škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

On Park Asistani

Ziyaretçi · 20 · 5972

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Colt54

• MIVEC Owner!
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.mitsubishiclubtr.com
Alıntı yapılan: hetepe;344151
Ön park sensörü ben de düşünüyorum ama amacım farklı, CC sistemine entegre edip, ''adaptif cc'' (öndeki araca fazla yaklaşıldığında devreden çıkaran) sahibi olmak için...projeyi teoride yaptım, pratikte ise sensör takımı almak ve takmak kaldı...
(konu dışı) daha sonra ise ayna camlarımı ısıtmalıyla değiştirip ısıtmalı ayna, koltuklara ısıtma pedi yerleştirip ısıtmalı koltuk sahabısı olacağım yakında...bakalım...
fabia HB classic yarı plus olacak :)

Şaka dimi bu?

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bence cc kontrollu olursa süper olur ama olurmu olursa ne kadar sağlıklı olur,ön park sensörü tuşlumu ollacak yoksa 1.vitese attığındamı ötecek yoksa*
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;344155
Güzel projeler.

Ama aklıma şu geldi, ön sensör 50 cm kala alıgılama yapıyor diyelim, CC ile giderken araca bu denli yaklaşmak riskli olacaktır.

Şu an park sensörü aramamın asıl nedeni de bu zaten, sensör algılamasının menzilini uzatma yoluna bakıyorum, bulamazsam standart bir sistem takacağım, 50 cm den de olsa en azından fonksiyon olur.

Alıntı yapılan: Colt54;344185
Şaka dimi bu?

Bilakis, çok ciddiyim, zaman bol, yapacak iş arıyorum kendime, stresimi alıyor kısaca...
Isıtmalı ayna camı (sağ-sol) 45 tl
ısıtmalı koltuk pedi+tesisatı(sağ-sol) 130 tl
ön park sensörü 50-60 tl
işçilik benden...öyle aman aman bir masrafı ve işi yok aslında...

Alıntı yapılan: fenomen;344197
Bence cc kontrollu olursa süper olur ama olurmu olursa ne kadar sağlıklı olur,ön park sensörü tuşlumu ollacak yoksa 1.vitese attığındamı ötecek yoksa*

1- CC yi devreden çıkaran etkenlerden biri fren müşiri, park sensöründen alacağım bir switch ucunu fren müşiriyle irtibatlandırdığımda park sensörü önde cisim algıladığında fren müşirini tetikleyecek ve frene basıldığında devreden çıkan cc, önde bir cisim olduğunda yine devreden çıkacak.
2- Fabrikasyon ön park sensörü nasıl çalışıyor bilmiyorum ama sıfır corolla alan arkadaşımın aracına serviste taktılar, göğüste bir yere açma kapama düğmesi takarak çok basit bir işlem yaptılar, park işi sonuçta sadece geri ve 1. viteste oluyor. ben olsam 1 viteste devreye girecek şekilde bir switch kullanırdım , araç otomatik ise çok daha basit tabii...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı emrtkn

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.etaelektromarket.com.tr
Bende geçen hafta taktım ön tampona sensör.
Herhangi bir düğme de koymadım , biraz yerli yersiz uyarı veriyor o kadar ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: emrtkn;344456
Bende geçen hafta taktım ön tampona sensör.
Herhangi bir düğme de koymadım , biraz yerli yersiz uyarı veriyor o kadar ;)
1.vitestemi çalışıyor,ne kadar mesafede ötüyor,randıman alıyormusunuz?
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ