Yazımı yazmadan önce bir şeye açıklık getireyim.
Benim en çok sempati duyduğum araçlar sıralamasına Forddan sonra Hyundai gelir.. Hyundainin yeri benim için ayrıdır.. Performanslı olması,az yakması,sorunsuz olması,kullanımın keyifli olması,yüksek donanımlar sunması vb.
Hyundai Sağlam değil deniliyor. DOĞRU
Bu arabalar o kadar sağlam değil.. Hyundainin Tr piyasasında satılan bütün araçlarını kullandım,bütün hepsiylede trafik kazasına karıştım.. Ya biri geldi bana vurdu ya ben birine.
Accent Eraların kaportası gerçekten çok zayıf..Keza i30 larında muadili Golf,Focus vb. araçlara göre biraz zayıf kalıyor.. Sonatayı çok kullandım bizim Türk Harb-İş sendikasının genel merkezinin araçlarıydı sürekli kullanırdım.. Onlar biraz daha sağlam arabalardı fakat çok çabuk eskiyordu.
Ha bu yazdıklarımdan Hyundai güvensiz arabadır diye bir şey anlaşılmasın.. Ben Kaportası zayıf dedim,kaza anında Kaporta kurtarmaz zaten sizin hayatınızı.. Hava yastıkları ve güvenlik donanımları kurtarır.. Hyundaide güvenlik donanımları konusunda çok başarılı bir marka.
Ama şehir içinde ufak çaplı yaptığınız kazalarda çok çabuk içeri göçüyor sac.. Era kullanan taksicilerin 99% u da bunu bilir ve bundan şikayet eder..
Araçlarda genelde 0.5 mm sac kullanılıyor.. Eralarda sac yoğunluğu daha düşük veya daha ince.
Bunun haricinde İ20,i30 gibi araçları kaza anındaki güvenlikte çok başarılı.. Hepsi Ncapdan 5 yıldız almış araçlar güvenlik konusunda problem yok yani..
Hyundai bana kalırsa bir Peugeot,Citroen,Renault gibi markalardan iyidir.. Ama Vw,Ford,Opel,Skoda,Honda gibi markalar ile şuan için mukayese edilmesi yanlış olur.
Ama verdiğiniz parayıda hak eder.. 30 bin liraya 1.5 dizel 110 ps başka bir araba yok