Ne olursa olsun, içinde android olsun. Her açıdan çok büyük avantajı var. Uygulama yelpazesi çok geniş, ve çok hızlı büyüyor. Sürekli geliştirilen bir roma sahip, internette bir çok custom rom bulmak mümkün.
Cihaz markası olarak, fiyatları biraz pahalıdır ama HTC'yi kesinlikle tavsiye edebilirim. Dayanıklılık, kasa sağlamlığı açısından çok iyi. Bir diğer alternatif samsung...
Cihaz seçimi yaparken, işlemci hızı, ram/rom miktarı gibi teknik verilere dikkat edin. Hepsinin içinde android var ama cihaz ne kadar güçlü ise o kadar rahat kullanım sağlar.
Ben 1,5 yıldır, HTC Desire HD kullanıyorum, anormal derecede memnunum cihazdan. (Foto kalitesi sizin için önemli ise, bu cihazda mükemmel değil). HTC eskiden beri dokunmatik telefonların üretimini yapan firma, HP, Samsung gibi markaların cihazlarını hep o yaptı. Son yıllarda kendi ismiyle çıkarmaya başladı.
Telefon tercihinde bence kağıt üzerinde teknik verileri iyi olan modellerin youtube vb.den incelemelerine bakın, kullanıcı yorumlarını inceleyin...
Almayı planladığınız cihazla ilgili xda developer sayfalarını kurcalayın biraz, burada da profesyonel kullanıcıların ve rom geliştiricilerin görüşlerini de görme şansınız olur...
Mesela benim telefon ile ilgili, sürekli takip ettiğim forum sayfası
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=754 Burada, telefonla ilgili her türlü bilgi (hayatta aklıma gelmeyecek şeyler bile) mevcut. Buradan yüklediğim custom romu kullanıyorum, hayatımdan son derece memnunum:)
Kendim de ufaktan rom editi ile uğraşıyorum, buradaki arkadaşlarla çok faydalı paylaşımlar oluyor. Telefonun her türlü özelliği ile oynuyoruz, isteklerimiz doğrultusunda geliştiriyoruz...
Neyse, fazla uzatmayayım:)
Sonuç olarak,
*Android yüklü olsun telefonunuz, güncellendikçe yeni telefon satın almış gibi oluyorsunuz.
*Cihazın teknik verilerine bakın, ama mutlaka kullanıcı yorumları ve demolarını inceleyin.
*GPS'i mutlaka olsun, igo&ndrive navigasyon yükleyin
Cilalı arabanızla bol bol gezin:)