Sevgili arkadaşlar,
2003 Model Toyota Corolla Terra sahibiyim. 100.000 olmak üzere. Aracı sıfır aldım, benden başka kimseyi bindirmedim (Servis vs. hariç). Ufak tefek otopark veya sokak arası küçük kazalar dışında, kazası vs.yok aracın. Ufak tefek kazalarda da gidip yetkili serviste, her bir şeyini değiştiriyorum, özellikle kaportada boya-tamir olayını sevmem. Örneğin çamurluğa ufak bir darbe aldıysa, tamir-boya gerektirecekse gidip onu komple değiştiririm... Böyle değiştirdiğim birkaç parçası var, onun dışında, öyle lokal boyalı, tamir görmüş vb. yeri yok...
Araçta teknik hiçbir sorun yok. (Motor meslek lisesi ve makina müh. olduğum için iyi anlar ve iyi bakarım arabaya). Bakımlarını düzenli yapar, ne gerekiyorsa hemen değiştiririm...
Bugüne kadar arabayla ilgili yaşadığım ve beni en çok sıkıntıya sokan olay, uzun yolda giderken aniden kornasının bozulması olmuştu:)
Arabaya çok emek harcadım, bakımına çok özen gösterdim. Bu yüzden benim 3.çocuğum gibi oldu:)
Şimdi ne dediğinizi duyar gibiyim : "Eee kardeşim o zaman niye kaşınıyorsun, niye değiştireyim diyorsun?" Aslında ben de aynı şeyi söylüyorum kendime
Şöyle ki: Biraz daha güncel bir modele geçsem mi diye düşünüyorum, sebebi bu!
Değiştirmeye karar verirsem, bütçe limiti yok ama, yine C sınıfı bir araç düşüneceğim. D, E segmenti düşünmüyorum. Sonra biri çizerse içim cızlar, adam vurabilirim bu yüzden:) Dedim ya arabam bizim 3. çocuk:)
Yeni araçtan çok özel beklentilerim yok. Mümkün olduğunca kronik problemi olmayan, ikide bir yolda bırakmayacak birşey olması temel beklentim. Benzin/dizel olabilir, sıfır/ikinci el olabilir, gri/pembe olabilir:)
Çok fazla elektronik oyuncağı olması önemli değil. Hatta az olması tercihim.
Performans benim için biraz önemli sanki, çok zayıf motorlu bir araba kullanamam sanırım. 4 kişilik bir ailem var, azıcık bagaj vs. olsa iyi olur. Arabayı iş için de kullanıyorum genelde, bu yüzden azıcık ta makam arabası havası olsun:) Yolda giderken ayakkabılarımı da boyasa fena olmaz:)
Özet olarak arkadaşlar; ben ne yapayım? Lütfen beni arabamı değiştirmeye veya değiştirmemeye ikna edin
Değiştir derseniz, önereceğiniz modelleri, kısaca sebepleriyle birlikte yazarsanız çok sevinirim.