Epeyidir yeni İ30u merak ediyordum, incelemek bugüne kısmetmiş.Sabahtan pederle çıktık Hyundai-Ata Plazaya gittik.İp gibi dizmişlerdi İ30ları.Girişte de Elite donanımlı ful+ful dizel bir İ30 koymuşlardı.Hemen incelemeye geçtim.İlk izlenim olarak araç gerçekten önceki kasaya göre sınıf atlamıştı.İncelemeye geçelim..
Araçta dikkat çekenler
-Araca biner binmez içeride kullanılan malzeme kalitesi direk dikkat çekiyor.Malzeme kalitesi gayet iyi.
-Elektrikli sürücü koltuğu ve deri koltuklar direk dikkat çekiyor.ve oturumu gayet rahat.
-Diğer bir dikkat çeken ayrıntı ise anahtarsız çalışma.
-Açılır cam tavanda ben burdayım diyor.
-Satış temsilcisi farlar bi-xenon dedi.Eğer bi-xenonsa gerçekten güzel bir donanım ayrıca standartmış elit donanımda
Yani uzun lafın kısası araçta yok yok.Fazla uzatmıyorum ondan.
Bana göre olumsuz yanları ise,
-Ön koltuğu kendime göre ayarladım(boy 1,82) arkaya geçtim dizlerim koltuğa değdi.Ve aracın arka kısmı ferah değil tasarımı nedeniyle.İnsan daralıyor.Uzun yolda çekilmez.
-Arka koltukta ki kolçak oldukça kullanışsız, olmasaydı da olurdu diyor insan.
-Cam tavan araçta oldukça emanet duruyor.Rüzgar esse uçacakmış gibi.Sistemi ise güven vermiyor.
-Araç ful-ful olmasına karşın geniş ekranlı navigasyonlu bir teyp yoktu araçta.Sonradan takılması da sıkıntılı gibi.
-Direksiyonda ben sadelikten yanayım.İ30da çok fazla tuş var.Ve direksiyon tasarımı itibarı ile ele pek hoş oturmuyor.
Bu arada araç manuel olmasına rağmen gaz pedalında otomatik araçlar gibi kick-down tuşu vardı.Ben çözemedim bu kısmı.
Motor,yol tutuş,yalıtım gibi konularda yorum yapmıyorum çünkü aracı test edecek zamanım yoktu.ilerleyen zamanlar da aracı test edip yorumu mu ekleyeceğim.Aramızda deneyenler varsa onların yorumunu da bekliyorum.
Fotolar
Peder bey benim aracı çok beğendiğimi görünce gel bir de doğuşa gidelim dedi.Kendisi koyu Golf fanatiğidir.Sanırım seneye bu zamanlar 1.6 TDI Comfort patlatacak:D Neyse gittik doğuşa:)
Girişte bizi 1.6 TDI 90hp Trendline Golf karşıladı.Yani testimiz Golfün baz donanımına karşı İ30 un ful donanımı oldu bir anda.Golfün donanımlarını,motorunu fiyatını herkes biliyor zaten.Bundan dolayı fazla uzatmayacağım.Kısaca,
Bunlar Golfte gözüme çarpanlar.
-Araç baz donanım olmasına karşın kaputta amortisör var.
-Keza yine kaputta fitiller yardımı ile yalıtım var.Aynı kapılarda ki gibi.
-Malzeme kalitesi highline da da aynı trendline da da.
-Torpido gözünün içi ve kapı cepleri kumaşla kaplı.
-Araç İ30a nazaran oldukça geniş.
-Araçta soda açacağı bile var:D
-Baz donanım olmasına karşın bence kokpit İ30dan kaliteli.
Fazla uzatmadan bence bu testin kazananı Golf.Totalde alıp başını gidiyor.''Tüm zamanların en iyi Golfü'' lafına bende katılıyorum.Araç size hissettiriyor bunu.İ30 da ben bunu hissetmedim.Tabi bu demek olmuyor ki İ30 beş para etmez.Bence astradan,bravodan,focustan iyi bir araç İ30.Bu yükselme eğrisiyle devam ederse zaten Golfü geçmesi pekte zor olmaz.
Okuduğunuz için teşekkürler.Yazdıklarım benim şahsi görüşlerimdir.