škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Gıda Terorü

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yarhasan

  • Tam Üye
  • ***
    • İleti: 194
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar ne yazıkkı üzülerek sölüyorum bir afyonlu olarak bana kalırsa okadar kalitesiz sucukcular varki kaliteli olanlarıda bitirdiler yazık vallahi çok yazık

bir afyonlu olarak sucuğu tanıdıgım kasaba bildiğim et ile gözümün önünde doldurtup öle yiyoruz sizde artık öle yapın afyonu bitirdiler çünkü :(

http://www.afyonhaber.com/genel/dunya/dana-sucukta-et-esek-tavuk-eti.htm

http://kamuoyuduyuru.tarim.gov.tr/




                                               
Bakanlık yeni kara listeyi açıkladı: Vatandaşa domuz etli pide yedirmişler
[/B]

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş (bir şeyin  içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) yaparak, tüketiciyi  yanıltan 11 firmayı teşhir etti.

Bu firmaların bazılarının ürettiği sucuk benzeri ürünlerde ”at ve eşek  eti”, kıymalı ve kuşbaşı pidelerde ”domuz eti”, yağlı peynir ve  tereyağında ”bitkisel yağ”, dana sosisinde ”kanatlı eti” tespit edildi.

Buna göre, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların adları, ürün adı, markası, parti ve seri numaraları şöyle:



-Nazifoğlu marka, ısıl işlem görmüş sucuk  benzeri ürün (yüzde 100 dana), Aliçler Sucuk Erenler, Sakarya, tek  tırnaklı eti (at eti, eşek eti) tespiti, parti/seri no: 27.01.2012

-Çiftarslanlı marka, ısıl işlem görmüş  sucuk benzeri ürün (yüzde 100 dana), Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri,  Afyonkarahisar, tek tırnak eti (at eti, eşek eti), kanatlı eti tespiti,  parti/seri no: 29.08.2012

-Elmalı Çiftliği marka, geleneksel  tereyağı, Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti, Antalya,  bitkisel yağ tespiti parti/seri no:1/19.07.2012 ve 01/22.07.2012

-Akdeniz marka, yarım yağlı homojenize  yoğurt, Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti, Antalya,  bitkisel yağ ve jelatin tespiti, parti seri no:4/28.03.2012

-Onurköy marka, yoğurt, Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. Mardin, bitkisel yağ tespiti, parti/ seri no: 01.04.2012

-Ilgaz Yaylası marka, yağlı tulum peyniri,  Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic.  Ltd. Şti, Afyonkarahisar, bitkisel yağ ve nişasta tespiti, parti/ seri  no: 07/01/2012

-Bacanaklar Güldem Süt marka, yağlı eritme peyniri, Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti, Konya, bitkisel yağ tespiti, parti /seri no:28/05/2012

-Balderesi marka, süzme çiçek balı, Nurs  Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir, Adana,  diastaz sayısı, fruktoz/glikoz, fruktoz glikoz, C4 şeker oranı yüzde,  balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı, parti/seri no: 006

-Milenyum Pide marka, kıymalı pide, Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova, İzmir, domuz eti tespiti, parti/seri no:20.04.2012, günlük üretim

-Milenyum Pide marka, kuşbaşılı pide,  Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova, İzmir, domuz eti tespiti,  parti/seri no: 20.04.2012, günlük üretim.

-Pınar marka, uzun soyulmuş sosis (yüzde 100 dana), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa, İzmir, kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 52228 M

-Salihli Özok marka, ısıl işlem görmüş  sucuk benzeri ürün (dana eti), Özok Gıda Salihli, Manisa, kanatlı eti  tespiti, parti seri no:01 Nisan 2012
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2012, 22:40:09 Gönderen: yarhasan »


Çevrimdışı lrfan

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 30143
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Ülkede her şey içler acısı, gıda, eğitim, sağlık, ceza sistemi
 
Kendimi geçtim küçücük çocuğuma acıyorum :(


Çevrimdışı yarhasan

  • Tam Üye
  • ***
    • İleti: 194
    • Profili Görüntüle
hele bu domuz etinden pide yapmak nasıl bir vebaldir nasıl bir vicdandır haram ulan ötesi varmı? valla insanlar ne yapacağını şaşırmıslar artık


Çevrimdışı Detaycı

  • Detailer
  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 737
    • Profili Görüntüle
Evet haberi sabah okudum midem kalktı resmen. O kadar reklamlarda boy gösteren, yıllardır bilinen Pınar'ın %100 dana dediği ürün bile ortada. Hiç birşeye güvenimiz kalmadı artık.


Çevrimdışı Blackbird

  • DT Gediklisi
  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 640
    • Profili Görüntüle
Sucuk, sosis, salam gibi şeylerle pek aramız yoktur zaten hadi diğerlerine merdiven altı marka dersin ama Pınarda yapıyorsa artık yuh.

Domuz eti katmak nedemek ya bunlarda Allah korkusu hiç yok herhalde.


Çevrimdışı baduruk

  • etobur
  • Kıdemli Üye
  • ****
    • İleti: 258
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar bakanlık burada çok büyük yanlış içinde.
tek tırnaklı, domuz eti ve sakadat bulunan ürünler için demiyorum. %100 dana olan üründe kanatlı eti bulduk dedikleri şey aslında kanatlı DNA'sı bulmak.
 
peki kanatlı DNAsının burada işi ne?
kullanılan üretim hatları hem piliç hem hindi hem de dana etli ürünlerin üretimi için kullanılır. piliç yada hindi etli ürünlerin üretiminde makine ve ekipmanda kalan kanatlı DNAları dana etine karışarak ürüne geçmiş olur.
 
nedir bu ekipmanlar?
etlerin taşındığı çelik arabalar, harmanlama ve kıyma nakinaları, cutterler, dolum makinaları, klipsleme makinaları vs..
 
peki bu tavuk eti varlığını kanıtlar mı?
kesinlikle kanıtlamaz. çünkü bakanlık labaratuarlarında kanatlı eti var yok testi DNA üzerinden yapılır. bu test 10.000 de 4 hassasiyetle çalışır. yani 10.000 DNA içinde 4 tane kanatlı DNAsı var ise bu test pozitif çıkar.
 
peki bu tağşiş (gıda hilesi) midir?
değildir. bu kontaminasyondur.
 
peki neden bakanlık bunu yapıyor?
bence olması gereken bu testi 100 de 1 yada 1000 de 1 hassasiyetle yapan kitlerle yapmak. bunlarla analiz yapın. test pozitif çıkarsa herkes kabul eder bunu ama buna nedense yanaşmıyorlar.
 
peki bunun önüne nasıl geçilir?
bunun önüne geçmenin tek yolu hatları ayırmak. söylerken kolay ama yukarıda saydığım makineleri ve şartlandırma odaları, soğuk depolar vs ile bunun maliyeti minumum 5 milyon euro. sucuklarda gördüğünüz metal klipsleri basan makina (poly clip) bile tek başına 60.000 euro. bu yatırımda öyle ha deyince olacak birşey değil malesef.
 
ben uzmanlık alanı et ve et ürünleri olan bir gıda mühendisi olarak olayın objektif iç yüzünü anlatmaya çalıştım.
yine de sorunuz varsa seve seve cevaplarım.
 
bildiğim kadarı ile biyolog olan İrfan hocam da yorumlar bu konuyu eminim..
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2012, 23:17:14 Gönderen: baduruk »



Db1

  • Ziyaretçi
Alıntı yapılan: baduruk;365193
arkadaşlar bakanlık burada çok büyük yanlış içinde.
tek tırnaklı, domuz eti ve sakadat bulunan ürünler için demiyorum. %100 dana olan üründe kanatlı eti bulduk dedikleri şey aslında kanatlı DNA'sı bulmak.
 
peki kanatlı DNAsının burada işi ne?
kullanılan üretim hatları hem piliç hem hindi hem de dana etli ürünlerin üretimi için kullanılır. piliç yada hindi etli ürünlerin üretiminde makine ve ekipmanda kalan kanatlı DNAları dana etine karışarak ürüne geçmiş olur.
 
nedir bu ekipmanlar?
etlerin taşındığı çelik arabalar, harmanlama ve kıyma nakinaları, cutterler, dolum makinaları, klipsleme makinaları vs..
 
peki bu tavuk eti varlığını kanıtlar mı?
kesinlikle kanıtlamaz. çünkü bakanlık labaratuarlarında kanatlı eti var yok testi DNA üzerinden yapılır. bu test 10.000 de 4 hassasiyetle çalışır. yani 10.000 DNA içinde 4 tane kanatlı DNAsı var ise bu test pozitif çıkar.
 
peki bu tağşiş (gıda hilesi) midir?
değildir. bu kontaminasyondur.
 
peki neden bakanlık bunu yapıyor?
bence olması gereken bu testi 100 de 1 yada 1000 de 1 hassasiyetle yapan kitlerle yapmak. bunlarla analiz yapın. test pozitif çıkarsa herkes kabul eder bunu ama buna nedense yanaşmıyorlar.
 
peki bunun önüne nasıl geçilir?
bunun önüne geçmenin tek yolu hatları ayırmak. söylerken kolay ama yukarıda saydığım makineleri ve şartlandırma odaları, soğuk depolar vs ile bunun maliyeti minumum 5 milyon euro. sucuklarda gördüğünüz metal klipsleri basan makina (poly clip) bile tek başına 60.000 euro. bu yatırımda öyle ha deyince olacak birşey değil malesef.
 
ben uzmanlık alanı et ve et ürünleri olan bir gıda mühendisi olarak olayın objektif iç yüzünü anlatmaya çalıştım.
yine de sorunuz varsa seve seve cevaplarım.
 
bildiğim kadarı ile biyolog olan İrfan hocam da yorumlar bu konuyu eminim..

Aynen. Pinari aciklamasi da boyle. En azindan orani aciklasinlar.


Çevrimdışı Birkan

  • German Engineering
  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 1524
    • Profili Görüntüle
salihli, manisa şaşırmadım..

beklenir buradaki insanlardan.. esnafının çoğunda alavere dalavere eksik olmaz.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White



Çevrimdışı Detaycı

  • Detailer
  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 737
    • Profili Görüntüle
Hayallerimizle oynadın balderesi. Daha 5 kavanozu 100 liradan hakiki bal yiyecedik. :++::++::++:


Çevrimdışı baduruk

  • etobur
  • Kıdemli Üye
  • ****
    • İleti: 258
    • Profili Görüntüle
oransal olarak (kütlesel) analiz metodları var. ama bunların sapması %20. irfan hocam scince direct'ten bakarsa (genelde üniversitelerin üyeliği vardır) bunlarla ilgili onca makale var.
bunun tek yolu 1000 de 1 hassasiyete sahip kitlerle çalışmak.


Db1

  • Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Birkan;365202
salihli, manisa şaşırmadım..

beklenir buradaki insanlardan.. esnafının çoğunda alavere dalavere eksik olmaz.

Tum Turkiye icin gecerli.


Çevrimdışı Real81

  • ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 3322
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Detaycı;365204
Hayallerimizle oynadın balderesi. Daha 5 kavanozu 100 liradan hakiki bal yiyecedik. :++::++::++:


adamlar ne satış yaptılar ama, varya kuryeler servis yetiştiremiyordu


Çevrimdışı baduruk

  • etobur
  • Kıdemli Üye
  • ****
    • İleti: 258
    • Profili Görüntüle
pınar ilgili partinin resmi analiz raporunu sitesine koymuş.
 
http://www.pinar.com.tr/images/analiz_raporu.pdf
 
benim kızdığım nokta; haktan, hukuktan, kul hakkından bahsedenler insanları nasıl da yönlendiriyor.
aynı şey apikoğlu'nun da başına geldi ki ben biliyorum, apikoğlu en dürüst çalışan firmalardan biri. sahipleri ermeni diye hiç sevilmedi zaten. bir de bu taraftan bakın derim..


Çevrimdışı YEKE

  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 1503
    • Profili Görüntüle
yiyeceksen 40 yılda bir ondada paradan kaçmayıp en iyi malı alacaksın. sucukta polonez( acılısı ) ve namet. salam polonez. sosis yimirem. tavuk direk banvit.yoğurtta saray çiftliği ( kayseri malı) metro mağazası, sakıpağa (izmir, hafif koyun yoğurdu tadı var ama rahatsız edici değil.) migros, arkadaş (izmir) kipa mağazalarında var ve özellikle kaymaklı alın kaymaksızdan uzak durun. sütte yörükoğlu (antalya) tek geçerim. kaşarda tivmaş mağazası şeffaf naylondaki ( buda sanırım sadece ankarada var); beyaz peynirde balıkesir ürünleri özellikle tahsildaroğlu tercihimdir.
 
pınarın günlük sütünü almıştım bir zamanlar tadı tuzlu gelmişti. içeriğine baktım. şaşıracaksınız süt kelimesi geçmiyor süt satıyor ama içinde süt yok; hala öyle mi bilmem. bir peyniraltı suyu tozu tutturmuş gidiyorlar. tabi peynir yapmak varken süt ziyan edilir mi.