škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Trafikte şikayet dönemi

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Taze taze hatta sıcak sıcak bir hadiseyi anlatayım. e-5'ten ofise giderken klasik sol şeride oturmuş bir minibüs vardı, hiç uğraşmadan sağından geçtim gittim.
Sağından geçer geçmez adamın sanki karakteri değişti, bir anda deli gibi sürmeye başladı, önce eds yazan yere daldı sonra yetmedi arıza şeridine geçti, millete makaslar atmaya başladı ama eminim bütün derdi beni geçmekti, bende yol verdim daha doğrusu çarpmasın diye çekildim gene aynı delilikte ona buna makas atıp tamda tesadüftür ki benim çıkış yapacağım sapaktan çıktı, bende senmisin deli gibi kullanan diyerek önce plakasını aldım sonrada sol arka çamurluğunda yazan numarayı aradım, ablanın biri telefonu açtı, bende açtım ağzımı yumdum gözümü, direkt kalayladım. Birazdan da bu plakayı trafiğe şikayet edeceğim diyerek kapadım.

Velhasıl, artık eskisi gibi bırak Allahından bulsun demeyeceğim, varsa numarasını arayacağım yoksada plakayı trafiğe vereceğim.

Bıktım bu dengesiz innsanlardan, şirket aracı diye kendisini schumacher sananlardan. Bu minibüsten öncede, bir eleman altındaki clio symbolu inatla arka tamponuma sıfır şekilde yaklaşarak kullanıyordu, onun cezasını hızlı kestim, 1 sert fren kendisine yettide arttı.
Ya niye şirket aracını kullananlar böyle dengesiz araç sürüyor, tamam arada istisnalar var ama benim tespitime göre %99'u bu şekil kullanıyor. 75hp ile ne elde etmeyi planlıyorlar, neyi ispatlamaya çalışıyorlar, neyin kafasını yaşıyorlar anlamış değilim. Hayır birader, gel dibimden git, ama birşey olsa duramayacaksın, ve bana yazılacaksın, bende inip seni estetik doktorlarının bile kurtaramayacağı hale getireceğim iyi mi olacak o zaman.

Bitti mi, bitmedi, ablanın biri Freelander'i ile sanki çok usta şoförmüş gibi sol şeritte hemde otobanda abartısız 60km/h ile gidiyor, ama aynı zamanda ne yapıyor cep telefonu ile konuşuyor, o büyük alkışlar o ablamıza gelsin.
Kadının yanından geçerken suratına bakım sağlam saydırdım, o da ne oluyor der gibi suratıma ablak ablak baktı.
Freelander almışsın, bir tane de araç kiti alda, cep tel. ile konuşurken dünya ile bağlantın kesilmesin, kadın sanki evde salonda konuşuyor, utanmasa nereden çıktı bu otomobiller falan diyecek.

Cep tel. ile sürüş anında konuşanlara sorun bakalım, kaç kere aynalarına baktılar, kaç kere sinyal verdiler, az önce hangi levha vardı, o levhada ne yazıyordu, hiçbirine cevap veremeyecekler çünkü o anda resmen sarhoştan farkları yok, bakınız istatistikler.

Yazının genel özeti, hatasız kul olmaz ama hergün de aynı hata yapılmaz, bilinçsizce araç kullanılmaz.
O servis minibüsü, e-5'te direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüs durağına dalsaydı ve araçtan sağ çıksaydı ama etraf ölü kaynıyor olsaydı, cezaevine konsaydı ne yapardı merak ediyorum. Bir adım sonrasını hiç düşünmüyorlar, düşünseler zaten ağırlık merkezi yerden epey yukarıda olan bilmem kaç tonluk üstelik can taşıdığı araçla dengesiz hareketler yapmazdı.
Tabi şoför sığır, onu bu yaptığı dengesiz hareketlere rağmen ve muhtemelen uyarmayan ama kuzu kuzu içeride oturan şirket çalışanları da sığır.

Velhasıl, bundan sonra arıza şeridinden giden, sol şeritten ayrılmayan, deli gibi makas atan, yol vermeyen, kural tanımayan, diğerlerinin canını hiçe sayan, saygısız servis araçlarını fotoğraflaryacağım, hatta mümkünse videoyada çekip trafiğe göndereceğim hatta birde çalıştıkları şirketlere cd'ye basıp göndereceğim. Ben kurallara uyuyorsam sende uyacaksın.
[SIGPIC]http://img442.imageshack.us/i/chemicalguyslogo.jpg/[/SIGPIC] Toritsuka Reta

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
On cama monte edilen cin isi 20-30 dolarlik kameralari tavsiye ederim. Bu tip insanlar trafikte malesef cok var sikayet ettikce sonu gelmeyecek Allah sabir versin..

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;352912
On cama monte edilen cin isi 20-30 dolarlik kameralari tavsiye ederim. Bu tip insanlar trafikte malesef cok var sikayet ettikce sonu gelmeyecek Allah sabir versin..

Hah valla iyi dedin, ondan da alayım bir tane.
[SIGPIC]http://img442.imageshack.us/i/chemicalguyslogo.jpg/[/SIGPIC] Toritsuka Reta

Çevrimdışı anarche

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SubaruOutback;352909

Velhasıl, bundan sonra arıza şeridinden giden, sol şeritten ayrılmayan, deli gibi makas atan, yol vermeyen, kural tanımayan, diğerlerinin canını hiçe sayan, saygısız servis araçlarını fotoğraflaryacağım, hatta mümkünse videoyada çekip trafiğe göndereceğim hatta birde çalıştıkları şirketlere cd'ye basıp göndereceğim. Ben kurallara uyuyorsam sende uyacaksın.

Resim çekip boşuna trafiğe yollamayın çünkü resimleri delil olarak kabul etmiyorlar.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: SubaruOutback;352909
...O servis minibüsü, e-5'te direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüs durağına dalsaydı ve araçtan sağ çıksaydı ama etraf ölü kaynıyor olsaydı, cezaevine konsaydı ne yapardı merak ediyorum...
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırdı, dava sonunda da 3 ay ceza alır, onu da paraya çevirirlerdi. Tekrar aynı zihniyetle sokaklara çıkardı.

Acı ama gerçek bu maalesef.

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: anarche;352916
Resim çekip boşuna trafiğe yollamayın çünkü resimleri delil olarak kabul etmiyorlar.

kendi çektiklerini delil olarak zarfa koyup yolluyorlar ama :)

Çevrimdışı SekoLive

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bu olayın en kötüsü kozyatağında sürücü kursu aracının bende şahin varkenki önüme atlaması ve arabada nişanlımın ananesiyle annesi varken denk gelmiş olmasıydı... aarabaya yetişemedim yetişsemde ailemiz oldugundan bişey yapamazdım... ama numarayı ve plakayı kafama kazıdım o fren anında kemer olmasa annane kafasını cama vurucakdı içerdeki zelzeleyi düşünün.
ertesi gün aradım kurs sahibinin arkadaşıyım diye numarasını kaybettim falan fistan ayağına bağlattım kendimi pendikde bi kursdu ama adını suan hatırlayamıyorm olay belki 2 yıl önce oldu. adama dedimki bu plakalı aracı şu saatte süren kişi sizmisiniz.? rica etsem bana ismi ve telefonunu verirmisiniz dün bana  ve aileme yaşattıklarını bartır olarak değişicez bende ona yaşatıcam. adam hayırdır diyince anlattım verdim kalayı bide sürücü kursu olacaksnz dedm sizi şikayet etmek benim sinirimi geçirmez bana kanlı canlı bişey lazım dedim adam özürün kare kökünü aldı ve o kişiye hakkını vericeği üzerine yemin etti. birazda insan gibi insandı ikna oldum kapattım muhtemelen o kamil şuan orda ya paspascıdr yada kovulmustur...

uyuz oluyorm sirket arabasyla böyle yapanlara bizde arkadaşların sirket araclarıyla bi yere gittğimzde firmaya laf gelmesin bizi bulmasınlar diye hata yapana bile eyvallah diyoruz adamalrda ki mantıga bak

abi güzel bi tercih yapmssn helal olsun

Çevrimdışı sleep_r

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Benim son zamanda gözlemlediğim durum,neredeyse istisnasız doblo tarzı ticari araçlar bütün akıl mantık ve yazılı kuralları hiçe sayararak trafikte seyrediyor. Keza minibüsler de öyle. Empati yapıyorum ben sadece işe gelip gider iken aracımı kullanıyorum,onlar büyük ihtimalle günde 200km yol yapıyor. Onu verdiği psikoloji ile aklıma nasıl eserse öyle kullanırım diyor, bu tarz atraksiyonları kendinilerine verilmiş bir hak gibi düşünüyorlar. Şahsi fikrim bunlara hiçbi müsama göstermemek hertürlü resmi gayri resmi merciye şikayet etmek gerek. Ettik hiçbişe olmadı,olmaz da diyen arkadaşlara; evet bu bilinç hemen etkisini göstermeyebilir ancak bu tarz talepler fazlalaşırsa bi noktadan sonra artk göz yumulumayacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: sleep_r;352963
Benim son zamanda gözlemlediğim durum,neredeyse istisnasız doblo tarzı ticari araçlar bütün akıl mantık ve yazılı kuralları hiçe sayararak trafikte seyrediyor. Keza minibüsler de öyle. Empati yapıyorum ben sadece işe gelip gider iken aracımı kullanıyorum,onlar büyük ihtimalle günde 200km yol yapıyor. Onu verdiği psikoloji ile aklıma nasıl eserse öyle kullanırım diyor, bu tarz atraksiyonları kendinilerine verilmiş bir hak gibi düşünüyorlar. Şahsi fikrim bunlara hiçbi müsama göstermemek hertürlü resmi gayri resmi merciye şikayet etmek gerek. Ettik hiçbişe olmadı,olmaz da diyen arkadaşlara; evet bu bilinç hemen etkisini göstermeyebilir ancak bu tarz talepler fazlalaşırsa bi noktadan sonra artk göz yumulumayacaktır diye düşünüyorum.

Güzel kardeşim, günde bilmem kaç km yol yapıyor olunca serseri gibi kullanma hakkını mı elde ediyorlar. Bende yeri geliyor günde 1000km yol yapıyorum, affedersin iflahım kuruyor, araçta kiralıyorum ama hiç böyle saçmalıklar yapmıyorum.
7-8 sene önce Forester turbo kullanıyorken Beşiktaş'da dengesizin birisi ile trafikte tartışmıştık, herife en son bu araç şirket aracı değil mi ben plakanı şirketine vereyim dediğimde herif kuzuya bağlayıp abicim moduna geçmişti.
Acımayacaksın, arayacaksın, o altındaki aracı şirketi çünkü bedava aldı, ve anahtarı verirkende lütfen serseri gibi kullan hiçbir kurala uyma, 200km limitin var sonra istediğin gibi dengesizleşebilirsin dediler.

Markette sepet sürmüyorsun, çarpınca ya maddi hasar oluyor ya yaralanma ya da ölüm oluyor.
Herşey bunlara oyun gibi falan geliyor sanırım, bas esc'ye oyun yeniden başlasın, birgün harbiden basıcam esc'lerine film kopacak, 3 A'lık sigortam atacak vericem coşkuyu.

Çevrimdışı sleep_r

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SubaruOutback;352970
Güzel kardeşim, günde bilmem kaç km yol yapıyor olunca serseri gibi kullanma hakkını mı elde ediyorlar. Bende yeri geliyor günde 1000km yol yapıyorum, affedersin iflahım kuruyor, araçta kiralıyorum ama hiç böyle saçmalıklar yapmıyorum.
7-8 sene önce Forester turbo kullanıyorken Beşiktaş'da dengesizin birisi ile trafikte tartışmıştık, herife en son bu araç şirket aracı değil mi ben plakanı şirketine vereyim dediğimde herif kuzuya bağlayıp abicim moduna geçmişti.
Acımayacaksın, arayacaksın, o altındaki aracı şirketi çünkü bedava aldı, ve anahtarı verirkende lütfen serseri gibi kullan hiçbir kurala uyma, 200km limitin var sonra istediğin gibi dengesizleşebilirsin dediler.

Markette sepet sürmüyorsun, çarpınca ya maddi hasar oluyor ya yaralanma ya da ölüm oluyor.
Herşey bunlara oyun gibi falan geliyor sanırım, bas esc'ye oyun yeniden başlasın, birgün harbiden basıcam esc'lerine film kopacak, 3 A'lık sigortam atacak vericem coşkuyu.
:) aynı şeyleri söylüyoruz. Benim tespitim trafikte uzun süre kalan ve aracı şahsına ait olmayan sürücülerde bu tarz dengesizlikler gözlemlediğim.Herkes sizin gibi duyarlı olamayabiliyor.Eğitim şart

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: sleep_r;352977
:) aynı şeyleri söylüyoruz. Benim tespitim trafikte uzun süre kalan ve aracı şahsına ait olmayan sürücülerde bu tarz dengesizlikler gözlemlediğim.Herkes sizin gibi duyarlı olamayabiliyor.Eğitim şart

Farkındayım aynı şey olduğununda, bende doldum patlama noktasındayım, alıntı yapıp içimi döktüm :)

Çevrimdışı aliserhanuyar

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
En güzeli bi tane demirden döküm araba yaptıracan, haftada bir çıkacan trafiğe, dengesiz kullanan mı, üzerine çıkan mı, gözünü kapayacaksın direk gireceksin :D

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Trafik kültürümüz değişmedikçe daha buna benzer konuları çok konuşuruz. Ben olaya sadece araç olarak değil yayalar olarakta bakıyorum. En korkulması gereken yayalardır çünkü, Allah korusun kaza olduğunda raporunu tutuyorsun, araba yürümüyorsa servise bırakıp geliyorsun ama yayada öyle değil işte.
Daha iki sabah önce istasyon caddesinde başıma geldi. Sabahın zaten 7'si, daha afyonum patlamamış gidiyorum öyle, sol şerit duruyor bende sağ şeritten 20-30'la dura yavaşlaya ilerliyorum işte, ışıklar kırmızı, sağdaki şeritte önümdeki boşluğu alıp durucam. Sol şeritte bu japon pikaplardan biri var, yüksek böyle. Onun önünden iki araç arasından gerizekalı mal bir kadının biri bir atladı önüme, 2 metre var yok aramızda, tarlada sapan sürüyor sanki. Panik frenle bir asıldım, ama mübarekte ABS var, o kısa mesafede mesafeyi daha da uzatıyor mu, sağa sola kaçamam, nereye kaçacan, 2 karış yerde ABS'i devreye sokturdu bana. Bir baktım salağın kulağında kulaklık tabi, ne ses duyuyor ne bakıyor, valla o korkuyla sanırım daha çocuğu falanda olmaz, olmasında zaten. Çok çıtırından da tamponun tozunu aldıda sanırım, durup bakamadı bile.
Memlekette gerizekalı çok kısaca ve biz daha çok konuşuruz. Allah hepimizi saklasın korusun, ne diyeyim. Hepimiz hergün neler görüp yaşıyoruz yoksa.

Çevrimdışı anarche

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FF;353089
Trafik kültürümüz değişmedikçe daha buna benzer konuları çok konuşuruz. Ben olaya sadece araç olarak değil yayalar olarakta bakıyorum. En korkulması gereken yayalardır çünkü, Allah korusun kaza olduğunda raporunu tutuyorsun, araba yürümüyorsa servise bırakıp geliyorsun ama yayada öyle değil işte.
Daha iki sabah önce istasyon caddesinde başıma geldi. Sabahın zaten 7'si, daha afyonum patlamamış gidiyorum öyle, sol şerit duruyor bende sağ şeritten 20-30'la dura yavaşlaya ilerliyorum işte, ışıklar kırmızı, sağdaki şeritte önümdeki boşluğu alıp durucam. Sol şeritte bu japon pikaplardan biri var, yüksek böyle. Onun önünden iki araç arasından gerizekalı mal bir kadının biri bir atladı önüme, 2 metre var yok aramızda, tarlada sapan sürüyor sanki. Panik frenle bir asıldım, ama mübarekte ABS var, o kısa mesafede mesafeyi daha da uzatıyor mu, sağa sola kaçamam, nereye kaçacan, 2 karış yerde ABS'i devreye sokturdu bana. Bir baktım salağın kulağında kulaklık tabi, ne ses duyuyor ne bakıyor, valla o korkuyla sanırım daha çocuğu falanda olmaz, olmasında zaten. Çok çıtırından da tamponun tozunu aldıda sanırım, durup bakamadı bile.
Memlekette gerizekalı çok kısaca ve biz daha çok konuşuruz. Allah hepimizi saklasın korusun, ne diyeyim. Hepimiz hergün neler görüp yaşıyoruz yoksa.

Araç kullanmayan yayalarda görülen bir durum bu, hatta araç kullanmayan yayalar aracın hızını ve tepkisini tahmin edemedikleri için çoğu zaman kazaya sebep olabiliyorlar.

Sizin başınıza gelen olayın benzeri benim başıma da geldi tek fark iki aracın arasından bebek arabasıyla çıkmaya çalışan abla. Kafasını çıkarıp yolu kontrol etmek yerine bebeğini önce yola çıkarıyor. Yavaş gittiğim için kadının kafasını çıkarmasını bekledim, gözgöze gelmemiz yetti durumun vehametini anlaması için. Ya yüksek hızda kullansaydım?

Okullarda trafik dersi vermiyor mu? Sanki ilköğretim öğrencilerine bu ders veriliyor diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: anarche;353112
Araç kullanmayan yayalarda görülen bir durum bu, hatta araç kullanmayan yayalar aracın hızını ve tepkisini tahmin edemedikleri için çoğu zaman kazaya sebep olabiliyorlar.

Sizin başınıza gelen olayın benzeri benim başıma da geldi tek fark iki aracın arasından bebek arabasıyla çıkmaya çalışan abla. Kafasını çıkarıp yolu kontrol etmek yerine bebeğini önce yola çıkarıyor. Yavaş gittiğim için kadının kafasını çıkarmasını bekledim, gözgöze gelmemiz yetti durumun vehametini anlaması için. Ya yüksek hızda kullansaydım?

Okullarda trafik dersi vermiyor mu? Sanki ilköğretim öğrencilerine bu ders veriliyor diye hatırlıyorum.

Evet, doğru. Bize bu sıkıntıları yaşatan yayaların önemli oranı ehliyet sahibi olmayan ya da olsada kenarda duran, araç kullanmayanlardır önemli oranda. Fakat bu kabul edilebilir bir sebep asla değil tabi. "Durur" diyor, durur dururda nasıl durur. Birçoğumuzun aracı ABS'li ve ABS özellikle kısa mesafede çok büyük dezavantaj yaratıyor, mesafeyi uzatıyor çünkü. Ben çok sıkıntısını yaşamışımdır bu konunun hepsinde de sebebi bu saçma salak önüne atlayan yayalardır.
Tee bizim ilkokul zamanımızda bile eğitimi veriliyordu, önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa v.s diye anlatılırdı. İki araç arasında çıkmadan önce mutlaka bakılması gerektiği falan, yahu bunun için eğitime bile gerek yok, Allah beyin vermiş akıl edemiyor musun? 2000 liralık telefonu alıp kulaklığı takmasını biliyon ama demi? Her sürücü benim kadar tetikte, dikkatlide kullanmıyor. Refleksleri bile bu hızda tepki veremeyebilir, işte zaten kazalarda bundan oluyor. Trafikte hiçbirşeyden korkmuyorum yayalardan korktuğum kadar.