Keratayı alalı 2 ay olmadı ama 1 Bursa, 1 Ankara, 1 Kırıkkale, 1 Kütahya, 2 Amasra derken 7000+ km yol oldu, bakım zamanı geldi. Arkadaşıma i30 almaya Ankara'ya gittiğimizde keratanın tüm filtrelerini almıştım, yakıt dahil. 4 filtreye 80 tl vermiştim. Bakım km'si gelince bugün ustama gittim.
Yağ konusunda forumlara bakmıştım, 5/30 tam sentetik tavsiye ediliyor. Ustaya söyledim, pahalı biraz dedi, kendisinde yokmuş, parçacılara baktım. 4 litresi 125 tl :kork2:Bizim makina 5,3 litre alıyor mübarek... Peki usta dedim sen ne tavsiye edersin? Castrol Edge 5/40 varmış onda. Modeli yüksek arabalara da koyuyoruz dedi. Bize 5 küsür litresi 100 tl'ye geldi. Filtreler değişti, yağ değişimi yapıldı, Fiyat sordum, yağ dahil 110 tl istedi ustam
Napıyon hacıtus dedim 120 verdim
Allah razı olsun gözü tok adamdır Hasan Yurt... Oradakilere bi reklamımızı da yaptı hani, bi binmeniz lazım, koltuğa yapıştırıyor gibisinden...
Neyse, asıl topic konumuz olan yakıt filtresi... Önceki bakımda değişmemiş olan tek filtre idi. Keratada rölantide bir titreme vardı, hani benzinli arabada buji, buji kablosu, distribütör vs kusurlarından kaynaklanan titreşime benzer... Ama bu parçalar bizde mevcut olmadığından 2 aydır enjektörlerin günahını alıyormuşum. Gerçi her şey değişti ama %90 yakıt filtresi kaynaklı idi, bakımdan sonra motor süt liman kesildi... Hatta az önce garajda soğuk motoru çalıştırıp tekrar dinledim,.. süper olmuş. Bi yakıt filtresi bu kadar önemli imiş demek ki...