Geçen haftasonu yakın arkadaşım evlendi, gece düğün çıkışında şehir dışından gelen başka bir arkadaş benim araba ile ailesini Safranbolu'daki akrabalarına bırakmaya gitti. Yolda taş gelmiş, ön cam tam ortadan yaklaşık 50 kuruş çapında yıdız şeklinde çatlamış.
Araba canavar vs derken camı söyleyiverdi
benim moral sıfırlandı zira orjinal cam takıntım var. 97 Sephiamda bile tüm camlarda Kia yazıyordu.
Neyse gece yatmadan bi araştırdım, Ankara'da cam onarımı yapan yerler varmış. Kafayı bozdum, basıp gidecektim ertesi gün. Sabahtan ilk iş buranın en iyi cam servisine gittim. Çatlak kısmı oyup oraya bi şey sıkıyorlarmış. Çok çirkin bi uygulama, resmen camı yuvarlak ve kocaman oyuyorlar, sonra dolduruyorlar. Gözünün önünde yıllarca bak bak dur artık... Ordan kirişi kırdım, direk Auto King'e (geçen sene açıldı burada).
Auto King'deki sorumlu arkadaşla buradaki Suzuki bayisinden tanışıyoruz. Önceden orada çalışıyordu, ben de arada uğrardım. Sağolsun sembolik bi rakama camı onardılar, hem de ne onardılar, o bildiğiniz yıldız şeklindeki çatlağı özel bir uygulama ile bir madde ile doldurdular. Sonra soğutma vs. yarım saat süren bi uygulama, ama yanında duramadım, bekleme salonuna alıyorlar...
Sonuç,
Çatlak diye bi şey kalmadı. Sadece taş çarpması esnasında camdan kopan ince Nokia şarjı ucu kadar bi parça iz kaldı, o da doldurulmuş olarak. Yerini göstermesem bulamıyor çatlağı arayan, o derece. Bu uygulama, büyüklüğü 1 TL'yi geçmeyen çatlaklara yapılabiliyormuş. Kesinlikle tavsiye ederim. Camın yerine yenisini takıp hediye etseler o kadar sevinmezdim, o derece...