Murat estagfirullah ne demek.. Ben sipariş verdim aynısının kılıflı olanından, sağolasın
Kemal abi geçmiş olsun, giden mal olsun cana birşey gelmesin.. boş ver..
550D gerçekten iyi makina, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanıma sahip bence..
Atilla abi, daha önceden hiç kumanda kullanmadım abi dürüst konuşayım..
Bu kumandalarda görünen tek tuş var o da shutter zaten. 2 modlu olarak kullanılabildiğinden bahsediliyor açıklamalarda; ya anında çekim olarak ya da 2 saniye sonra çekim olarak.. Ama bunun hangi modda anınca çekim olduğundan bahsetmiyor. Yani diyelim ki 10" shutter olarak ayarlanan bir çekimde kumandadan tuşa basıldığında shutter 10" açık kalıyor sonra kendiliğinden kapanıyor. Yani burada bulb modunu makina kendi ayarlıyor. Manuel bulb modunda nasıl oluyor bilmiyorum, onu gelince deneyip buraya yazarım
O 2sn. dediğin, 2sn.diyaframın açık kalma süresi mi, yoksa tuşa bastıktan 2sn.sonra normal çekim mi yapıyor? Eğer böyle kısıtlı ise bir anlamı yok ki zaten... Benim bildiğim bulb modunda deklanşöre basarsın, ne kadar istiyorsan diyaframı açık tutarsın, sonra bırakırsın. Bu süre 2sn.de olabilir 15dk.da olabilir.
Mesela şimşek yakalamak istiyorum, o zaman tripoda alıyorum makinayı, kumandandan açıyorum bulb modunu, sonra düğmeyi bırakıp gidiyorum çay içmeye
Diyelim 30sn.sonra şimşek çaktı, ondan sonra gidip tekrar kumandadaki düğmeden kapatıyorum, fıstık gibi çekmiş oluyorum şimşeğimi
Bulb modunu zaten ya bu tür şimşek, havai fisek vb. fotosu yakalamak için kullanırsın, ya da aşırı karanlık ortamda aşırı pozlama için.. Yani en azından ben böyle kullanıyorum. Bulbta deklanşöre bastıktan sonra, elini sürekli düğmede basılı tutman gerektiği için, ya da sadece belli bir sn.ye ayar yapabildiğin için pratik olmuyor. Makina tripodda olsa bile titriyor ve foto güme gidiyor. Ben bu amaçla kullanıyorum o kumandadaki bulb modunu. Yani düğmeye basıyorum sonra bırakıp gidiyorum, ne zaman istersem kapatıyorum. Yani elimi basılı tutma derdim yok, süre sınırım yok, hatta kumandayı elimde tutmam bile gerekmiyor...
Bilmem anlatabildim mi derdimi, biraz karışık oldu galiba ama...