He he güzel bi konu!
Öncelikle iki aracı karşılaştırmak bence biraz yanlış.En azından ikisi arasında model farkı,teknoloji farkı,sınıf farkı vs vs var.Bikere direk marka olarak söylüyorum Skoda VW bünyesine girdikten sonra kesinlikle rüştünü ispatlamış durumda.Ama Temprayıda hiç yabana atmamak gerek.Küçümseyip hor görmek hele hata olur.93 e kadar tempralar italyan, sonrası yerli üretim ve kalite fark ediyor.Şu an Polo Classic kullanıyorum; kesinlikle çok kaliteli, sağlam ve güvenli.Sonuçta Alman eli değmiş, Skoda gibi.Bu farkı hissediyorsunuz.Ama Tempra kaç yıl öncesinin teknolojisini taşıyor.İllaki fark var.İki tempra kullandım:93 SX ve 91 SXA.Çok güzel özellikleri vardı vede kullanımı çok rahattı.2000 model Vectra 1,6 Comfort da kullandım uzun yolda tempra kadar rahat gelmedi( bu sadece şahsi düşüncem).Aynı şekilde Polo Classic de Tempra kadar rahat değil.Bu algı birazda göreceli.Ha şuda var iş yolda kapışmaya gelirse 2000 motor 16v helede düzgün bir Tempraya denk gelirseniz siz siz olun pek bulaşmayın.Ne olur ne olmaz.Stokhalde 154 Hp.Hatta zamanının kurallarından sebep Türkiye'ye 148 Hp diye sokulmak zorunda kalınmış bir araçtır.
Son birşey söylemek istiyorum; Tempra gibi bir arabayı VW üretseydi yemmin ediyorummm piyasayı sallardı hemde her anlamda:hanz:
Diyeceğim o ki 2 Tempra kullanmış ve bunlardan biri hayatımı kurtarmış biriyim ve memnunolduğum bir araçtı, kaporta çürümesi 93 e kadar öyle bişey yok( 91 Tempramda kaput-tavan-bagaj hiç boya yoktu ama ne pas ne küf bırakın çürümeyi)sonrası olabilir.Konforu ve özellikleri gayet iddialıdır buna inanın.Ama yıllar geçti herşey gelişti elbette fark olacak.Kıyaslıyorsak böyle kıyaslamalıyız bence.
Şunuda her zaman söylerim: Kapımda bir Q7 olsa bile düzgün bir 2000 motor 16 V Tempra alıp,Dışında hiç bir şey belli etmeden ufaktan elleyip uzun yolda umulmadık amblemleri aynamdan izlemek her zaman hayalimi süslemiştir.
Sağlıcakla !!!!!