Kazandığımın yarısı vergi, hem de daha elime geçmeden, devlet köşede elinde makasla bekliyor. Caaart gitti yarısı. Eyvallah diyoruz.
İşim gereği toplu taşıma falan kullanırsam yalan olurum. Zaten doğru düzgün toplu taşıma falanda yok. Hani İngiltere, Almanya, Japonya gibi olsa, eyvallah sırf zevkine otomobil kullanırım.
100TL'lik yakıtın 75TL-80TL'si vergi, iyi vergide birader aldın o vergiyi ne yaptın. Ben bugün Yalova-İnegöl-Emet (Kütahya) yolunu izledim, yollar köstebek yuvası gibi, sırf çukurdan kaçayım diye virajda çizgi bozdum durdum en sonunda bir yerde istem dışı drift yaptım (hoş fena da olmadı yani :++::++:)
Sonra da kırk yılda bir Bursa'dan geçiyorum diye iskender yemeden dönmem dedim, halt ettim. Önce Kütahya Karayolları, Belediye...vs'nin kulaklarını çınlatttım. Sonrada raylı sistem çalışmaları nedeniyle kafasına göre yolları kapatan ve kaç senedir şu haltı bitiremeyen Bursa Belediyesi'nin kulaklarını çınlattım.
Gelelim trafik kısmına, adam yola 50 yazmış karşımda bir levha 70 diyor, ama ben duble yoldayım herkes 110'la gidiyor. İleride radar var, ben kaçla gitsemde postu deldirmeden eve dönsem peşindeyim.
Özetle, deveye sormuşlar neren eğri, nerem doğru ki diye cevap vermiş.
Vergi veriyorum, verdikçe veriyorum iyide arkadaş hizmet alamıyorum. Geçenlerde bir hesap yaptım, ben kendime değilde resmen devlete yaşıyorum.
Emlak vergisi, araç vergisi, benzin vergisi, çöp vergisi, deprem vergisi, telekom vergisi, elektrik kaçak kullanım bedeli, maaşımdan vergi, birşey alıyorum sırtında kdv.
Türküm, doğruyum, çalışkanım, yasam, vergim, zammım....
O mutluyum diyenler ya birilerinden para alıyor, ya gün boyu birşey kullanıyorlar ya da hepsi zır deli.
Bu arada yazacaklarınızı bol bol sansürleyin, geçenlerde arkadaşım 3G'siz, sim kartsız, mobee diye bir tablet bilgisayar aldı, bilgisayarın içinde bir uygulamayı denemiş, bu arada evdeki wifi'den bağlanmış, bir bakmış ki o uygulama kendisinin nerede olduğunu sokak bazında göstermiş. Özetle ben buradan kalaylarım birşey olmaz demeyin, bakarsınız soluğu silivri ücretsiz servisinde almışsınız.