Bugün önce Volvo bayisine, ardından Volkswagen'e gittik.
Bugün itibariyle ibre Volvo S80'e kaymış durumda. Full + full bir araç için sıkı pazarlıklara başlamış durumdayım. Ömürlük ve son aracımı alacağım gibi görünüyor Volvo S80 olursa.
Ayrıca bugün Volkswagen CC ile test sürüşü yaptım, araç volkswagen Passatın aynısı, hiç bir fark yok. Gidişi, yol tutuşu, yol sesi her şeyi ile volkswagen Passat ile aynı. Aracı sanki uzun yıllardır kullanıyormuşum gibi hissettim.Aracın yakıt tüketimi Konya Yolundan Oran Kavşağına çıkıp yoncadan döndükten sonra 14 lt, aracı bayiye teslim ettiğimde 12 lt idi. Bu yakıt tüketiminde aracın çekişini ve toparlamasını test etmek için bir kaç kez aracı yokuşta yavaşlatıp hızlanma denemelerinin de etkisi vardı.
İşyerinden arkadaşlar da benimle beraber geldiler, testi beraber yaptık, arka koltukta onlar oturdu, özellikle arka tarafın konforuna, yol sesine, rahatsızlık verip vermediğine dikkat etmelerini istedim.Test tamamlandıktan sonra arkadaşlar rahatsız olmadıklarını, uzun yolculuklarda bir sıkıntı olmayacağını söylediler. Dolayısıyla arka tavan basıklığı konusu aşılabilir bir konu. Ancak benim kararım Volvo S80 yönüne dönmüş durumda.
Şu anda Volvo S80 % 90 CC % 10 gibi.