Bildiğiniz üzere şirkete kasım ayında bir adet Yeni doblo maxi aldık.Ardından 2 ay sonra falan yine yeni doblo aldık ama kısasını..
Maxi olan bana alındığı için hep onu kullanıyordum haliyle..Son zamanlarda diğer kısa aracıda kullanmaya başladım ara sıra..Ve farkı anlamaya başladım..
Bu iki arabada aynı motor ve donanıma sahip.Ancak benim doblo ile diğer doblo arasında motor sesi dahi farklı..1.3 90 HP araç ikiside..Klima açıldığında hırıltı sesi çıkıyor benim araçta.Ama diğerinde böyle sesi yok.Benim aracın frenleri biraz aşağıda tam tutuyor.(ilk zamanlar normaldi.) Diğer doblo'da ise dokunduğun anda araba zınk diye duruveriyor.
Benim doblo daha ağır gidiyor ve fazla yakıyor.(hadi kasa farkı var diyeceğim ama).Diğer ise daha atik ve az yakıyor.
Benim araç
15.000 km'de, 5000'de sadece yağını değiştirdim.Bakım zamanı geldi aslında 10binde bakıma girmem gerekiyordu.5000'de keyfi olarak yağ değiştiği için servis 13000'de falan gelebilirsin demişti.
Diğer doblo ise;
13.000 km'de..Hiç yağ değişmedi.Onun da bakıma girmesi gerekiyor.
Niye böyle farklılıklar oluyor? Aynı bantta üretilen iki araç..FİAT markasına güvenemeyecekmiyiz..?