Ben Renault markasina cok onyargili yaklasan bir insandim, ve sirket araclarinda da binmemek icin elimden geleni yaptim zamaninda. Gecenlerde test ettim 1.5 dci sport tourer olan versyonunu, acikcasi cok begendim. Mazda 3 dediginiz arac neredeyse Focus ile ayni, zaten Fiesta tamamen Mazda tasarimi, Mazda 1 olarak cikarmak yerine Ford Fiesta olarak cikti, 1.4 benzinlisi var hanimda, butun Ford ve turevlerinde olan "durmama" sorunu onda da cok yuksek ihtimalle vardir, bu araclarin hepsinde ciddi fren problemleri var, piyasadaki bir cok yeni kasa Fiesta ve Focus onden darbeli maalesef (benimki de dahil), platform olarak Mazda 3 ayni platform olacagi icin benim cok farkli beklentim olmazdi acikcasi. Bunlari soyluyorum, ama Mazda 3 dizel'i bayide denemedim, sadece salt bilgi.
Fluence icin alan arkadaslarimdan hic olumlu yorumlar almadim, ama Megane sahipleri cok memnun.
Eger sadece iki secenek kaldiysa bence Megane, fakat kasa degisimi korkunuz sizi binmekten hoslanmayacaginiz bir arabaya goturmesin.