Sabiha Gökçen'den sabah 08:00'deki Pegasus seferi ile 09:00 küsürde Antep'e vardım. Avis'ten dizel Focus kiraladım, hemen Garmin'i hazırladım ve önce Katmer yemeleyim diyerek Garmin'in POİ'lerinden rastgele bir Katmerci seçtim.
Havaalanından itibaren 16km boyunca sürdüm ve Katmerci'ye vardığımda dükkanın kapalı olduğunu gördüm. Bu sefer akşamdan yaptığım araştırma neticesinde koordinatlarına kadar yazdığım Katmerci Memik usta'ya gitmeye karar verdim. Katmerci'ye vardım ama internette anlatılan pasaj var, katmerci yok. Yol kenarında bekliyorum, Polis bana düdük çalışıyor, hemen indim araçtan dedim memur bey, katmerci varmış burada adı Memik usta, biliyorsan söyle taa İstanbul'dan buraya geldim, yemeden gitmeyeyim dedim. Adam gülmeye başladı, Katmere mi, bana mı gülüyor, neye gülüyor bu adam demeye başlarken, bugün bu soruyu soran 2.kişisin dedi. Bende biliyorsan söyle yerinide kıvrandırma bari dedim, oradan esnaftan birine sordu, adamdan gelen bomba cevap karşısında önce dalga geçtiğini sonrada ciddi olduğunu görünce resmen yıkıldım.
"Memik usta'mı, Allah Rahmet Eylesin, torpağı bol olsun". Kaderime küseyim diyerek ileride bir tane katmerci gördüm ama park sorunu olunca bastım gittim.
Besni'ye gitmem gerekiyordu, lanet olsun diyerek, Besni yoluna saptım, yolda bir tane Simit yapan fırın vardı, meğer orada da Katmer yapılıyormuş ama simit heryerde var diyerek önünde durmadan yola devam ettim.
İnad ettim, yolda hiçbir benzin istasyonunda da durmadım, biskuvi bile almadan Besni'ye vardım. Ama halen aklım Katmer'de, adamların hasarına bakıyorum her yer Katmer gözüküyor. Neyse dönüşte nasılsa Bursa Kebap Evi'ne uğrayacağım, Tansel'le muhabbet edeceğim diye saat 14:30'a kadar sıktım dişimi ve nihayet Tansel'in yanına vardım.
(Bu arada Besni'de fazla bir macera olmayınca o kısmı yazmadım, ama biliniz ki beyaz cevizli sucuğu çok meşhur, hani benki cevizli sucuk sevmez, resmen içine düştüm)
Efendim gelelim BKE'ye yani Bursa Kebap Evi'ne, hepsi böyle tertemiz mi, düzenli mi bilemem ama mekan ışıl ışıl, dokunduğunuz , baktığınız yerden kalite akıyor, belli çok para harcanmış. Dekorasyon şahane. Ama hepimizi asıl ilgilendiren kısım, tabiki iskender ve türevleri
İskender muhteşem, hafif sucuk tadında olan köfte de muhteşem, künefeye birşey demeye gerek bile yok. Ayrıca, Tansel'in Gıda Mühendisi kardeşide sürekli etleri kontrol ediyor, daha ne olsun. Yanlız dikkat, adam bu döner kurumuş diye diye ayak üstü 1 porsiyonu gömdü :++::++::++:
BKE'nin konumuda çok merkezi, ama Tansel'in yola ufak bir tabela koyması lazım, ki onu da hazırladığını söyledi. Çünkü ana cadde üzerinde olmasına rağmen hafif içerlek konumda. (içerlek ne demek ya)
İskender ve künefe'nin fotoğraflarını çekmedim, daha doğrusu gevezlik ve açlık tavan yapınca ancak yarım porsiyon köftenin fotoğrafını çekebildim.
Birazda mekandan fotorğaflar var.
P.s : Allah bol kazanç versin, allah utandırmasın.
Ahanda fotoğraflar.