Evet abi doğru hatırladın. Yalnız bizim araç 2004 Makyajsızdı..
Biraz anıları tazeleyelim öyleyse,aklıma gelenleri anlatayım özetleyerek..
Araç 1.6 16 V 100 Bg 150 Nm torka sahipti. Donanım Comforttu.
Donanım olarak güvenlik açısından ESP haricinde hiç bir eksiği yok. Frenleri çok iyi,disk çapları geniş. Aracın yola öyle bir oturuşu var ki,akıllara zarar denecek cinsten.Gerçekten onun yol tutuşunu Passatta bile yakalayamadık,tadı damağımızda kaldı.Virajlarda ESP olmadığı halde hiç üzmedi.Onca tehlike yaşadık ancak hiç savurmazdı bile. Onun dışında alt takımı çok sağlam bir araç. Sadece poryalar sıkıntılı,30.000 kmde bir yenilemek istiyor.Onun dışında amortisör takozları kar suyu yiince gacırdıyor setten geçerken,ama çok rahatsız edici bir şey değil. Motor aksamı çok sağlam. 90.000 km kullandık,o güne kadar anahtar değmedi bakımlar dışında. Sadece bir kez klima radyatör hortumu patlamıştı sanırım,yanlış hatırlıyor olabilirim ama bir hortum değiştirdik soğutmayla ilgili. Son zamanlarında biraz silkeleme yapıyordu,ancak bu benzinin oktanıyla alakalı bir durumdu sanırım. Onu da tam hatırlamıyorum ama 95 veya 97 den birini kullanınca kesiyordu bu sorunu..
Yalıtım olarak lastik sesini içeri almada başarılı,Motorda keza öyle. Fakat olağanüstü bir şey beklemek yanlış.Şu an sıfır olarak çıkan C sınıfı araçlarla karşılaştırılabilir,ama D sınıflarıyla karşılaştırmada başarısız kalır. İç plastik kalitesi gayet başarılı bir araç,sert plastik yoğunlukta kullanılmış ama hiç tıkırtı problemi yoktu.Sadece bazı yerlerde soyulmalar vardı,özellikle iç kapı tutamaçlarında.
Direksiyon tepkileri çok yerinde bir araç. Hissiyat en üst seviyede. Yumuşaklık olarak Passatla karşılaştırdığımda biraz sert ama yormuyor,aksine simit çok güzel ele oturuyor ve kullanımı çok zevkli. Ayrıca o 4 kollu hüzünlü bakışı beni benden alıyordu
Görüş problemi yok denecek kadar az. Koltukları rahat,bel desteği var ayarlanabiliyor.. Otomatik klima vs var,gayet dolu donanım açısından.
Amaa,gel gelelim o baş belası elektronik sıkıntılar,saç baş yolduran saçma sapan problemler..
Araçla başka bir araca akü takviyesi yatıktan sonra kafayı yedi. Beyni tamir gördü,ABS beyni komple değişti. Bilmem kaç bin lira masraf çıkardı,cebimizden ödedik. Bir ara sabahları geç çalışmaya başladı,sonra hepten kesildi. 6 yılda 4 kez akü değiştirdik,sanki aküyle çalışıyor araba. Göstergeler kafayı yedi,sonra kendi kendine düzeldi. Marş motoruyla ilgili bir sıkıntı oldu,halledildi vs. Bu konuda çok uğraştırdı bizi. Ve en az 7-8 bin tl masraf edildi,sonra adam oldu,2 yıl daha bindik bir sıkıntı yaşatmadı.
Genel olarak bakıldığında elektronik sıkıntılar dışında servise girecek bir araç değil. Genel ortalama olarak sınıfının iyi araçlarından biriydi. Biraz piyango tarafı var. 250.000 km binip anahtar değmeyen,hiç bir sıkıntı çıkarmayanı da var,ama sabır taşına çeviren,sahibini çileden çıkarını da var...