Tespiti çok kolay değil iyi bir usta lazım. bende benzer bir ses vardı. bir cok usta şanzıman inecek vs salladılar. çok güvendiğim bir usta vardı ona gittim. adam çok basit bir yöntemle buldu sorunu.
servis kanalı olur bazı tamirhanelerde bilirsiniz. aracın altına girip yağ falan değiştirilir. sorunun tam olarak nereden geldiğini bulmak için kanala girdi. birisi araca bindi. aracı çalıştırıp el freni tam çekili iken ileri gitmeye kalışıp birden ayagı gazdan keserek rahatsız eden sesi yaratmaya çalıştı. ( ses arabada giderken duyuluyor ama tam nereden geldiği belli olmuyor. önemli olan sesin tam olarak nereden geldiğini duymak) hatta kulagında steteskop gibi bir dinleme cihazı vardı.
tamamdır dedi. sonra bir pul aldı ve aracı lifte alıp pulu bir yere taktı. (galiba vites kolunu şanzımana bağlayan bir noktadaydı benim sorun) beni 2 sene boyunca rahatsız eden ses gitti.
sonucta bir yerde minik bir boşluk var. önemli olan nerede olduğunu tespit etmek.
bol şans.
Çok eskilerde servislerde o kanallardan vardı, böyle liftler yoktu. Bunun sayesinde dediğiniz yöntemle servislerde sorunları buluyordu. Arabayı hafif kasarak alttan gelen sesleri bulmak daha kolaydı, şimdi servislerde kanal imkanı olmadığı için bunu yapamıyorlar. Tespit edemediği içinde ezbere konuşuyorlar maalesef. Sanayide falan var anca kanallar.
Egzozcularda tespit konusunda bilgilidir ve nokta atışı yaparlar ve pek çoğunda kanal vardır zaten, illa bir servis olmasıda gerekmiyor yani ihtiyaç durumunda.