hemşehrim, evin ıspartada nerede ve izalasyon durumu nasıl bilmiyorum ama bu işi iyi araştır ondan sonra al.
benim ev ışıkkentte 135 m2 sadece binanın mantolaması yok onun haricinde dış duvarlar 22 cm 3 gözlü ısbaş birketi, çift cam, panjur, alçı, kapı ve pencerelerde fitil vs. her türlü izalasyon var.
müstakil ev sabahtan akşama kadar güneş görüyor ama ev tam tepede olduğu için iyi rüzgar alıyor ve biliyorsun bizim bölgeler merkezden 2-3 derece soğuk oluyor.
ben 24.000 cal. demirdöküm nitromix yoğuşmalı kombi aldım verimi %108 yazıyor. 10 mt. 60 cm.lik petek var.
24.000 lik yoğuşmalı kombi yetiyor.
ayrıca benim altımdaki kiracımın altında ve üstünde oturan olmadığı için bu sene (benimle aynı kombi ve petekler olmasına rağmen) ısınmada sıkıntı çekti.
kombiye yakın olan petekler iyi ısınıyor, uzak olanlarda verim düşüyor.
bunları okuyunca tesisatta veya başka bir yerde problem vardır diye düşünmeyin kiracım zaten doğalgazcı petekleri kendisi monte etti.
bu yıl hava çok sert geçti, bundan sonra artık kışlar ve yazlar çok zorlu geçecek.
sonuç olarak sen forumdan bilgi ve görüş al ama en iyi bilgiyi komşularından ve o bölgede tesisat işi yapan ustalardan alırsın.
herkesin şartları kendine özgü olduğu için seni yanıltmasın.
ilk keşif yaptırdığımda 8-8,5 mt. petek ile 17.000-20.000 lik kombi yeter demişlerdi. ben yine fazladan zarar gelmez deyip fazlasını almıştım.