škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Klima soğutmuyor.

kor_ay · 17 · 10793

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Yaz başında, yeterli olmasa da yine da çalışan klimam artık nerdeyse hiç etki gösteremiyor. Bunun yanısıra dikkatimi çeken bir durum da var. Klimayı ilk çalıştırdığım anda motor tarafından fren balatası cızırtısı gibi, çok belirgin bir ses geliyor. 30 saniye kadar geldikten sonra kesiliyor. Acaba klimanın zayıflamasıyla ilgii bir durum mudur? Gaz azalması ya da bitmesi mi sözkonusudur? Yardım ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Önce gaza baktır, sonra kompresör-kayışlar vs.

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yazın klımanın çalışmaması kadar sinir bozucu bi arıza olamaz , sadece gaz ise problem kolay halledilir.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
önce polen filtresi sonra klima gaz filtresine baktırmanızı öneririm.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Polen filtresini yeni temizlemiştim. Zaten hava akışında bir sorunyok, sorun havayı ssoğutamamasıyla ilgili. Klima gazının da filtresi olduğunu bilmiyordum. Onun tıkanıklığı da böyle bir soruna neden olabilir mi acaba.

Çevrimdışı oxmoxtox

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
aynı sorun bende de oldu önce klima müşürüne baktır.o olmazsa araç içi ısı sensörü var hemen teypin arkasında bunlara baktır.sen ilk önce skoda serviste arabayı bilgisayara bağlat orada problemleri sıralar.ben klima müşürü ve araç içi ısı sensörünü değiştirince klima çalıştı.

Db1

• Ziyaretçi
Bir de on tamponun icinde isi olcer var. O cikmisti bende ve klima sicakligi hep dusuk algiliyordu. Dolayisiyla calismiyordu. Disarisini 10 derece gorup sogutmuyordu :)

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Vay be :) ben de klima gazı azalmıştır diye basit sorunlar geçiriyordum aklımdan. Ama sorun çıkarabilecek kaç tane nokta varmış. Bu sensörlerle ilgili bir arıza söz konusuysa, onarım ücretinde ciddi ir artışta olacak mı acaba. Malum, Fabia'da sensör deyince bi duracaksın :)

Çevrimdışı canturgut

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ben dün klima motorunu komple değiştirdim gaz vs doldurdular yeniden 300 e patladı bana.

Çevrimdışı Argyll

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Klimanın çalışmaması farklı bi sorun, etkisinin hissedilemeyecek derecede az olması farklı bir sorun.. yerinizde olsam polen ve hava filtrelerini temizletmekle uğraşmaz, direk yedek parça sitelerinden ya da servislerden uyumlu filtreleri alır, gerek serviste taktırır ya da kendim takardım..

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: canturgut;382345
Ben dün klima motorunu komple değiştirdim gaz vs doldurdular yeniden 300 e patladı bana.
geçmiş olsun. demek bu fiyatlara kadar çıkıyor klima sistemindeki arızaların masrafları. peki neden motorun değişmesine gerek duyuldu? sizin klimanız da havayı yeterince soğutmadan mı üflüyordu?

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Argyll;382537
Klimanın çalışmaması farklı bi sorun, etkisinin hissedilemeyecek derecede az olması farklı bir sorun.. yerinizde olsam polen ve hava filtrelerini temizletmekle uğraşmaz, direk yedek parça sitelerinden ya da servislerden uyumlu filtreleri alır, gerek serviste taktırır ya da kendim takardım..
öneriniz için teşekkür ederim. ama gerçekten filtre ile ilgili olduğunu sanmıyorum. hem üfleme gayet yoğun gerçekleşiyor, hem de ben zaten ortalama 2 yılda bir kabin filtresini değiştiriyorum. (2005'ten bu yana) çünkü her tıkanmada değiştirme yoluna gidersek, mevsimin de durumuna göre 3-4 ayda bir değişmesi gerekecek bu durumda. ha, masraf mı? değil tabi ki. sonuçta 15 lira fiyatı var. (servis dışından alınınca tabi ki. serviste saçma sapan rakamlar istiyorlar) ve kabin filtresinin temizlenmesi durumu, üreticinin de öngördüğü, yanlış bir uygulama olarak değerlendirmediği bir durum.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
benim ev klimasıda çalışmıyordu 30 tl ye biraz önce halloldu,inş senin oto klimanda hallolur.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;382639
benim ev klimasıda çalışmıyordu 30 tl ye biraz önce halloldu,inş senin oto klimanda hallolur.
keşke öyle olsa :)

Çevrimdışı canturgut

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kor_ay;382631
geçmiş olsun. demek bu fiyatlara kadar çıkıyor klima sistemindeki arızaların masrafları. peki neden motorun değişmesine gerek duyuldu? sizin klimanız da havayı yeterince soğutmadan mı üflüyordu?

az üflemeyle alakası yok klima motorundan ses geliyordu aşırı şekilde o yüzden değiştirmek zorunda kaldık hani bu sekılde devam ederse aracın motoruna zarar verir dediler bende yaptırdım napayım:krk: