Sercan,
Arkadaslarinda dedigi gibi Work and Travel ve Erasmus gibi programlari kullanmanda fayda var. Ozellikle Work and Travel ile buraya geldigin zaman hem resmi olarak calisip hemde ingilizcene katkida bulunabilirsin.
Bunun haricinde eger sen ben hem var olan universitemi devam ettirmek istiyorum hemde ingilizce ogrenmek istiyorum dersen o zaman Erasmus ile ingilteredeki universiteleri arastiracaksin.
Bunlarin haricinde sana Ingiltere den cok Amerikayi tavsiye ederim, bu benim kisisel gorusum, katilanlar yada katilmayanlar olabilir.
Ancak buraya gelmen iki sekilde olabilir, ya universiteyi bitirdikten sonra burda master yapmak icin yada su anda okudugun bolumu birakip burda tekrardan universiteye baslamak icin. Ikinci yol bence zor olani, olamaz mi olur neden olmasin. Karar senin. Yalniz 3 ayda ingilizce yi ogrenecegim bu is bitecek yada 6 ayda yada 1 senede gibi bir fikrin varsa bastan yanilgiya dusmemen icin uyariyorum unut.
Turkceden daha komplike bir dil, her gecen gun gelistirecegin kanaatindeyim ama hicbir zaman bitmeyecek. Iyi bir sekilde ogrenebilmen icin 2 seneni ayirman gerekiyor. Burdaki ekonomik sartlar ozellikle New York icin ck icler acisi degil. Ortalama 600 dolar oda kirasi odesen 100 dolar da metro kartin, 50 dolarda telefon faturan desek elini kipirdatmadan 750 dolar. Eger ben disarida yerim diyorsan en kotu bir hamburger menusu 10 dolar, benim midem o kadar onemli degil dersen araplarin yemeklerinden yersen 5 dolar. Bunlarin haricinde evde yaparim dersen, ki benim tercihim en lezzetlisi ve en uygunu bu cok fazla bir masraf yapmazsin.
Gece kuluplerine takilirim dersen iyi kulupler 30 dolardan giris ucreti mevcut, 10 dolarda bahsisi ile birlikte 33cc lik bir bira. 21 yas altiysan dusunme bile
Ama sosyallesmen acisindan onemli
Tabii okul masraflari var, Laguardia Community College ESL (ingilizce kursu) 4 donem halinde oluyor surdan fiyatlarini gorebilirsin;
http://esl.lagcc.cuny.edu/dipp.htm#cal Baska bir yeri tavsiye etmem, cunku senin amacin akademik bir dil ogrenmek. Sonucta master yada lisans egitimi alacaksin.
Burda calisirmisin, neden olmasin tabii calisabilirsin. Calisma ortamini severmisin, zannetmiyorum, ingilizce ogrenirmisin Turk restaurantlaridnan uzak durdugun surece.
Ama daha etkili bir yontem amerikali bir kiz arkadasi, sismanmis, zayifmis orda fazlasi varmis burda eksigi varmis artik aldiris etmeyeceksin gozlerini kapayarak ingilizce ogrenmene devam edeceksin
Bir dili ogrenmek sadeece konusmakla bitmiyor, o dilin kulturunude ogrenmek onemli. Yurtdisinda bir egitim senin ingilizcenin yani sira kisisel gelisiminede katkida bulunacak. Hem ogrendigin dilin kulturuyle temas halinde olacaksin, gozlemleme sansin olacak hemde dunyanin dort bir yanindan gelen arkadaslarin sayesinde o kulturler ile temas kurma sansin olacak.
Burda universite ogrenmenin detaylari haricinde burdaki hayat ile ilgili sorularin olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim