Senede 10bin km yapan biri dizel alırsa hata olur.Senede 10binkm yaptığına göre o kişi aracını kısa mesafe kullanıyordur.Uzun yola çok az çıkıyordur.Ve dünyanın en az yakan dizeli de olsa kısa mesafede dizel araç benzinliden farksızdır.Kısa mesafe sürmek dizel araca eziyettir.Hele kışın motor ısınmadan gideceğiniz yere varırsınız hem yakıt çok olur hemde araca zarar.
Benzin 5TL ye varıyor diye dizel almak çok büyük bir hata olur.Sanki aynı fiyat ya ikisi de dizel alın deniliyor.Arada 10bin e yakın fiyat farkı var.Kaldı ki TSI motor oldukça ekonomik..
Siz dizeli alırken fazladan para ödüyorsunuz ee bırakında satarken fazla etsin..
Bunları hem dizel aracı hemde benzinli aracı olmuş biri olarak yazıyorum.Mantıklı düşünelim biraz.Dizel al geç demek kolay ama her şey gözüktüğü gibi değil.
Aynı fikirdeyim.
Dizel araçta kısa mesafede, dur- kalklarda, motor soğukken yakacağınız yakıt fazladır.
Uzun mesafe kullanıyorsanız, sık sık dur- kalk yapmadan aracınızı kullanma imkanınız varsa tercih edebilirsiniz.
Bugün dizel araçla benzinli aracın satış fiyatı arasında 8- 10 milyar fark var,
Benzin ile dizel arasında 60 TL bir fark var, uzun süredir de bu fark korunuyor.
Dizelin avantajı aynı yakıtla biraz daha fazla km yapmasıdır, bir de 60 TL daha ucuz olması benzinden.
Dezavantajı ise aracı alırken fazladan verdiğiniz 8-10 bin TL, bence gereksiz ve lüzumsuz fahiş bir fiyat farkı bu.
Ben senede 10.000 km için dizel araç almazdım.
Aracım 1 yılda 38.000 km yaptı, 40.000' e yaklaştı, buna rağmen bugün araç alacak olsaydım TSİ'yi de değerlendirirdim,
Dizel ile benzinli araç arasında kararsız kalabilirdim,
Dizel araç baskın olmakla beraber benzinli araçta tercih edebilirdim.