Ben bu araba etmez diğerleri eder dedim mi? Sanırım yanlış anlaşıldı. Kimsenin ne aracına ne seçimine lafım olmaz. Olsa da bir şeyi değiştirmez zaten.
Benim ne araçla ne kullanıcıyla derdim yok, benim derdim bu paraya insanlara bu arabaları satmaları. Ben genelden bahsediyorum fabia için değil tüm B sınıfı araçlar için. 38.600 TL'ye 1.6 TDI Polo aldı berberim, arabada yol bilgisayarı, çelik jant, sis farı bile yok. Bu araç yine onlardan dolu kaldı ki zaten aynı araba 2'si de. Accent Era bile 37 bin TL olmuş dizel otomatiği. Motoru hariç para edecek tek parçası yok o aracın ama millet çatır çatır alıyor. Bu kadar sattığına göre bütün Era'lar mükemmel araçlar ki millet alıyor. Ama ne yazık ki gerçek böyle değil.
Yani insanların bu paraları verip almaları arabanın iyi olduğunu göstermez. Sıfırına lafım olmaz markanın politikasıdır ama en azından 2. el alırken bu parayı vermeden önce bakmak lazım başka neler var. Buraya girip de insanları kandıracak sapkınlıkta bir insan değilim, aynı paraya daha iyi arabaya binebilirsiniz, ben sadece fikir veriyorum. Fikir verdik diye saldırmanın manası yok Skoda dünyanın en iyi araba üreticisi değil, rasyonel düşünün o paraya alınacak çok daha iyi arabalar var.
İsteyen istediğini alır alana da hayırlı olsun ama bu tip platformların amacı paylaşım, eğer buraya yazanlar da böyle düşünüyor ise farklı perspektiflerden bakanlara da saygılı olmaları icap eder. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Herkese keyifli sürüşler.
Sizde anladigim kadari ile para bol. Biz burada verdigimiz paranin karsiligini nasil aliriz diye ugrasiyoruz. 100000 tl ye bos arabayi almayi biliyorsunuz; fakat 34000 tl yi cok buluyorsunuz bu arabaya. Muadillerine bir goz atin en ucuzunun skodada oldugunu goreceksiniz. Varsa bize de gosteriverin Bizde o markadan alalim.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Beta-6
Aynen dediğiniz gibi yukarıda da belirttim verdiğiniz paraya daha iyi bir arabaya sahip olabilirsiniz diye söylüyorum. Herkesin araçtan beklentisi seçme kriteri farklıdır ama birinci öncelik fiyatsa ben size bu fiyata bundan çok daha iyi araçlar gösterilebilir. Ama muadili olmaz daha üst sınıf araçlar olur. Tabi model takıntınız yok sadece iyi arabaya binmek istiyorsanız.
Audi'ye gelince, yöneticiye tahsis edileceğinden donanım olmasına gerek yoktu şehir dışı yolculukları fazla olacağından dizel olmasını tercih ettik. 100 bine kadar kullanılıp geri satılmak üzere alınıyor bu araçlar zaten. Şahsımız için almış olsak öyle bir araç almazdık kaldı ki 3 serisi 20d BMW'den daha ucuz diye tercih ettik. Dayanıksız olduğu için de daha fazla sorun çıkarmaya başlamadan 86 bin'de 82 bin TL'ye alındığı yere verilip yenisi alındı.
Tüm bunlar bir yana sadece fiyatı göz önünde bulundurarak araba seçimi de yapılmaz bunu da söylemek gerek. Tek kriter bu olursa sağlıklı bir seçim olmaz.