0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Müstekil 220 m2 izalasyonsuz eve geçen hafta 2 tane Eca Premix yoğuşmalı 20.000 kcal + 17m petek taktırdık inşallah kışın üzmez bizi Viessmann taktırmayı düşünüyordum Eca premix ten memnun olanlarla konuşunca vazgeçtim inşaallah pişman olmam.
Tüm radyatörler açık olursa cihaz hepsini ısıtamayabilir.. Kombi ufak kalmış biraz..İnşallah üzmez sizi..Gerçi 2 tane demişsiniz..2 cihaz paralel mi bağlandı? Öyleyse sorun çıkmaz
1.kat 1 kombiye 7,5m, 2.kat 1 kombiye 9 m birbirlerinden bağımsız tesisat.Eca Premix le ilgili olmumsuz tecrübeniz varsa paylaşabilirsiniz hazırlıklı olalım.
...En son sattığım bir yoğuşmalıda (3 sene önce) Biraz problem yaşamıştık.Sıcak suyu yeteri kadar ısıtamamıştı...
Peki yoğumalı alalım yoksa hermetik mi ne Gökhan?Bu arada hemşerim benim evde ışıkkent te ama müstakil değil.
İmkân var ise yoğuşmalı öneririm..Kombiyi'de 45-55 derece arasında çalıştırırsanda tam yoğuşma yapar..Isı artarsa yoğuşmadan çıkar ama..Ama tabi tam ve gerçek yoğuşmalı cihaz almalısın Piyasada hikayeden çok cihaz var..
Dublex 150 m2 petekleri döküm olan ama bina dıştan cepe mantolamalı evde 22.000 lik Buderus yoguşmalı kombi kullanıyoruz ısıtmada sıkıntı yoksa çok yakıyor biraz. Petekleri değiştirsek dahada verimli olur die düşünüyorum
8,5x1900 kcal/h= 16150 kcal/h evinin ısı ihtiyacı.. İzolasyon iyi ise(1 cm'lik duvar içine konan köpükleri izolasyon saymıorum., 10 cm dıştan giydirme var ise,o zaman ok!)İzolasyon iyi ise 17.000 kcal/h(tesisatın durumuda önemli..)Yoksa 20.000 kcal/h öneririm..Vaillant öneririm, Viessmann öneririm..Ucuz cihazlarda immergas öneririm..
buderus yazınca çok yakar diyecektim ama söylemişsiniz buderus sorunsuzdur ama maalesef çok yakıyor aynı ford gibi
hangi zombi diye okudum da noluyo lan dedim.
İmmerga Victrix 26 2 L yoğuşmalı kombide yoğunlaştım.Garantisi 4 yıl,Servisi nasıl bilmiyorum.Teşekkürler Gökhan bir de sorun çıkarmıyorsa tama işte.