Eyvallah çok doğru yerli malını her zaman desteklemek gerektiğine bende inanıyorum ama o yerli firmaların iyi niyetinden şüpheliyim ben fiyatlandırmaları çok saçma.
Bugun 4 adet kış lastiği aldım çok sayıda lastikçi gezip nerdeyse tüm markaları inceledim lastik hamur ve tasarım olarak Petlas çok başarısız buldum hadi fiyatı uygundur diye tercih edelim desem fiyatıda hiç rekabetçi değil, Lassa biraz daha başarılı hamur ve tasarım olarak ama oda fiyatının lastiği kesinlikle değil Goodyear dan pahalı.
Gislaved Nord frost 5 kış lastiği aldım, Gislaved Isveç asıllı köklü bir firma daha sonra Continental bünyesine katılmış, lastik üzerinde made in czech yazıyor yani fabrikası
çek cumhuriyetinde.
Petlasla aynı fiyata aldım ve hamur yumuşaklığı ve tasarımı üst sınıf lastiklerle kıyaslanacak kalitede. Marka bizim ülkemizde bilinmediği için bayiler liste fiyatının nerdeyse yarısına veriyor ama internette araştırınca Rusya Kanada gibi kışın zor geçtiği yerlerde oldukça iyi yorumlar var genelde Nokian la kıyaslanıyor.
Not: Bu sene kış lastiğinin zorunlu olduğuyla ilgili sık sık haberler yapılıyor 1-2 ay sonra fiyatların şişeceğinden şüpheniz olmasın.