allah rahmet eylesin az öncede yine haberlerde dr kadına tedavi için yemek yememesini söylemiş gerizekalı kocasıda karımı niye aç bırakıyon diye dr a saldırdı .içimizde ne insanlar var. bir söz geldi aklıma ...yaparmısın yoksa sabaha mı bırakırsın diye
Haberlerde her yazılana ve söylene inanmak çok doğru değil.
Olay nasıl gelişti, ikili arasında ne tür diyaloglar yaşandı, bilemeyiz.
Mesleğimin bana kattıığı en önemli şey iki tarafı dinlemeden karar vermemek olduğu, bazen görünenlerin, olaylara vakıf olduğunuzda, her iki tarafı dinlediğiniz ve görüştüğünüzde, gerekli incelemeleri yaptığınızda konunun görünenden çok daha farklı olduğuna şahit olmaktır.
Bugünlerde elimde bir dosya var, vatandaş personelden şikayetçi olmuş, adamı görüşmeye çağırıyorum konu hakkında bilgisini almak ve derdini dinlemek için.
Adamın daha kapıdan girer girmez bana ilk söylediği şey parmaklarını bana uzatarak sen de onlardansın, biliyorum demesi.
Adam bir kaç kez geldi, son geldiğinde 80 yaşındaki babasını getirmiş, ben de adama kızdım, kapıdan aldırmadım, babasını aldım, adamla görüştüm, tutanak tutup tam imza atacağız, adam babasını çağırıyor, telefonla gel baba, imza atma diye çağırıyor.
Kamuda belli görevlerde bulunuyrsanız buna benzer hadiselerle karşılaşıyorsunuz.
Burada önemli olan süreci iyi yönetmeniz, karşı tarafa tarafsız olduğunu hisssettirmeniz ve karşı tarafa sizin sadece görevinizi yaptınızı hissettirmeniz.
Bu ikili arasında neler yaşandı, bilemeyiz,
Ancak ne olursa olsun bir doktorun böyle hayatını kaybetmesi hoş değil.
Ayrıca bugün Kütahyada da de bir öğrenci öğretmenini derse almadı diye göğsünden, kalbinden bıçaklamış, öğretmeninin durumu ağırdı, ne oldu bilemiyorum, bu konu çok gündem oluşturmadı nedense. İnşallah öğretmeniz eski sağlığına kavuşur, ölen doktor ise hakkın rahmetine kavuşmuş, Allah yardımcısı olsun.