İstemiyerek de olsa severek yeni daireme taşındım. (Nasıl bir cümledir bu :++::++:)
Fakat zaman zaman oluşan ses problemi olduğunu keşfettim. Yoldan kamyon geçiyor, anam zannedersin evin içinden geçiyor. Hatta bazen, seyrettiğim bir haberde bir anda sağır mı oldum, yoksa tv'nin sesi mi gitti, niye bu spiker sadece ağzını oynatıyor dediğim anlar bile oldu. 3 günde bünyem kamyon veya türevi araçların evin içinden geçmediğine ikna oldu fakat sevgili beynim buna inanmakta güçlük çekiyor.
Taktım kafayı ses yalıtımına, tamam ne kadar uğraşsam yine de bir miktar eve ses bulduğu delikten kaynayıp geçecek ama hiç yoktan iyidir düşüncesindeyim.
Planım şöyle;
- Eve komple akustik duvar kağıdı döşeyeceğim.
- Kapıların arkalarına ses odalarında kullanılan yalıtım süngerinden takacağım.
- Göze batmayan bazı duvarlara piramit tipte ses süngeri kaplayacağım.
- Zemine ses yalıtımı sağlayan halı kaplamayı düşünüyorum. (bu opsiyonel)
- Ses yalıtımı yapan özel camlardan takacağım.
Hiçbirinin maliyetini hesaplamadım. Sadece ufak tefek araştırmalar yaptım.
Bauhaus'da bile topu 30 TL'den sözde akustik duvar kağıtları var ama normal kağıt bile o paraya satılırken bauhaus'dakinin biraz dandik olduğu kanaatine vardım.
Praktiker'de de akustik süngerler var, sanki fiyatları uygun gibi gözüküyor.
Uzun lafın kısası, aramızda evine sonradan ses yalıtımı yapan oldu mu? Olduysa da bu bahsettiğim akustik duvar kağıdı takan oldu mu?
P.S : Tavana birşey yapmama gerek yok, çünkü tepemde biri oturmuyor :++::++:
Bu arada ev taşındığım evden bir lokma daha büyük olduğundan ve şu an için eve göre az eşya olduğundan zaar evin içi şu an echo yapan 3.sınıf pavyon gibi, eşime sesleniyorum sanki arkamda vokal grubu bir tık geriden dediklerimin son hecelerini peş peşe söylüyorlar.
Traş aş aş aş, bıçaığmı mı mı mı, bulamıyorum rum rum rum gibi bir durum oluyor.
Sırf şu hafiften oluşan yankıyı engellemek içinde bahsettiğim ses yalıtımını yapmak niyetindeyim.