škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Tempra,skoda fabia karşılaştırması

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
10 yıl önce Tempranın Tempra oldugu zamanlarda 2,0 Tempra almaya yeltenmistim, elektronik kliması, 4 disk freni, göstergeleri, konforu beni acayip etkilemisti,
o zamanlar aynı paraya cok daha özelliksiz arac alınabiliyordu,
pazarlığımızı yaptık, test sürüslerine cıktık, hasta oldum arabaya, 4 disk fren var, bastınmı frene vamtus gibi yapısıyordu asfaltta, hemde 4 tekerden yapıstığı hissettiriyordu, konfor desen cok hostu,
gel gelelim, piyasadan aldığım bilgilere göre; cok elektronik aksamı oldugu icin arıza verme ihtimali yüksek ve masraflı, triger seti degisimi icin nerdeyse motor iniyor tarzında birsürü sey söylenmisti, almaktan vazgecmistim, aynı para hicbir özelliksiz Renault 9 Spring almıstım, masrafsız binmistim, tabi konfor tartısılmaz bile,

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Kardeşlerim eğer konuyu uzatmak istiyorsanız yazıma ve yazdıklarıma birşeyler eklemeye devam edebilirim? tempra s,sx,sxa,sxax,2.0 ie 1991 - 1995 aarası donanımlarıydı 1996-2000 yılları arası 2.0 ie 16V , 1.6 İe vardı.. benimde tempralar ile kıyasladığım arabalarınız tempranın orta ve üst donanım seçenekleriydi model yılı oolarak geride ollduuğu halde bellidir donanımı..

yukardaki arkadaşım sende o gün tempra almamakla hata etmişsin ne söyleyim.. bi diyot patlıyordu zamanında adam plaketi full değiştiriyordu bi kondansatör görevini yitiriyordu adam plaketin yenisini istiyordu tempra hakkında bu söylemlerinin çıkması tam bi cehalet olayı
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 12:24:29 Gönderen: M12 »

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.seatclubturkey.com/plaka/plaka_olustur.php?text=34+UDD+63
Alıntı yapılan: M12;120313
Kardeşlerim eğer konuyu uzatmak istiyorsanız yazıma ve yazdıklarıma birşeyler eklemeye devam edebilirim?

hiç fabia kullandın mı? şöyle bir uzun yol falan yaptın mı?Sadece merakımdan soruyorum.Birde her iki aracıda kullandıysan şu taktıgın beygir dışında malzeme kalitesi konforu,özellikleri,sorunsuzlugu gibi birçok konuyu kendi degerlendirmenle kıyaslayarak anlatmanı bekliyorum.yanlış aanlama sakın merakımdan soruyorum.Bizim anlayamadıgımız ve karşılaştıramadıgımız şeyleri.
2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mesdi;120316
hiç fabia kullandın mı? şöyle bir uzun yol falan yaptın mı?Sadece merakımdan soruyorum.Birde her iki aracıda kullandıysan şu taktıgın beygir dışında malzeme kalitesi konforu,özellikleri,sorunsuzlugu gibi birçok konuyu kendi degerlendirmenle kıyaslayarak anlatmanı bekliyorum.yanlış aanlama sakın merakımdan soruyorum.Bizim anlayamadıgımız ve karşılaştıramadıgımız şeyleri.

şehiriçi 1-2 km gezmişliğim oldu fabia ile uzun yol gibi bi tecrübem olmadı 1-2 km ile gözlemlediklerim modeline konforu iyiydi ancak içi dar ve ilk bakışta sadece plastik bir kaplama var ön tarafta yani diğer donanımların olduğunu hissettirmiyor düz plastik. Ama hafif topraklı yolda bile tempra kadar ses yapmayacağıda kesin. Konfor olarak düz bir yolda temprada daha rahat hissediyor insan kendini dış dünya ile iletişimini kestiğin güzel bir ortam var aracın içinde..

Genel olarak konfor olarak tempra fabiadan üstn ancak model yılı itibariyle
fabianın göz boyadığı yerler var.

hepinize saygılar uzatmayın bence

06lkn66

• Ziyaretçi
yaw amaaann amma uzatıldı kıçı kırık tempra işte girmiş skoda forumunda ki bu işin ustaları var burada temprayı övüyo ebem yaşında araba ne kadar cafcaflı olursa olsun yaşlı işte kabul edin bunu artık zamana yenik düşen bi hurda çok yakın bi tanıdığımızda vardı adam sıfırdan beri kulanıyordu tek şoför ve gözü gibi baktı on senede arabanın vermediği arıza kalmadı benim o beğenmediğiniz özelliksiz fabiam 2004 hazirandan bu yana 220 bin km yaptı daha anahtar değmedi arabaya hadi bide bu bakımdan karşılaştırın...

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.seatclubturkey.com/plaka/plaka_olustur.php?text=34+UDD+63
konu uzamasın tempra zamanında güzeldi ama sorunsuz degildi.Ama fabia bu zamanda güzel ve tempraya oranla daha sorunsuz ve konforlu.En azından ben böyle düşünüyorum.Herkeze kendi arabası iyi gelir ama benim maddi olarak imkanım iyi olsa her ikisinide almam.piyasadaki aynı fiyatlı arabalarla orta sınıf araçlar içinde fiyat performans kalite(parasına ve sınıfına göre) ve özelliklede sorunsuzluk olarak skodalar en alınacak arabadır.Çok iyi araştırılsa ve incelense zaten skodaların degeri anlaşılır.isteyen istedigi arabayı begenmekte serbesttir tabii ki.Herkese saygılar .kazasız günler diliyorum
2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
işte bu kadar . herkes kendine göre avantajını düşündüğü araca biner.

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaş millet hala amblemine bakarak skodaya kötü araba diyor.desin arkadaş biz kötü arabamızlan mutluyuk.fiatınızı,tempranızı reno formunda satın.buraya gelmişsiniz bizim malımızı kötülüyorsunuz.git kardeşim renoyu kötüle yada git tempranı reno 21 concorde veya turboyla kıyasla.senin temprada saydığın zirilyon tane özelliği reno 90-91 de bu araca doldurmuş.hatta sayayım,bak iyi oku;dijital klima 4 cam otomatik,hidrolik direksiyon,yol bilgisayarı,immobilizer,elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar var.ve dediğim gibi git yaşıtıyla kıyasla.biz albeayla fabiayı kıyaslarsak yada palioyla sana konuşma hakkı bile doğmaz.
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 12:44:35 Gönderen: demir_01 »

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: 06lkn66;120320
yaw amaaann amma uzatıldı kıçı kırık tempra işte girmiş skoda forumunda ki bu işin ustaları var burada temprayı övüyo ebem yaşında araba ne kadar cafcaflı olursa olsun yaşlı işte kabul edin bunu artık zamana yenik düşen bi hurda çok yakın bi tanıdığımızda vardı adam sıfırdan beri kulanıyordu tek şoför ve gözü gibi baktı on senede arabanın vermediği arıza kalmadı benim o beğenmediğiniz özelliksiz fabiam 2004 hazirandan bu yana 220 bin km yaptı daha anahtar değmedi arabaya hadi bide bu bakımdan karşılaştırın...

bak , konuyu uzatmayalım diyoruz sen orası burası kırık diyorsun. biz bu konuları konuştuk seviyeni kaybetme. o kadar güveniyorsan aracına çık düz yolda 2.0 ie 16 V tempra ile.eğer sen 0 km aracınla 2004 ' den buyana 220 bin gittiysen tamam ben bişey demiyorum benim 96 model tempram 101.000 km'de . Donanım olarakta  çok büyük bir eksiği yok hatta bazı noktalarda üstün.  bu forumda tempra ismini geçiren ilk bu forumun kullanıcıları arabalarımızı yedirtmeyiz biz burda.. Olay kapanmışken aradan biri çıkıyor ve şurası burası böyle diyor uzatanda sizsiniz bu konuyu yapmayın etmeyin . ;)

Alda konforsuz ve hurda aracın bi görüntüsne bak .  

[/IMG]
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 12:49:09 Gönderen: M12 »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hangi temprada ASR var yada EDL :) özellikle EDL temprayı geçtim şuan 0 satılan kaç fiatta var :) donanımdediğin  ikikıçı kırık elektrikli cam mı donanım oluyor beyler satın arabalarınızı boşuna biz esplere asr lere edl lere son versiyon abs ünitelerine bağımsız süspansiyonlara bilmem kaç tane airbag lere bilmem kaç hoparlörlü dolby dijital özellikli mp3 çalar özellikle (hatta benimkinde usbden bile çalıyor)  ses ssitemlerine yüksek kalite ses yalıtımlarına en uygun koltiuk şekline ve bel desteklerine sahip koltuklara hız sabitlemelere yol bilgisayarlarına bir sürü konfor modülü ayarlarına bilmem nelere boşuna para veriyouz.

hatı satalım tempra alalm ondan iyisi yokmş alayına gidermiş niye 2,0 motoru varmış birde arka camlar elektirikliymiş.:++::++::++::++::++::++:

bu kadar yazıyorsun bilader aç 90 ların başında üretilen tempranın sınıfdaşı golflere toledo mk1 lere opel astralara bak sen onlarda neler var neler ne 2,0 lar (astra gsi larda, golf gti larda golf vr6 larda vs.) ne 2,8 vr6 lar ne dizel motorlar var. tempra o yıllardaki rakiplerinin içinde bile teneke kalıyordu halende teneke.

pardon tenekeye hakaret oldu :++::++::++::++::++:
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 12:54:24 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;120333
hangi temprada ASR var yada EDL :) özellikle EDL temprayı geçtim şuan 0 satılan kaç fiatta var :) donanımdediğin  ikikıçı kırık elektrikli cam mı donanım oluyor beyler satın arabalarınızı boşuna biz esplere asr lere edl lere son versiyon abs ünitelerine bağımsız süspansiyonlara bilmem kaç tane airbag lere bilmem kaç hoparlörlü dolby dijital özellikli mp3 çalar özellikle (hatta benimkinde usbden bile çalıyor)  ses ssitemlerine yüksek kalite ses yalıtımlarına en uygun koltiuk şekline ve bel desteklerine sahip koltuklara hız sabitlemelere yol bilgisayarlarına bir sürü konfor modülü ayarlarına bilmem nelere boşuna para veriyouz.

hatı satalım tempra alalm ondan iyisi yokmş alayına gidermiş niye 2,0 motoru varmış birde arka camlar elektirikliymiş.:++::++::++::++::++::++:

bu kadar yazıyorsun bilader aç 90 ların başında üretilen tempranın sınıfdaşı golflere toledo mk1 lere opel astralara bak sen onlarda neler var neler ne 2,0 lar ne 2,8 vr6 lar ne dizel motorlar var. tempra o yıllardaki rakiplerinin içinde bile teneke kalıyordu halende teneke.

pardon tenekeye hakaret oldu :++::++::++::++::++:

Aracımda abs mevcut ön diskler soğutmalı, bel destekli koltuklar var senin dediğin mp3 çalarıda 450 milyona aracıma taktırdım usb'li. Arka koltuklardaki yolcular için ayrı soğutmalı klima mevcut ön , arka kol dayamalarda mevcut cahil cahil konuşmayı bırak hakarete gireceksek yüzünü burada güneş yakmış insan gibi kızartabilirim.. Ayrıca Fiat bravonun standart donanımlarında bu saydıklarının hepsi mevcut. bilmediğinden konuşuyorsun senide doğal görmek gerekir.. çekemediğinden teneke kutusuna kadar girdin gerçi ben senin gibi bir sürü insanla tartıştım doğaldır . yani o da güzel
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 12:58:26 Gönderen: M12 »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hani herşey standarttı hadi teybi taktın  EDL yi tak ASR yi tak :) 10 tane hava yastığı tak.

tümsite k.ıyla gülüyor halen adam anlamıyor birde bizleri bilmemekle suçluyor. hadi hakaret et kızartmaya kalk yüzümüde yönetim gereğini yapsn

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;120339
hani herşey standarttı hadi teybi taktın  EDL yi tak ASR yi tak :) 10 tane hava yastığı tak.

tümsite k.ıyla gülüyor halen adam anlamıyor birde bizleri bilmemekle suçluyor. hadi hakaret et kızartmaya kalk yüzümüde yönetim gereğini yapsn

senin siten kıçıyla gülüyorla ağlanacak halinize gülüyorsunuz . volkswagen bozuk çıkma ve test etmek için sizin araçlarınızı kullanıyor . merak etme bende  gülüyorum ;) yönetimde yönetim ne yönetimmiş 2004 yılından beri ben sanal alemde türkiyenin en büyük sitelerinde yöneticilikte yapmış birisiym gerçek nickimle burda bulunsaydım saygı duyardın ;)
ayrıca ben kabul ediyorum 2000li araçlar model yılı olrak donanımda avantajlı sen ne taraftan anlamaya çalışıyorsun konuyu o ayrı tabi.. Konuyu uzattığın sürecede sana burda cevap vereceğim.  konuyu uzatan sizsiniz sonra burada hakaretlere çekiyorsunuz olayları . telefon numaranı versene bana bi gün yolum oralara düşerse misafir edersin bizim takımı ?
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 13:06:12 Gönderen: M12 »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
vw in bozuk çıkma denediği araba 300 bnkm anahtar vurmadan  gidiyorsa bırak ben razıyım

gerisinede ancak bla bla bla..................................................

Çevrimdışı M12

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;120343
vw in bozuk çıkma denediği araba 300 bnkm anahtar vurmadan  gidiyorsa bırak ben razıyım

gerisinede ancak bla bla bla..................................................

debriyaj baskı balatalarınız sağlam , triger seti sağlam , Diskler sağlam ,kaliper sağlam yani anahtar vurmadan  300 bin km . ya bari yalan konuşma... hangi triger seti 300 bin dayanacak hangi baskı balata 300 bin dayanacak ne kadar uydurma konuşuyorsun ? Yine bir kere daha seni mantık ve bilim yalanlıyor.ben bu seviyesizliğin içinde bu bilgimle ne arıyorumki konuştukça dahada geriye gitme . (gerçi yazdığım parçaların anlamını biliyormusun orasınıda bilemem ama)
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 13:15:31 Gönderen: M12 »