arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. İzninle sana bir sorum oacak; benim aracımın kapı kiltleri de kendi kendine kilitlenip açılmaya başladı. Ve ben de buradaki arkadaşlarımızla paylaştım durumu. Sağolsunlar, konu ile ilgili bilgi ve düşüncelerini paylaştılar. Akünün arızalı olmasından, kapı siviçlerinin bozuluş olmasına ve senin belirttiğin gibi konfor beyninden de kaynaklanıyor olabileceğine kadar, değişik görüş bildirdiler. Senin yazını okuyunca, konfor beyninden kaynaklanma olasılığını bir kez daha düşündüm. Sen kilitlerin bu durumunun kesin olarak konfor beyninden kaynaklandığına nasıl emin olmuştun? Ben, kilitler iyice kafayı yiyene kadar hiç umusamayacağım. (tabi bu aarada kapılar kiltlendiğinde ben dışarda olmazsam ) arkadaşların bana sözünü ettiği olasılıkları da gözden geçirmiş miydin? Bunlarla ilgili bilgi verirsen sevinirim. Tekrar geçmiş olsun.
Öncelikle teşekkür ederim Koray kardeş. Kapıların ilk kilitli kalmasında aracı Konya'da Karatay Sanayiinde "yetkili skoda servisinin eski ustası" olan bir abimize götürdüm. Sorunun konfor beyninden kaynaklandığını, tamirinin 150 TL olduğunu, garantili çıkmasının ise 250 TL olduğunu söylemişti. Ben garantili çıkmasını takdırdım. Bir ay sonra gene aynı arızayı verdi. Tekrar götürdüğümde konfor beyninin arıza verdiği söyedi. Konya sanayilerinde ne kadar çıkma konfor beyni varsa hepsini denedik. Sonu C ve E serileri ile biten konfor beyinleri benim aracıma uyuyordu. Diğerleri çalıştırmıyordu. Bir tanesi uyum sağladı. Ancak o taktığımızda merkezi kilidi çalıştırdığı halde uzaktan kumandayı çalıştırmıyordu. Usta anahtarların adaptasyonunu yapamadı. Bende çok fazla fayda göremediğim için manuel kullanacağımı söyleyip ustadan geri paramı aldım.
-- Acaba sorun başka yerden mi diye de araştırdık fakat başka bir araçtan sökülen konfor beyni takıldığında merkezi kilit, uzaktan kumanda ve ön kapılardaki ışıklar gayet verimli çalışmaya başladı.
Usta da orjinal parça alıp kullanmamı tavsiye etti. 150 TL'ye yaptıkları tamir ileride mutlaka sıkıntı veriyormuş. Konfor beynini tamirinden kasıt da üzerine paket program atıyorlarmış.
-- Yalnız konfor beyninin arıza vermesinin sebebi de araç hareket halindeyken kapı açma mandalına bir arkadaşımın yanlışlıkla basması oldu. Bende bu hususta takıldım.
-- Ustanın bana dediğine göre; araç 20 km hızı geçince kapıları otomatik olarak kilitliyor, ancak istisnai durumda kilitlemeyip de el yordamı ile kapı açma mandalına basıldığında konfor beyninin dış müdahaleyi kabul etmeyip merkezi kilit ve alarm sistemini devre dışı bıraktığını söylemişti. (Bende bir anlam veremedim)
-- Konfor beyni haricinde akla gelebilecek hemen her yeri kontrol ettik ustayla ve en sonunda konfor beyninden kaynaklandığını tespit etti.
--Daha olmazsa 650 TL'yi verip 2 yıl garantili yetkili servisten taktırayım diyorum.
-- İrfan abi de yazmış gerçi Serkan Usta çıkma işleriyle ilgilenir diye, bir Şahkan'a birde Serkan Ustaya sorayım fiyatları nedir?