škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bilirkişi raporu alacağım ama......

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar 2010 kasımında yaptığım kaza ile ilgili sona yaklaşıyoruz sanırım,mahkemeden çağrı aldım 28 mayısta zorunlu katılmam gerekiyormuş.Mahkemeden gelen evrakta magduriyetimle ilgili maddi ve manevi kayıplarımla ilgili evraklarımında mahkemeye sunulması isteniyor.WVturk forumundan bir av.arkadaşa durumu danıştım araçla ilgili kaskonun verdiği fiyatın üstünde en az 3 bin tl magduriyetim vardı bununla ilgili av.bilirkişiden resmi olarak belgeleyen yazıyı alıp mahkemeye sunmamı söyledi,eğer bunu ben yapmazsam mahkeme yaparsa extra ücret talep eder dedi.Şimdi bunu nerden almam gerekiyor,herhangi bir galericiden mi almam gerekiyor,eğer böyleyse buralarda octavia col.2003 model araç yoksa nasıl verirler?
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı tabteam

• The Chırak
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
mahkemelerce bilirkişiliği onaylanmış çeşitli meslek mensubu kişiler vardır. onlardan birini bulman gerekir. bence muğla adliye ye bir sorun hocam.

Çevrimdışı agasarca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tam bilmemekle birlikte üniversite, meslek odaları yada sanayi ticaret il müdürlüklerinden talep edilebilir. Tabiki ücreti mukabili. Mahkeme sebebi teknikten ziyade fiyat ile ilgili olduğundan sanayi ticaret il müdürlüğü mantıklı geliyor.

Hocam davanda haklı olduğunu düşünüyorsan bilirkişiyi mahkeme tayin etsin dicem ama bu da süreci uzatabilir.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tabteam;336254
mahkemelerce bilirkişiliği onaylanmış çeşitli meslek mensubu kişiler vardır. onlardan birini bulman gerekir. bence muğla adliye ye bir sorun hocam.
Bulunduğum yer muğla ili Ortaca ilçesidir.Ortaca sulh hukuk hakimliğinde görülüyor dava.Ortaca daki adliyey mi sormalıyım.

Alıntı yapılan: agasarca;336258
Tam bilmemekle birlikte üniversite, meslek odaları yada sanayi ticaret il müdürlüklerinden talep edilebilir. Tabiki ücreti mukabili. Mahkeme sebebi teknikten ziyade fiyat ile ilgili olduğundan sanayi ticaret il müdürlüğü mantıklı geliyor.

Hocam davanda haklı olduğunu düşünüyorsan bilirkişiyi mahkeme tayin etsin dicem ama bu da süreci uzatabilir.
Bana av.arkadaş galiriciler bilir demişti.Davada kazanmam %99 hakim mahkeme sonucu kaybedersiniz ama dava hükmü geri ertelenir demişti zaten.8 de 6 kusurlu eleman.Av.hem maddi hemde manevi tazminat kesin alırsın dedi.Birde bilirkişiyi mahkeme seçerse ücret alır demişti.

Çevrimdışı tabteam

• The Chırak
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
ortaca adliyeye bir sorun. hangisi garantiyse o yola gidin bazen mahkemeler bilirkişileri kendileri tayin etmediği için kabul etmiyor. ya da karşı taraf rapora itiraz edip yeniden bilirkişi istiyor iş uzuyor. bence ücretinden kaçmayın. mahkeme tayin etsin. zaten dava masrafları siz kazanırsanız karşıya yüklenir.

Çevrimdışı agasarca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Av. galericiler demişse lisanslı, yada oda kayıt belgesi olan galerici birisi olması lazım diye düşünüyorum. Herhangi birinin olması kabul görmez.

Çevrimdışı baduruk

• etobur
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
kuzeniminde başına benzer birşey gelmişti. itü makine mühendisliğinden bilirkişi hoca tayin etmişti mahkeme. gerçi mekanik problemdi onunki ama isterseniz muğla üniversitesi makine mühendisliğine bir danışın yine de.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Başka av.arkadaşa danıştım o arkadaşda mahkemenin tayin etmesi makbuldur dedi.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Geçen yıl mayısta sonuçlanacak olan mahkemeye duruşmaya gittim saat 11 45 de.karşı tarafın av.istifa etmiş davadan.karşı taraftan da gelen olmadı.Dava 30 mayısa ertelendi ve duruşmada karar aşamasında yani mayıs 30 da sonuçlanacak dedi hakim.Eğer gelecek ay elemana benim talep edeceğim miktarı ödemezse hüküm verilecek,maddi tazminat açabilirsiniz dedi hakim.Ama bana da dedi ki senin aracın gerçek değerini nasıl öğreneceksin dedi bununla ilgili belge getirmemi tavsiye etti.Bunu galericilerden mi almam gerekiyor acaba?