o koca koca müsteşarlar ve bakanların kaç tanesi senin benim gibi gıda üzerine eğitim almış kişiler???
Ne yazık ki Devlet sizin düşündüğünüz gibi yönetilmiyor.
Türkiye maalesef 5-10 kişi tarafından yönetiliyor.
Sizin o koca koca müsteşar dediklerinizin geneli ne yazık ki tarihin tozlu sayfalarına karışan bir kurula mensup (kurulun ismini paylaşmıyorum, bilen bilir, kısa bir zaman önce tarih oldular, tekrar hortlarlar mı onu da bilemiyorum)
Ne yazık ki en tepede işler sizin düşündüğünüz gibi olmuyor, çok ciddi bir şekilde güç kavgaları, gövde gösterileri var, kim güçlü ise onun dediği oluyor.
Maalesef bu isimlerin geneli (şahsi düşüncemdir) önce kurul, sonra Devlet diyen insanlar. Bugün ülkede sözü geçen çok güçlü bürokratlardan bazıları bunlardan müteşekkil.
300 milletvekili bir ..... Müsteşarı ..X.. .Y.. etmiyor ( isim paylaşamıyorum, kusuruma bakmayın)
Bugün maalesef Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı isimlerini paylaşamadığım bu kişiler tarafından çok ciddi bir biçimde karıştırıldı, bu saydığım Bakanlıklarda kaos hakim ve personel huzursuz, bunun nedeni de Devletin menfaatini değil de, kendi menfaatlerini korumaya yönelik ileriye dönük bazı planların hayata geçirilmesi.
Öyle ki bir Bakanlıkta Bakan tamamen piyon vazifesi görüyor, bu Bakanlıkta ismini yazamadığım bürokratların, kurulun ve bütçeyi hazırlamakla görevli uzman ve bazı daire başkanlarının çok büyük etkisi var.
Hükümet bilerek ya da bilmeyerek son günlerde bu çarpıklıklara, adaletsizliklere, hukuksuzluklara çanak tutuyor.
Anketlerde AKP'nin oy oranı % 50 çıksa da bu yanıltıcı bir oran, bu anketler belli bir sınıflandırma yapılıp ağırlıklı ortalamaya göre yapılıyor ve sonuçlar ona göre açıklanıyor,
Bu dönemde özellikle yukarıda saydığım Bakanlıkta görev yapanlar, üst kurul mensupları ve bir çok kamu çalışanının (RTÜK, BDDK gibi kurullardır bunlar) oylarının rengi değişti, buna emin olabilirsiniz, doğuda yaşanan Uludere hadisesi de AKP'nin oy oranını düşürecek bir başka etken.
En geç 1 ay içinde tamamlanacak soruşturma hala bitirilebilmiş değil, nereden biliyorum, çünkü ben de aynı işi yapıyorum, en çetrefilli soruşturma 1- 2 hafta içinde şekillenir, en geç 1 ay içinde netleşir, doneleri edinilir ve kendini riske etmemek için süreci biraz daha zamana yayarak soruşturmayı sonuçlandırırsın.
Uludere soruşturmasının üzerinden epeyce bir zaman geçti, hala sonuç yok, bu işi temizleyemezlerse Doğuyu da unutsun AKP.
Bu saydığım etkenlerden dolayı AKP'nin oy oranı olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde % 10-15 düşer, Belediye seçimlerinde göreceksiniz, her şey orada belli olur zaten.
Hele bugünlerde bir Başkanlık sistemi konuşuluyor ki bu sistem gelirse bütün millete geçmiş ola,kimse bunların önünde duramaz, bu diğer partiler için de geçerli.Türkiyeye Başkanlık sistemi getirilirse hangi parti gelirse gelsin EZİLEN HEP HALK OLUR.
Maalesef bu dönem AKP'ye oy verme gafletinde bulunan ve tercihini yanlış kullanan birisi oldum, yaptıklarını ve uygulamalarını yakından görünce dünün mazlumu sayılıp halkın teveccühünü kazananların gücü eline aldığında bugün ne kadar haksız ve adaletsiz uygulamaların altına imza atabileceklerini gördüm.
Şunu anladım ki hangi parti gelirse gelsin karşısında güçlü bir muhalefet olması gerekiyor, bu yoksa EZİLEN HEP HALK, VATANDAŞ olur.