kilmalarda birinci sırada daikin vardır daikin özellikle transatlantik gemiler ve gökdelenlerde kullanılıyor. sharp biraz fazla yakar ama filtre temizlemesi olarak bütün klimalar içinde en iyi performansı verir bunu daha çok dükkanlar için tercih ederler. toz toprak açısından. mitsubishi güzel maldır. ama heavy industrisi biraz daha iyidir (japonya üretim). electric'göre (çin üretim) isim aynı ama başka fabrikalarda var. aralarında toshiba güzel maldır ama aşırı pahalıdır, değmez. siemens, kendi üretmez. çin malı sanıyorum airfel'e yaptırıp kendi markasını üstüne koyup, birde fiyata koyuyor. sonrada müşteriye:++:
samsung'u bilmem kendi mi üretiyor. yoksa isim mi yapıştırıyor.
inverter klimalar sıcak yani ısıtma için kullanacaksan işe yarar. motoru tam kapatmaz. yeri gelince otomatik devreye girer. diğer düz sistemlerde motor kapatılır ve çalışacağı zaman kapış yaparken fazla elektrik yer. inverter klimanın basitçe prensibi budur. ikincisi dış ünite içindeki gaz tüpü ne kadar büyük olursa o kadar iyi; bazı klimalarda dış ünite ebatı aynı olduğu halde tüp küçük oluyor. bu da daha çabuk gaz değişimine neden oluyor.
türk mallarından uzak dur. plastiğine varana kadar kalitesiz mallar. özellikle arçelik ve beko kullananlar, ısıtma ve sık sık dış ünitenin kar yapması gibi sorunlarla karşılaşıyorlar.
madem ısıtma için alacaksın vaktin var. eylüle doğru indirim yaparlar. ben mitsubishi heavy industry kullanıyorum. ve memnunum. her şeyiyle kaliteli ve en önemlisi sessiz çalışıyor. orta ayarlarda çalıştırdığında bile anlamıyorsun çalıştığını. kesinlikle tavsiyem budur. bir de insanların sıkıldığı bir durumda servis meselesi. ben hepsini araştırdım, sordum soruşturdum ve öyle aldım. servis olarakta iklimsa gerçekten düzgün çalışıyor. diğer firmalar gibi bekletme yapmıyorlar. bir defa alacaksın az daha paraya kıy güzel birşey al btu'su düşük alacaksın nasıl olsa.