Mercedes C180k, Audi A4 , Bmw Yeni 3 Serisi , Vw Yeni CC Bu araçların hepsi sürekli kullandığım inip bindiğim araçlar.. Bizim garajda Avis' in araçlarının bir çoğu C180k ve Yeni 3 serisi bunun yanında A4 eniştemde vardı çok kullandım çok gezdim , Yeni CC yi de arkadaşım aldı , aldığı günden beri sürekli dışarlardayız o araçla da çok haşır neşirim..
Şimdi yorumlarım şu şekilde
Mercedes-Benz C180k ;
C180k Dizayn anlamında bence yukarıdaki seçenekler içinde en başarılısı.. Aracın anahtarını elinize alıp araca bindiğinizde o yıldız logosunu görmek,vites topuzunda bile yıldız logosunun olması ne olursa olsun daha ayrıcalıklı bir otomobile binmiş hissi uyandırıyor. 1.6 156 Ps lik motor bana göre ne performanssız ne de performanslı.. Orta karar bir araç.. Şehir içi kullanımda çok üzmez diye düşünüyorum sonuçta Ankara da kullanacaksınız. 156 Hp de az bir güç değil.
Aracın yere yakınlığı,frenleri,duruşu falan çok zevkli bana kalırsa
Ama 3.20 ye falan göre hantal kaldığı çok doğru ona bir şey diyemem.. Fascination donanımın amortisörleri çok başarılı, Amg paket ile pek bir fark yok ufak tefek detaylar hariç.. Ben de olsam sanırım Fascination tercih ederdim.. Fiyatı da hatırladığım kadarıyla bir kaç bin tl daha cazipti.
Bmw 3.20 ;
Avis bu araçları bizim garaja Tır ile getirip indirdikten ve naylonlarını ilk defa ben söktükten beri bu araçlar ile haşır neşirim.. Sürekli kullanıyorum git gel işlerim oluyor.
Araçta harika bir motor sesi var..İlk 5.20 tanıtımında ''kaplan kükremesi yaptık biz bu araca'' gibisinden bir şey söylüyordu alman mühendisleri.. Demekki doğru
Bej döşemeler çok başarılı. Joistik vites teknolojik duruyor.. Önceki 3 serisini hiç beğenmezdim mesela ama bu sefer olmuş dedim..
Multimedia sistemi de bana kalırsa C180k dan daha başarılı..
C180 e göre Dİreksiyonu çok çok sert.. Tüm Bmw lerde durum bu şekilde gerçi spor sürüşe uyarlı araçlar.. Daha 2 saat önce c180k kullandım direksiyonu tüy gibi hafif. Bu da önemli bir kriter.. Ben olsam sert sürüş sevdiğimden 3.20 tercih ederdim şu durumda mesela..
C180k - 3.20 kıyaslamasında bana göre galip 3.20 olur.. Önceki kasa ile kıyaslansaydı c180 derdim ama bu sefer 3.20 olmuş yani.. Yapmış adamlar
Audi A4 ;
Hayatımda kullandığım en rezil 2012 model D segmenti araç.. Bu kadar açık ve NET.
Rüzgar sesimi dersin,abuk sabuk titreşimlermi dersin.. Titremeli vites geçişlerimi dersin.. Araçta yok yok.. Full+Full yani. Kesinlikle 3.20 veya c180k ile kıyaslanmayı hak etmiyor.
Malzeme kalitesi bu 2 araca göre çok düşük.. 100 bin km ye gelince kronik anlamda deri ve direksiyonda soyulma direk başlıyor.. Bej deri koltuklar hava alsın diyemidir nedir delik delik yapmışlar.. Araları bir süre sonra siyahlaşmaya başlıyor (kir değil , derinin yapısı bozuluyor).
Kısaca ben bu aracı kıyaslamada bir yere koyamıyorum.. Bayiye gittiğinizde çok güzel , tok ve ağır kapılar,kalıp gibi kesilmiş plastik aksam falan fistan ama zamanla , bir süre kullanınca arabanın Çakma premium olduğunu anlıyorsunuz..
Yeni Vw CC ;
Komşum aldı iyi güzel araç , Ankara Doğuş otodan alırken sol fardaki ledler ile sağ fardaki ledlerin aynı renk olmadığını fark etmiş.. Tavan direğinde nokta kadar ezik olduğunu fark etmiş.. Aynılarını daha sonra bana da gösterdi.. Tabi kıyameti kopartmış ama nafile aracı bayiden aldıktan sonra görmüş bu kusurları.. Ledlerin değişimi için yeni Led istendi gelmesi bekleniyor 2 aya anca gelirmiş..
Onun haricinde araç güzel fakat bir Vw ye 100 bin tl vermek pek akıl mantık işi gelmiyor Bmw,Merso falan varken.. Sonuçta Vw yani ne olursa olsun.
Aracın en büyük ve tiksindiren eksisi ise içinin bütün modelleri ile aynı olması.. Transporter da bile aynı direksiyon var iken 100 bin tl lik araca bence biraz özen gösterilmeliydi.
Sonuç ; Maddi durum el veriyor ise 110 bin küsür tl ye Bmw 3.20d yi alır geçerim kalanını hiç hiç hiç düşünmem bile.. 2. seçim ise Merso olmalı diyorum..
Volvo s60 ve s80 in fiyatları hakkında bilgim yok ancak onlar da kaliteli araçlar.. En azından bir A4 den iyidir S60 bile
Mondeo ise seneye kasa değiştiriyor.. Yeni kasası muhteşem olmuş. Şimdi alırsanız pişman olursunuz bence Mondeoyu da eleyin..
Ekleme ; 7 ileri Dsg ye de hiç bulaşmayın derim..
Hayırlı olsun şimdiden aracınız..