Ben cuma günü atiker safe taktırdım 1,2 fabiama son noktayı koyma vakti geldi konuya artık herkeze tavsiye ederim lpg yi motor ışığı bendede yandı ama heyecana gerek yok yeni takıldığı için normaldir arac fakir karışım yaptığını düşündüm ve gittiğimde aracı makineye bağlanıyca fakir karışım yaptığı çıktı
şimdi konuya el atalım benzinde uzun yolda benzin fiyatı 4,15 iken 22 kuruş yakıyodum kasıyodum ama kendimi normalde ise uzun yolda 110 la gittiğimde 27 kuruşları görüyodum şehir içinde ise sakin 27 kuruş civarı idi ama normal kulanımımda kafama göre orta şekerli 30-32 kuruş idi ama trafik sıkışmaları yüzünden 35 kuruşları gördüm agresif kullanımlarda 160-200 km arası süratlaerde 42-50 kuruş arası yakıtı gördüm ve dedimki artık tüp takıcam arac garantiden çıkarsa çıksın tüpten sonra kafamdaki rakam normal kullanımımda 25 kuruş yaksın bundan önceki kangoom gibi kafam rahat olsun dedim ama inanılmaz bi rakam var ortada lpg yi shellden 1,99 tl ye alıyorum ve cuma akşam lpg yi taktırdıktan sonra BURAYI ÇOK İYİ DİNLEYİN
3 KERE 30 ar tl lik gaz aldım litresi 1,99 tl den shellden yaptığın yol 525 km toplam 90 tl lik lpg ile buda 17 kuruş anlamına geliyo ve bu yolu istanbul şehir içinde bazen klima açıktı bazen ise 180 leri gördüm ama şöylede bi durum oldu 180de gider iken arac gazda 185 km süratte ise arac otomatik benzine geçti 180 e geri düştüm gaza geçti bi gariplik oldu onu anlayamadım onu çözücem ama ortalama gittiğim hız 100-120 arası idi anlıcanız aracın yakıtıda 17 kuruş çıktı hesaplamalarda eğerki bu yakıt tüketimine yalan diyecek insan var ise oturduğum yer istanbul anadolu yakası sancaktepe aracın yakıt konusundada gösterebilirim çıkarız yola ne yaktığını açıkcası demem şudur bu konuda gerçekten büyük bir ekonomi var performans konusunda eskisinden %5 daha hantal ama arac bana daha sezsiz çalışıyo gibi geldi ama gerçekten bu konuda herkeze yardımcı olmak isterimki büyük bir ekonomi var ortada aracınızın motor ışığı yandığında korkmayın eğer yeni taktırdınız ise bu sorun 3-4 kere çıkar üst üste ama sonunda aracın motoru alışınca daha sorun olmuyo ya zengin karışımdan ya fakir karışımdan ya istediği oksijeni bi anda alamamasından dolayı ANLIK bi durumdan yanıyo zaten ciddi bi durum olsa aracın gitmesindende anlaşılır o ışık yandığında panik etmeye gerek yok yaşım 26 renault modelleri olarak çok yüksek teknik bilgim var skoda üzerindede yavaş yavaş yoğunlaşma başladım eğer takıldığınız konular olursa yardımcı olmaya çalışırım
SAYGILARIMLA bora-feat