Taze taze hatta sıcak sıcak bir hadiseyi anlatayım. e-5'ten ofise giderken klasik sol şeride oturmuş bir minibüs vardı, hiç uğraşmadan sağından geçtim gittim.
Sağından geçer geçmez adamın sanki karakteri değişti, bir anda deli gibi sürmeye başladı, önce eds yazan yere daldı sonra yetmedi arıza şeridine geçti, millete makaslar atmaya başladı ama eminim bütün derdi beni geçmekti, bende yol verdim daha doğrusu çarpmasın diye çekildim gene aynı delilikte ona buna makas atıp tamda tesadüftür ki benim çıkış yapacağım sapaktan çıktı, bende senmisin deli gibi kullanan diyerek önce plakasını aldım sonrada sol arka çamurluğunda yazan numarayı aradım, ablanın biri telefonu açtı, bende açtım ağzımı yumdum gözümü, direkt kalayladım. Birazdan da bu plakayı trafiğe şikayet edeceğim diyerek kapadım.
Velhasıl, artık eskisi gibi bırak Allahından bulsun demeyeceğim, varsa numarasını arayacağım yoksada plakayı trafiğe vereceğim.
Bıktım bu dengesiz innsanlardan, şirket aracı diye kendisini schumacher sananlardan. Bu minibüsten öncede, bir eleman altındaki clio symbolu inatla arka tamponuma sıfır şekilde yaklaşarak kullanıyordu, onun cezasını hızlı kestim, 1 sert fren kendisine yettide arttı.
Ya niye şirket aracını kullananlar böyle dengesiz araç sürüyor, tamam arada istisnalar var ama benim tespitime göre %99'u bu şekil kullanıyor. 75hp ile ne elde etmeyi planlıyorlar, neyi ispatlamaya çalışıyorlar, neyin kafasını yaşıyorlar anlamış değilim. Hayır birader, gel dibimden git, ama birşey olsa duramayacaksın, ve bana yazılacaksın, bende inip seni estetik doktorlarının bile kurtaramayacağı hale getireceğim iyi mi olacak o zaman.
Bitti mi, bitmedi, ablanın biri Freelander'i ile sanki çok usta şoförmüş gibi sol şeritte hemde otobanda abartısız 60km/h ile gidiyor, ama aynı zamanda ne yapıyor cep telefonu ile konuşuyor, o büyük alkışlar o ablamıza gelsin.
Kadının yanından geçerken suratına bakım sağlam saydırdım, o da ne oluyor der gibi suratıma ablak ablak baktı.
Freelander almışsın, bir tane de araç kiti alda, cep tel. ile konuşurken dünya ile bağlantın kesilmesin, kadın sanki evde salonda konuşuyor, utanmasa nereden çıktı bu otomobiller falan diyecek.
Cep tel. ile sürüş anında konuşanlara sorun bakalım, kaç kere aynalarına baktılar, kaç kere sinyal verdiler, az önce hangi levha vardı, o levhada ne yazıyordu, hiçbirine cevap veremeyecekler çünkü o anda resmen sarhoştan farkları yok, bakınız istatistikler.
Yazının genel özeti, hatasız kul olmaz ama hergün de aynı hata yapılmaz, bilinçsizce araç kullanılmaz.
O servis minibüsü, e-5'te direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüs durağına dalsaydı ve araçtan sağ çıksaydı ama etraf ölü kaynıyor olsaydı, cezaevine konsaydı ne yapardı merak ediyorum. Bir adım sonrasını hiç düşünmüyorlar, düşünseler zaten ağırlık merkezi yerden epey yukarıda olan bilmem kaç tonluk üstelik can taşıdığı araçla dengesiz hareketler yapmazdı.
Tabi şoför sığır, onu bu yaptığı dengesiz hareketlere rağmen ve muhtemelen uyarmayan ama kuzu kuzu içeride oturan şirket çalışanları da sığır.
Velhasıl, bundan sonra arıza şeridinden giden, sol şeritten ayrılmayan, deli gibi makas atan, yol vermeyen, kural tanımayan, diğerlerinin canını hiçe sayan, saygısız servis araçlarını fotoğraflaryacağım, hatta mümkünse videoyada çekip trafiğe göndereceğim hatta birde çalıştıkları şirketlere cd'ye basıp göndereceğim. Ben kurallara uyuyorsam sende uyacaksın.