škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fenomen'den satılık A5 fsi octi

fenomen · 135 · 12869

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tabteam;332953
Valla Muhammet Hocam ne desen haklısın. Ben 15 gün önce clio3 1.5 dci ımı sattım. Biliyorsundur. Kış rakamları ile 5.6 litre tamamı şehiriçi olmak üzere yakıyordum. Sen Denizli şehiriçinde octi nin ne yaktığını kendin de gördün. Şimdi 2010 jazz'ım var. Şehiriçi 6.5-7 arasındayım. bu kadar az yakan bir benzinli araç bile yakıt olarak dizelden sonra insana biraz ağır geliyor açıkçası. Ama iki araç arasındaki konfor ve donanım farkı hatrına katlanıyorum şimdilik.
Eğer octi sana ağır geliyorsa dizel'den korkuyorsan ve lpg de düşünmüyorsan Honda Jazz bir düşün derim. konfor donanım ve özellikle iç mekan ferahlığı olarak octi'yi çok aratmayacaktır. yakıt verilerini verdim kendi aracınla kıyasla artık.
Not: ayda max. 1000 km yolum var.
Şükrü bey sabahleyin ilçe merkezine vardım geldim 12 km toplamda 6.8lt yaktı.Yakıt olarak pek bi farkımız yok aslında,benim octi gerçekten az yakıyor ama benzin pahalı octi napsın ki.
Cıtroen c4 hdi düşünüyorum uzun yol 4.2 ş.i 5.5 lt diyor özellikleride.Malatya dan birisiyle görüştüm şimdi öğretmen c4 varmış sahibinden .com'dan ş.i 20 krş diyor.Ben baya taktım bu dizele.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı tabteam

• The Chırak
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Evet dizel pompa başında gerçekten memnun edici. benzinliğe gitme aralığınız uzadıkça kendinizi mutlu hissediyorsunuz. temizini bulduktan sonra alınıp binilir sıkıntı yok. Ama c4 için şahsen ( ki benim de çok hoşuma gider duruşu donanımı vs.) ben alma konusunda baya bi araştırdım ama kronik sorunları fazla olan araçlardan biri. Nazik kibar araç olduğu için özellikle bizim türkiye yol ve trafik koşullarında çok çabuk yıpranıyor c4 ler. Aynı durum peugeot ların 207 307 grubu için de geçerli. bir de c4 lerin özellikle direksiyon, beyin ve süspansiyonlarında fazla sayıda kronik arıza şikayeti mevcut benim araştırdığım ve edindiğim izlenimlere göre.

Db1

• Ziyaretçi
bikac gune dizele de zam gelir. dizel de cozum degil artik. lpg de cozum olmayacak. yani hocam sen ne alirsan al sana yaramayacak :)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ulysses;332994
bikac gune dizele de zam gelir. dizel de cozum degil artik. lpg de cozum olmayacak. yani hocam sen ne alirsan al sana yaramayacak :)
Kesinlikle benzinden karlıdır dizel.Aracı alırken arada yakıt açısından fark anormal fark yoktu,ama şimdi soruyorum ben o kadar economik kullanmama rağmen bugün itibariyle 6.8lt yakmasına rağmen 33 krş km de.Aldığımda ki 1 yıl anca oldu 26 krş aynı yakıtla şimdi 33 krş neredeyse % 25 zam gelmiş.Bir yılda bu kadar fark olacağı aklıma gelmezdi.Özellikle pejo 307 lerin yakıtıın çok ekonomik olduğunu duyuyorum alan bir arkadaşım var ondan biliyorum.Ama beni tatmin edermi octi'den sonra.

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: fenomen;333074
Kesinlikle benzinden karlıdır dizel.Aracı alırken arada yakıt açısından fark anormal fark yoktu,ama şimdi soruyorum ben o kadar economik kullanmama rağmen bugün itibariyle 6.8lt yakmasına rağmen 33 krş km de.Aldığımda ki 1 yıl anca oldu 26 krş aynı yakıtla şimdi 33 krş neredeyse % 25 zam gelmiş.Bir yılda bu kadar fark olacağı aklıma gelmezdi.Özellikle pejo 307 lerin yakıtıın çok ekonomik olduğunu duyuyorum alan bir arkadaşım var ondan biliyorum.Ama beni tatmin edermi octi'den sonra.

evet dizel her zaman karlidir. belli bir km falan turkiye icin gecerli degil :)

konfor olarak kesinlikle tatmin etmez, ama yakit olarak tatmin olursun. ben dizelden tatmin oldum, oluyorum :)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ulysses;333076
evet dizel her zaman karlidir. belli bir km falan turkiye icin gecerli degil :)

konfor olarak kesinlikle tatmin etmez, ama yakit olarak tatmin olursun. ben dizelden tatmin oldum, oluyorum :)
Arkadaşlar sorunsuz dizellerden hangisini tavsiye edersiniz,c-max,c4,pejo 307,fiesta,eski kasa dizel focus veya başka önereceğiniz?

Çevrimdışı Suleyman

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Roomster...:knp:

Hayırlısı olsun hocam. Umarım gönlünüze göre bulursunuz, dizel araçlar uzun yolda çok karlı...

Ugur A.

• Ziyaretçi
Bizim işyerinde dizel Fiesta var. Sabit hızda (80-90km/s) 4-4,5 litrelerde geziniyor tüketimi.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Hobaaa :) Oldu mu şimdi? Onca emek var o arabada forum açısından :D

Hocam son derece realist bir çözümü var olayın, hem dizel, hem common rail, hem de müşteri memnuniyeti üst düzey (forumlara bakınız) bir araç.

2007-8-9 Cerato 1.6 CRDi, mümkünse Ex, mümkünse Advance.

Zaten takibimde olan bir araba, geçen 2007 CRDi EX advance almaya gittik arkadaş için.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-hatasiz-boya-darbe-degisen-yok-74801138/detay

26'da ısrarcıydı sahibi. Aramızda ufak bi meblağ kaldı. Biraz düşünelim deyip ayrıldık. Yarım saat sonra (15:10'da) tamam 26'ya alıyoruz dedik, adam yokuşa sürdü, yetişmez falan dedi vermedi arabayı :D Ama bi test ettik, böyle bir gidiş yok... Farketmeden 100'ü bulmuşuz köy yollarında , hoop yavaş derken arkadaşı zor durdurduk.

Hülasa, ben çok beğendim arabayı. Parasını fazlası ile hakettiğini düşünüyorum. Varsın turbo yesin, enjektör istesin, yaptırırım ben her şeyini :D Bu paraya çok ideal bir araç.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Suleyman;333079
Roomster...:knp:

Hayırlısı olsun hocam. Umarım gönlünüze göre bulursunuz, dizel araçlar uzun yolda çok karlı...
roomster yakıt konusunda gerçekten muhteşem bizzat gördüm bir arkadaş kiralamıştı geçen yıl geldiğinde baktım 3.9lt idi uzun yolda birde dehşet kullanır aracı öyleyken bile şaşırmıştım gerçekten.

Alıntı yapılan: Uğur@k@r;333080
Bizim işyerinde dizel Fiesta var. Sabit hızda (80-90km/s) 4-4,5 litrelerde geziniyor tüketimi.
Burda bir arkadaşımda var söylemişti ama bana basık geliyor içi dar epey.salon gibi olsun diyorum ben.

Alıntı yapılan: turker;333087
Hobaaa :) Oldu mu şimdi? Onca emek var o arabada forum açısından :D

Hocam son derece realist bir çözümü var olayın, hem dizel, hem common rail, hem de müşteri memnuniyeti üst düzey (forumlara bakınız) bir araç.

2007-8-9 Cerato 1.6 CRDi, mümkünse Ex, mümkünse Advance.

Zaten takibimde olan bir araba, geçen 2007 CRDi EX advance almaya gittik arkadaş için.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-hatasiz-boya-darbe-degisen-yok-74801138/detay

26'da ısrarcıydı sahibi. Aramızda ufak bi meblağ kaldı. Biraz düşünelim deyip ayrıldık. Yarım saat sonra (15:10'da) tamam 26'ya alıyoruz dedik, adam yokuşa sürdü, yetişmez falan dedi vermedi arabayı :D Ama bi test ettik, böyle bir gidiş yok... Farketmeden 100'ü bulmuşuz köy yollarında , hoop yavaş derken arkadaşı zor durdurduk.

Hülasa, ben çok beğendim arabayı. Parasını fazlası ile hakettiğini düşünüyorum. Varsın turbo yesin, enjektör istesin, yaptırırım ben her şeyini :D Bu paraya çok ideal bir araç.
turker dediğin doğru ama yakıtlar aldı başını gitti nerede duracağıda belli değil.son dak.haberlerinde petrol devleri yakıtlara el koyacaklarını söylemişler ama bu gidiş hayra alamet değil.Bir yılda bu kadar zam gelirse 4 yıl sonra 9 tl demektir.Kestirmeden halletmemiz gerekir.2007-8-9 Cerato 1.6 CRDi, mümkünse Ex, mümkünse Advance paketlere bakacağım ama tipini sevemedim bir türlü.

Db1

• Ziyaretçi
Petrol fiyatlari daha da yukari gidecek. Burda hukumetin vergileri dusurerek halki rahatlatmaai gerekli ama...

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
:kvg:Petrol bugun dususteydi piyasalarda ama takan yok,......:kvg::kvg:

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hocam bana ikinciel araba almak biraz tehlikeli geliyor.bana kalırsa nede olsa mugladasin al bir tane benzinli scoter şehr içi onu kullan.arabayida aile seyahatlarinde kullan.yoksa dızel alsan  kmde 10 kr az yaksa yılda 700 tl eder.senin araba zaten ekonomik iknci el alacağın dızel ufak bir aksilikte fazlasıyla alır senden o 700 tl yi.sıfır alacak da durumun olmadigna göre bence kullanabilirsen scoterları düşün
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı yasin90

• .......
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;332945

Yıllık 7 bin km yapmışım önceki aracımla bu octi ile 9 bin km yapmışım.

yılda 9bin yapan biri için değiştrmye gerk yok bnce, bindiğinz bildgnz sorunsz araba, şimdi yeni araba bul arastr akınca bakmlarnı yaptr vs yine cebnzden belli mktar cıkack

en mantklısı mevct arac ile yola dvm
ANKARA içi mobilya, özel dolap vs itinayla yapılır, müracaat ben :)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ugurcnplt;333207
hocam bana ikinciel araba almak biraz tehlikeli geliyor.bana kalırsa nede olsa mugladasin al bir tane benzinli scoter şehr içi onu kullan.arabayida aile seyahatlarinde kullan.yoksa dızel alsan kmde 10 kr az yaksa yılda 700 tl eder.senin araba zaten ekonomik iknci el alacağın dızel ufak bir aksilikte fazlasıyla alır senden o 700 tl yi.sıfır alacak da durumun olmadigna göre bence kullanabilirsen scoterları düşün
aslında matıken dediğiniz doğru ama dizel araçların yakıtlarını duyunca şaşırıyorum doğrusu.

Alıntı yapılan: yasin90;333218
yılda 9bin yapan biri için değiştrmye gerk yok bnce, bindiğinz bildgnz sorunsz araba, şimdi yeni araba bul arastr akınca bakmlarnı yaptr vs yine cebnzden belli mktar cıkack

en mantklısı mevct arac ile yola dvm
mantıksız diyemem gerçekten makul bir düşünce ama gelen zamlar psikolojımı bozuyor.