škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Stepne yeri yok...

lrfan · 29 · 11530

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Daha önce Octi için yazmıştım bu haber,, Yeti'de stepne yok (bir şekilde alırsın bir yerden en kötü ihtimalle), hadi onu geç, Yeti'de stepne yeri bile yok bagajda...

4x4 araba yapıyorsun, araziye girmeye tırsarsın yedeksiz ya da bagajda koca bir lastik+jant yer kaplayacak... :hh:

Çevrimdışı emrtkn

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.etaelektromarket.com.tr
Evet,neden yapmamışlar anlamadım.
O kadar yerden tasarruf veya böyle yapmanın amacı nedir acep?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı seyyah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bagaj kapağının üstüne monte edilemez mi?:confused:

Çevrimdışı fmaka

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
lastıklerı patlamaz lastıktır.ama neden böyle yapmışlar anlamadım...
tasarrufmu acaba....

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fmaka;27009
lastıklerı patlamaz lastıktır.ama neden böyle yapmışlar anlamadım...
tasarrufmu acaba....

Ya yanaktan yarılırsa. Ya da büyük kesik olursa arazide...

Zira patlamayan lastikler çivi gibi ya da 1-2 cmlik kesiklere karşı koruyor ama arazide başına başka şeyler de gelebilir.

Çevrimdışı s.alkan

• Servis Müdürü
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.sahkanotomotiv.com
bence siz yetiyi iyice arazi jeep'i sandınız.yeti asfalt jeep'i kaç kişi araziye çıkacak ki ,

bu arada her zaman arabada stepne olmalı bu konuda taviz vemem köye giderken mutlaka tamir seti ,komp.ve stepnem yanımda olur ve her gittiğimde sivri bir çakıl taşı lastiğimi yarar.
---------------1.4 TSI 180 HP-------------------------

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Asfalt jipi ama arazide test fotolarını gördük :) , epey hor kullanılmış testte hatta. Onu deneyen olursa başına iş açılır, keza asfaltta bile lastiğin başına neler gelebilir bizim yollarda...

Çevrimdışı volk@n

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
E o zaman artık "uçaklarda da yedek pilot olmasın" gibi bir şey bu ya :D
75 hp 1,4 TDI 2005 Fabia Special:kart:

Çevrimdışı 06navy

• Black Eagle
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben lpg taktırdıktan sonra bir gün stepneyi bagajdan çıkarayım da yer açılsın demiştim, ama o sabah işe giderken geç kaldığımdan akşama çıkarırım dedim o akşam lastik patladı :D daha sıfır lastiğe kapı anahtarı saplandı. Kesinlikle ayırmamak lazım stepneyi.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
stepne çıkarmak ne demek ya?

köyden resimleri koydum, orası şehir merkezine tam 24 km ve yol domuz tilki kaynıyor, hadi gece taş yardı lastiği, ne yürüyebilirsin (ki yürünmez zaten 24 km) hem ben köy yerinde 5x100 tekeri nereden bulacam?

resmen ölüm sebebi ya.

ama o kadar taş kaya yola vurdum, yumruk kadar taş zeminli kurumuş çaylarda gittim kmlerce, bilirsiniz bastım mı 200 e de yatırıyorum asfaltta, bugüne dek balonmuş, yarılmaymış, gümlemeymiş bırakın bunları, lastiklerde mini kesik bile oluşmadı.

05 üretim 43.000 km Continental. asla vazgeçmem Continentalden. ses mes yapıyor ama çok güzel kavrıyor yolu ve daşşşş gibi :D

ve işin garibi ciddi sıcaklık farkı olan bir yerde kullanmama rağmen hala hayvan gibi diş var lastikte. diş derinliği iz sınırına daha bissürü yer var.

ama lastik epey sertleşti kar buz tuz sıcak derken. ama sağlam hala :D

hadi gel stepneyi sök şimdi. bak yine tepem attı.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: s.alkan;27032
bence siz yetiyi iyice arazi jeep'i sandınız.yeti asfalt jeep'i kaç kişi araziye çıkacak ki...
Meselenin özü budur.
Alıntı yapılan: lrfan;27034
Asfalt jipi ama arazide test fotolarını gördük :) , epey hor kullanılmış testte hatta. Onu deneyen olursa başına iş açılır, keza asfaltta bile lastiğin başına neler gelebilir bizim yollarda...
O gittiği yerlerde Hakan Fabia' nın direksiyonunu bırakarak gidiyor. Hatta az kassa iki tekere bile kaldırır Fabia' yı Hakan.:wnk:

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;27139
Meselenin özü budur.

Yani diyorsun ki Yeti ile asfaltta gidersen lastiğin asla patlamaz. Yanlış düşünüyorsun, asfaltta lastiği patlayan çok kişi biliyorum.  :hih:

Meselenin özü bu, asfaltta da lastik patlar, yedeğin yoksa sap gibi kalırsın  :D

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;27139
Meselenin özü budur.

O gittiği yerlerde Hakan Fabia' nın direksiyonunu bırakarak gidiyor. Hatta az kassa iki tekere bile kaldırır Fabia' yı Hakan.:wnk:

hay ağzına sağlık Uğur Abi.

bir iki eğim yapıp üstüne kum at, bide isla aha sana arazi olsun.... peeeh...

asfalt haricinde giderken yolu okumaya çalışırım. mesela çukuru görünce tekeri setlere denk getirmek, yolda kaçamayacağın bir taş varsa ve altını eli mahkum sürteceksen teker diplerine değil, özellikle kartel muhafazaya denk getiririm ki fren hortumunu patlatmasın.

çayın içine girince suyun akışından yol değişiminden nerde taş-çukur var onu kestirip kaçacan ordan, aşırı gevşek ve adamın ayak bileğine kadar çamuru görünce öle dengeli bi hızla gireceksin ve direksiyonu aralıksız bi sağa bide sola 360 larla çevirerek gaz vereceksin ki tekerin önüne çamur yığılıp seni oraya saplamasın.

baktın gitmiyo, hiç ileri zorlamadan, oraya çukur kazmadan direk geri geleceksin, ve aman gaza çok basmiyim, patiye kalmasın düzgün dengeli geiyim yarım debriyaj yapıyım falan bunlar benim toprağımda sökmez, hem hızlı gireceksin hemde sağlı sollu kontralarla pati çeke çeke çamuru attıracaksın ki araba yürüsün. ama kontolu de kaybetmeyeceksin.

ben bizim Rangerla 4H de adamın sürünerek çıkacağı yerlerde geziyordum, 4L de ise bizim kirazları alıp giden, 3.5 ton mal yüklü çamura batmış kamyonu çaydan çamurdan çekiyordum.

Yetinin arazi diye test edildiği yerde ben fabianın tekerleri söker, kağnı tekeri takar gezerim be :kiki::kiki:

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: lrfan;27146
Yani diyorsun ki Yeti ile asfaltta gidersen lastiğin asla patlamaz. Yanlış düşünüyorsun, asfaltta lastiği patlayan çok kişi biliyorum. :hih:

Meselenin özü bu, asfaltta da lastik patlar, yedeğin yoksa sap gibi kalırsın :D
Asfaltta lastik patlamaz diye bir iddiam yok. Üstelik asfaltta ufacık bir yarılma çok kötü olaylara gebe olabilir zira asfaltta lastik daha çok ısınıyor ve ufacık bir yarılma o ısınmanın etkisiyle hızla büyüyebiliyor.

Çevrimdışı uğur

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
demekki run flat mıdır nedir o lastikler yetide standart :) :D