Hocam, iç hacim olarak kesinlikle çok başarılı bir araç; siz kendinizin de belirttiği üzere denk gelmişsiniz.
Dizel bakım masrafının benzinliden çok fazla olduğunu sanmıyorum; asıl sorun dizelin biraz daha sık bakıma girmesi. Ama abartıldığı gibi içinize oturacak bir şey değil. Olağandışı bir arıza ile karşılaşılmadığı sürece "dizelin bakımı benzinliye göre çok masraflı olur" sözünün pek de dikkate alınmasına gerek yok.:ok:
Avantajlarından önce dezavantajlarını sunmak isterim;
-Sizin Oktiye göre düşük süratte çok gürültülüdür.
- Çok alt devirlerde çekişi çok başarılı değil. Yokuş yukarı kalkış yaparken, çok yavaşlayıp tümsekten vb. geçerken çok rahat davranamazsınız.
- Olası bir arıza durumunda yüksek maliyet potansiyeli.
Bunun dışında belirgin bir dezavantajı yok.
Hatta aklıma gelen avantaları sayayım.
- Düşük tüketim. Hem de gaza bastığınız anlar dahil.:ok: Eğer özel çaba harcarsanız düşük tüketim rekoru da kırabilirsiniz. Hakan 2 konuyu da doğruladı, onun verilerini inceleyebilirsiniz. (3.6 litre minimum tüketim; 7 küsür litre maks tüketim 180 km/s hız ortalaması ile:hanz:)
- Standart bir sürücü için özellikle uzun yolda tork dolu sürüş... Pek çok yerde 5. vitesteyken bile elinizin vitese gitmesine gerek yok.:ok:
- Uzun yolda gaza asılmadığınız sürece benzinliden daha düşük ses.
- Bana göre en önemlisi, kafanızın rahat olması. Az yakmış, çok yakmış derdiniz pek olmuyor. Dedim ya; ne kadar basarsanız basın, daima kontollü bir tüketim söz konusu.
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2009, 23:03:17 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]