Merhaba arkadaşlar, pek fazla paylaşımım olmasa da forumda oldukça zaman geçiriyorum, ve bu konuda bilgi sahibi birilerinin olduğuna inanıyorum. Başlık doğru yerde olmayabilir, eğer uyarırsanız doğru yere taşıyabilirim.
Geçen gün eve maliyeden gelen borç kağıdı biraz telaşlandırdı. 2011'in 10. ayının 4'ünde tescil edilen arabanın Ocak 2012 MTV'ni yatırdım, ancak gelen kağıt 2011 yılının 7. ayına ait motorlu taşıtlar vergisinin yatırılmadığını ve yaklaşık 40 lira faiz bindiğini belirtiyordu. Aracı satın aldığım bayiyi aradım (Ümraniye Oğuşlar Grup) ve Perihan hanımla görüştüm, çünkü anahtar teslim satın aldık yani trafik sigortasını falan da onlar yatırmıştı; anlattım durumu, plakanın daha önce bir araca ait olup olmadığını sordu, plaka daha önceden başka bir araçta takılıydı ve bu borcun ondan kaldığını, Trafik Şubeye tescil tarihimizi gösterip sorunu halledebileceğimizi söyledi. Ben de gittim ve 10. ayda tescil edilen aracın yine de 7. ay vergisinin ödenmesi gerektiğini söyledi. Hatta 31 Aralıkta tescillenen aracın bile 6 ay öncesinin MTVnin yatırılacağını söyledi.
Özet: 10/2011 tescilli aracın 7/2011 tarihli MTV yatırılır mı? Ve yatırılırsa bu borç bana mı aittir yoksa satın aldığım bayiden mi bunu talep etmeliyim? Aydınlatırsanız sevinirim, saygılar.