škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

ses izolasyon malzemesi

gökan · 221 · 131530

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hayirli olsun benimde aklimda var bituselflemek arabayi :) ostimde ses yalitim malzemesi imalatcisi varmis diye duydum amaaa..

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende dusunuyorum bu isi de daha zamani degil. Zamani gelince rahatsiz edicem abi :)

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: Akif Hoca;518726
Hocam boyacıya dükkanda ben sökerim, sen  sadece pütür at de.  Tut işin ucundan,  davlumbazda 8-10 vida vardır..

Hocam onu derim ama sanki adam bu isi ben yaparim, cogu sifir arabaya da yaptim, gel seni de opeyim havasinda. Kendim garajda hergun 1 davlumbaz camurluk yapayim diyorum.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yahu 150₺ ona verene kadar o paraya 2 adet oto sehpasi alin en fazla 2 gunde bitirirsiniz. Sehpalar da yaniniza kar kalir

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Varsa öyle garaj imkanı affetme hocam. Kendin yap.  Hele öyle bir tutumu varsa hiç bulaşma o vatandaşa..

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Akif Hoca;518767
Varsa öyle garaj imkanı affetme hocam. Kendin yap.  Hele öyle bir tutumu varsa hiç bulaşma o vatandaşa..

Bugün bu adamı tekrar aradım, usta işimiz fazla değil dedim, sen çamurluk içlerine benim getireceğim pütürü atarken davlumbazları ben kaplayacağım dedim, biraz daha uygun fiyat ver dedim. Zaten malzemenin tamamı benden olacak.

Adam gel o zaman dükkanı sana bırakayım kendin yap dedi :kafa:

Esnaf işte, güzelce söylese belki tamam diyeceğim. Neyse başka alternatif bakacağım artık, son çare kendim yapacağım.

Kriko ile olur mu dersiniz? Bir de pütüre sprey mi lazım ne, pütür yerine çamurluk içleri için 1 top daha bitüself alıp geçsem mi?

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Biraz terbiye yoksunuymuş da...
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;519143
Bugün bu adamı tekrar aradım, usta işimiz fazla değil dedim, sen çamurluk içlerine benim getireceğim pütürü atarken davlumbazları ben kaplayacağım dedim, biraz daha uygun fiyat ver dedim. Zaten malzemenin tamamı benden olacak.

Esnaf işte, güzelce söylese belki tamam diyeceğim. Neyse başka alternatif bakacağım artık, son çare kendim yapacağım.

Kriko ile olur mu dersiniz? Bir de pütüre sprey mi lazım ne, pütür yerine çamurluk içleri için 1 top daha bitüself alıp geçsem mi?
Olur böyle,  Ramazan günü gülüp geçmek en güzeli.. Hocam Pütür şart,  atmak için Pütür tabancası ve kompresör lazım. Kriko ile de olur.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugun isimi gorecek bi kaporta ustasi buldum.

On davlimbazlari bituself ile kapladim. On camurluklar kucuk zaten, ulasabildigim heryerini yine bituself ile kapladim ve davlumbazlari taktirdim.

Arka davlumbazlarisok turunce gorduk ki davlumbazlarda iceriden ped tarzi bi kaplama yapmislar. Onlara dokunmadim. Davlumbazin altinda kalan kaporta bolumlaerini de bituself ile kapladim. Zaten davlumbazlar yerine takildiginda bituselflere oturmus oldu. Bu islemler icin 1 toptan biraz fazla bituself kullanmis oldum (10 cm x 10m lik).

Orada isim bitince bagaji kaplamak uzere eve gectim. Kalan 1 topa yakin bituself ile stepnenin altini kapladim. Aslinda orada da kismen yumusak bi malzeme vardi stepnenin alta degdigi yerlerde. Onun etrafindan gectim. Yandaki plastikleri sokup teker ustu kismina girmedim. Zaten kalan bituself stepne bolgesine tam yetti.

Sonuc, once ilk davlumbaz camurluk uygulamasi dan sonra hissen vi degisiklik gormedim. Kaymak ve disli asfaltta olcum yaptum, 1db bile iyilesme olmadi. Aslina bakarsaniz o kisimlarda zaten gerekli yalitimlar yapilmis gibiydi. Bolca putur gordum mesela, bi de on tekerler ile kapi arasinda kalan kisim da yalitilmisti mesela. Arkada da zaten bolca putur, davlumbaz ustu de ped kapli idi. Hulasa, benim eklemelerim hic fayda etmedi :)

Sonrasinda bagaji bituself kaplayinca ayni olcumleri tekrar yaptim. Eski olcumlerim hem kaymak hem disli asfaltta hem 80 hem 100 kmh hizlarda olmak uzere kaymak asfalt 70-73 db, disli asfalt 83-87 db idi. Bu degerler ikinci uygulamadan sonra da aynen yerlerinde duruyorlardi.

Kisacasi sonuc alamadim :)

Ha bana sorarsaniz (biraz atmasyon gelecek ama) egp gurultulu bi lastik. 2 kislik formula marka lastik 2 eski hankook ile araba daha sessizdi eminim bundan. Egp' de hile mi var diye suphelenmiyor degilim cunku etiket degeri en dusuk lastik.

Çevrimdışı promethe

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;519143

Benim esnafım iste. Hic yaniltmazlar sagolsunlar. Tarz yaklaşım konuşma maalesef %90 böyle.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;519218
Bugun isimi gorecek bi kaporta ustasi buldum.

On davlimbazlari bituself ile kapladim. On camurluklar kucuk zaten, ulasabildigim heryerini yine bituself ile kapladim ve davlumbazlari taktirdim.

Arka davlumbazlarisok turunce gorduk ki davlumbazlarda iceriden ped tarzi bi kaplama yapmislar. Onlara dokunmadim. Davlumbazin altinda kalan kaporta bolumlaerini de bituself ile kapladim. Zaten davlumbazlar yerine takildiginda bituselflere oturmus oldu. Bu islemler icin 1 toptan biraz fazla bituself kullanmis oldum (10 cm x 10m lik).

Orada isim bitince bagaji kaplamak uzere eve gectim. Kalan 1 topa yakin bituself ile stepnenin altini kapladim. Aslinda orada da kismen yumusak bi malzeme vardi stepnenin alta degdigi yerlerde. Onun etrafindan gectim. Yandaki plastikleri sokup teker ustu kismina girmedim. Zaten kalan bituself stepne bolgesine tam yetti.

Sonuc, once ilk davlumbaz camurluk uygulamasi dan sonra hissen vi degisiklik gormedim. Kaymak ve disli asfaltta olcum yaptum, 1db bile iyilesme olmadi. Aslina bakarsaniz o kisimlarda zaten gerekli yalitimlar yapilmis gibiydi. Bolca putur gordum mesela, bi de on tekerler ile kapi arasinda kalan kisim da yalitilmisti mesela. Arkada da zaten bolca putur, davlumbaz ustu de ped kapli idi. Hulasa, benim eklemelerim hic fayda etmedi :)

Sonrasinda bagaji bituself kaplayinca ayni olcumleri tekrar yaptim. Eski olcumlerim hem kaymak hem disli asfaltta hem 80 hem 100 kmh hizlarda olmak uzere kaymak asfalt 70-73 db, disli asfalt 83-87 db idi. Bu degerler ikinci uygulamadan sonra da aynen yerlerinde duruyorlardi.

Kisacasi sonuc alamadim :)

Ha bana sorarsaniz (biraz atmasyon gelecek ama) egp gurultulu bi lastik. 2 kislik formula marka lastik 2 eski hankook ile araba daha sessizdi eminim bundan. Egp' de hile mi var diye suphelenmiyor degilim cunku etiket degeri en dusuk lastik.

Hocam işlem sonrası ses ölçümleriniz de 3db fark çok fazla. ilk ölçümdeki min.  Ses düzeyi ile örneğin 1 dk gidiyor son ölçümde 30 sn. Gibi bir durum olabilir mi?En azından uygulama sonrası Ses db olarak düşmemesine rağmen,  tiz sesleri daha tok duyuyor olmanız gerekir.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Akif Hoca;519308
Hocam işlem sonrası ses ölçümleriniz de 3db fark çok fazla. ilk ölçümdeki min.  Ses düzeyi ile örneğin 1 dk gidiyor son ölçümde 30 sn. Gibi bir durum olabilir mi?En azından uygulama sonrası Ses db olarak düşmemesine rağmen,  tiz sesleri daha tok duyuyor olmanız gerekir.

Yok hocam o fark şöyle, islem oncesi ya da sonrasi ayni olmak uzere,

80 kmh ile kaymak asfaltta 70db bunu defalarca olctum. 69 oluyor 71 oluyor ama bekledikce ortalama 70. Hizi 100e cikarinca da 72-73 bandinda oluyor, ben 73 dedim.

Ayni olcum disli asfaltta 80 kmh ile 83db, 100 kmh ile 87 db. Bunu 2-3 defa olctum cunku o yolu fazla kullanmiyorum.

Egp konusunda ciddi anlamda suphelerim var. Bugun cam acik kullandim, disaridan gelen lastik sesi bana baya fazla geldi. Etiketi aldiklari hamur ile seri uretimdeki hamur farkli mi sanki.... Cpc5 daha iyiydi ses konusunda. Gerci araba farkliydi ama kisliktan yazliga gecince bu kadar bariz fark olmamisti cpc5te.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;519330
Yok hocam o fark şöyle, islem oncesi ya da sonrasi ayni olmak uzere,

80 kmh ile kaymak asfaltta 70db bunu defalarca olctum. 69 oluyor 71 oluyor ama bekledikce ortalama 70. Hizi 100e cikarinca da 72-73 bandinda oluyor, ben 73 dedim.

Ayni olcum disli asfaltta 80 kmh ile 83db, 100 kmh ile 87 db. Bunu 2-3 defa olctum cunku o yolu fazla kullanmiyorum.

Egp konusunda ciddi anlamda suphelerim var. Bugun cam acik kullandim, disaridan gelen lastik sesi bana baya fazla geldi. Etiketi aldiklari hamur ile seri uretimdeki hamur farkli mi sanki.... Cpc5 daha iyiydi ses konusunda. Gerci araba farkliydi ama kisliktan yazliga gecince bu kadar bariz fark olmamisti cpc5te.

Anladım, lastik basıncını bir kontrol edin hocam.
Havalar ısındı basınç artmış olabilir.
195/65/15 ebat EGP kullandım..
Ses ile ilgili bir sorun görmedim.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Akif Hoca;519332
Anladım, lastik basıncını bir kontrol edin hocam.
Havalar ısındı basınç artmış olabilir.
195/65/15 ebat EGP kullandım..
Ses ile ilgili bir sorun görmedim.

Uretim yeri neresiydi? Benimki polonya.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;519342
Uretim yeri neresiydi? Benimki polonya.
Bilmiyorum..