Evdeki çalışmalar tam gaz devam ederken biraz fotoğrafa boğmakta fayda var
İlk önce lavabomuzu söküyoruz ve 80 li yıllardan kalma eca marka musluklarımız bize merhaba diyor.Musluklarda sorun olmasa da yeni tip musluk takmakta fayda gördüm.Taktığım muslukların içinde filitre var bataryamızın iç takımı korumaya yardımcı oluyor.
Eski musluklarımızı söküp yeni musluklarımızı takıyoruz,
Muslukları takarken su kaçırmaması için sarılan bir madde var ismini unuttum.Onsuz iş yapmıyoruz.Sanırım yorgunluktan hafıza kaybı yaşıyorum.
Yeni lavabomuzu takıp, batarya ve gider bağlantılarını yapıp işi bitiriyoruz.
Sıra geldi eski rezervuar sökülmesine.İlk önce eski tip duvara monte rezervuarı söküyoruz.
Eski klozet taşını taş döşerken sökmüştük.Yeni klozet taşının arkasında rezervuar var.İlk önce onun iç takım parçalarını montajlıyoruz.Tavsiyem basmalı değil çekmeli iç takım alın daha dayanıklı.
Bu arada yukarıdaki rezervuar musluğunu söküp kör tapa takıyoruz.Aşağıda bir adet musluk çıkışı var bize iki adet lazım.Bu tarz durumlar da dekoratif T denilen parça ile tek musluk çıkışını çoğaltabiliyoruz.
İlk önce klozet taşını sabitleyeceğimiz vida deliklerini açıp sonra kada yardımı ile oturtuyoruz.Kada parçası ile 2 cm öne-arkaya, sağa-sola klozet taşını kaydırabilirsiniz.Ben fotoğrafını çekmeyi unuttum.Bağlantılarımızı yapıp işlemi bitiriyoruz.
Sıra da şohben montajı var işte burda ne kadar detay manyağı olduğumu görebilirsiniz :++: Şohben musluk bağlantıları eski tip tüplü hatta kömürlü tiplere göre yapıldığı için duvarın tam ortasına yapılmış.Bende bu musluklar hem şohbenin arkasında kalsın hemde altına dolap koyacak kadar boşluk yaratmak için şohbenin montaj askını modifiye etmeye karar verdim.Bu konuda tabiki yardım aldım çünkü montaj da hata olması durumunda şohbenin montaj vidalarından kurtulup yere düşmesi kaçınılmaz son olur allah korusun.Şohben askısının arkasına metal kaynattıktan sonra iki yanına 7 cm ayak yapıp öne doğru uzatmış olduk.Ben elektirik tesisatı için kanal döşerken yardıma gelen Erol abim duvarı sağlam deldi :++:
İçeriden gördüğümüz ,
Aslında bir uç koridordan çıktı :++::++::++::++:
Modifiye ettiğimiz montaj askımız