Merhaba.
Roomsterimi (panaroma 1.2 htp) çarşamba günü aldım. hafta içi fazla kullanmadım. hafta sonu Ankara'dan Kazan'ın bir köyüne çiftliğe gittik.Bu sayede romiyi şehiriçi, çevre yolu, bölünmüş yol, köy yolu ve toprak yolda test etmiş oldum.
Şehiriçinde trafik akışında hiç sorun yok, kalkışlarda seri ve rahat.
Çevre yolunda hızı yeterli, en sol şeritin yanındaki şeritten ayrılmadım.
Bölünmüş yolda sollamalarda biraz dikkatli olmak gerekli. arkadan gelen araçla tampon tampona gidilebilir. rominin ve sollanacak aracın hızını iyi ayarlamak gerekli.
Köy yolunda virajlarda oldukça iyi performans sergiledi, bu kadarını beklemiyordum. devirli kullanınca çekişi süper. mecburen girilen çukurlarda ses ve sarsıntı çok az.
toprak yolda performansı çok iyi tırmanışı ve inişi rahat ve güven verici.
Ayrıca; bagaj hacmi oldukça iyi.arka koltuklar 2 kişi için süper rahat ama uzun yolda arkadaki orta koltuk sorun çıkartabilir. bu koltuk diğer kenarlardakine göre daha dar ve konforsuz. uzun yolda büyük birinin yolculuğu eziyet olabilir.
ses sistemi ve kliması beklediğimden iyi çıktı.
devirli kullanılınca çekişinde bir sorun olmuyor. daha önce 2 ile çıktığım yokuşu vitesi 4000 d/d de değiştirince 3 ile çok rahat çıktım.
cam tavan arabayı çok ferah göstermiş ama temizliği sorun olabilir. (kızımın yorumu: kuş pisliğini ilk kez alttan görüyorum
)
Genel olarak kullanım, bagaj ve performans açısından beklenenden çok daha iyi bir araba. birçok modelden hem daha kullanışlı hem de konforlu.
iyi ki almışım