benimde başıma benzer bir durum geldi;
Aralık ayında aldım aracı, araç orjinalinde coupe ve 4 kişi olarak geçiyor ve fabrikasyon olarakta arabada 4 emniyet kemeri var.
Aracın ben aldığımdaki ruhsatı 4 kişilik, ben aracı alınca, yeni çıkan ruhsata yani, aracın sahibinin isminin yazdığı tarafa memur 5 kişi yazmış. ben tabi farketmedim,
ruhsatın diğer yaprağında da (yani araç bilgi ve muayene tarafında) zaten muayene yeri bitmişti, muayeneye gitmeden o yüzden EK-1 doldurdum,
muayeneye gittim... Araca önce ağır kusur dediler; 5 kişi yazıyor ruhsatta, arabada 4 emniyet kemeri var dediler.
dedim noluyoruz falan EK-1 i dolduran arkadaşta 5 Kişi yazmış EK-1 e, halbuki EK-1 i doldurduğu yani aracın muayene kısmının olduğu orjinal ruhsatta 4 yazıyor. muhtemelen doldururken kafadan yazdı o kısmı
gel de çık işin içinden
:D:D
EK-1 formu olduğundan ordaki arkadaşla da biraz tanışık olduğumuzdan hemen orda EK-1 i 4 olarak düzelttiler, TÜVTÜRK Kaşesi bastılar düzelttikleri kısma ( bu arada ben arabayı aldıktan sonra çıkan ruhsatta hala 5 yazıyor, yani muayeneden sonra değişmeyecek tarafta)
velhasıl kelam, arabayı 4 olarak geçirdiler ben trafikten ruhsatı çıkardım, ruhsatın bir kısmında 4 kişi yazıyor, diğerinde 5
ben bu sefer sıkıntı olmasın diye, diğer tarafını da değiştirdim ve 4 yaptırdım ruhsatı... ( yani satıştan sonra polis memurunun yanlış yazmasından dolayı ben bir daha ruhsat parası verdim ve 2. kez ruhsat çıkmış oldu arabaya
sonuç, bi dünya ruhsat parası bana kaçtı...
şimdi de siz diyorsunuz yeni kanuna göre 5 olması lazım diye
bu arabayı üretici 4 kişilik yapmış, 4 kemer var ben ekstra kemer mi takacağım bu arabaya, bir daha muayene işleri VS.
ağlayayım mı ki?