Arkadaşlar birkaç gün önce aracım ile biraz da hırs ve sinir ile araç kullanmaktan dolayı maddi hasarlı kaza yaptım. Daha önce de ”70” hız limiti yüzünden en sol şeritten 70 ile giden bir aracın sol şeridi kapatması sonucu arkadan hız ile gelen duramayan bir Bmw 3 serisi sol şeridin bir sağından giden aracıma çarpıp kaçmıştı, ben de bu aracı yakalamak isterken kameranın altından 110 ile geçtim, ardından bana ceza gönderildi, savcılığa suç duyurusunda bulundum, ancak takipsizlik kararı çıktı, ben de çok üstelemedim. Çok üstelemedim çünkü çarpan aracı değil, beş şeritli yola "70" hız limiti koyanları daha suçlu görüyorum bu konuda, neyse konumuz bu değil.
Bu kaza sonrası aracımın sol kapısı ve sol çamurluğu boyandı, birkaç gün önce yaptığım kazanın bana günahı ise sağ çamurluk değişecek, kaput lokal boyanacak.
Bu nedenlerden dolayı aracı satmayı düşünmeye başladım, araç servisten çıktıktan sonra da satış ilanını verebilirim ve sıfır araç arayışlarına başlamış durumdayım.
Bugün üç araç üzerinde ağırlıklı olarak durdum, ilk olarak Mercedes C 180’e baktım ve test sürüşü yaptım, bu aracı alırsam "Fascination" paket olanı alacağım ki bu pakette yumuşak süspansiyon var, "AMG" paket sert süspansiyon kullanıyor, ben de sert süspansiyondan hoşlaşmıyorum.
Ardından İnsignia baktım, İnsigniayı önceden de biliyorum, kaliteli ve beğendiğim bir araç. Ancak arka diz mesafesi ve tavanın basık olması düşündürüyor, bir de bu araç makyaj gördü mü, görecek mi, onu da bilmiyorum, makyaj görecek bir aracı almak istemem.
Ardından Vw’e baktım, aklımda Tiguan vardı, ancak doğrusunu söylemek gerekirse Tiguanı beğenmedim, bagaj çok küçük, malzeme kalitesi de bana kullandığım araçlar ile kıyasladığımda basit geldi. (bana göre, kimse kızmasın)
Passat CC’ye baktım, araç kafama yattı, ancak tavan basık, arkada oturan yolcular uzun seyahatlerde rahat edebilir mi, bu beni biraz düşündürüyor, alırsam 1.4 TSİ 160 bg full olanını alacağım, satmak istediğimde sıkıntı çıkarır mı, bu da başka bir sıkıntı.
Passata da baktım, önceki aracım Passat idi,
Bu yeni çıkan kasanın tasarımı çok hoşuma gitmiyor ama bu konu hakkında net karar veremesem de bunu gözardı edebilirim, bu da seçeneklerim arasında.
Dolayısıyla bir kararsızlık yaşıyorum, MAX 100.000 TL bütçem var. 70.000 TL ile 100.000 TL arasında araç önerilerinize açığım.
Skoda SuperB’den sonra hangi aracı tavsiye edersiniz ?
Araçta aradığım özellikler geniş bagaj, konfor ve donanım, sedan ve dolu bir araç olması, performans çok önemli değil, sollamalarda sıkıntı yaşatmayan ortalama bir araç işimi görür.
Skoda SuperB bana bunların hepsini bana veriyor, ama sıfır araç almayı düşündüğüm için değişik bir markaya yönelmek istiyorum.