Recep Bey geçmiş olsun...
Galiba skoda olabilecek tüm sesleri sizin arabaya donanım olarak koymuş. ses gelecek başka bir şey kalmadı zaten araçta...
Aracı kullanmadığım için sesler konusunda yardımcı olamayacağım, bunların hepsi ayrı problemleri gösterir, herbirinin ayrı ayrı incelenmesi gerekir.
Fakat, yetkili servisler konusunda şöyle birşey söyleyebilirim. Yetkili servislerin büyük çoğunluğu (Skoda için konuşmuyorum, hiç skoda servisine gitmedim, ama durumun çok farklı olduğunu sanmam) sadece parça sökme/takma konusunda uzmanlar. Tecrübe gerektiren konuların çoğunluğunda fikirleri bile yok. Çünkü çalışanların büyük bir çoğunluğu genç arkadaşlar. Yapacakları işler konusunda temel eğitim alıyorlar ve işlerini yapıyorlar. Ama hepimiz biliriz ki bazı arızalar ancak tecrübe ile, yaşanmışlık ile çözülebiliyor. Bu nedenle sesler konusunda benim tavsiyem, yetkili servislerden ziyade, tecrübeli, yaşını başını almış, dürüst bir usta bulmanız ve ondan fikir almanız..
Başımdan geçen bir olayı anlatayım: Yıllar önce arabamı ilk aldığım yıllarda, motor bölmesinden arada bir gelen bir ses vardı. Birkaç kere yetkili servise gösterdim, bulamadılar sebebini ve orasını burasını değiştirmemiz lazım gibi şeyler söylediler. Emin olmadıkları için elletmedim aracı...
Sonra bir gün, kadıköyde yoğun trafikte dur kalk yaparken o ses yine gelmeye başladı. Sağ tarafımda bir taksici (onda da Corolla vardı) korna çaldı, camı açtım, şöyle dedi :"abi arabanın gergi rulmanına bir baktır, ses yapmaya başlamış, birkaç bin km. sonra elinde kalır" ... Sonra servise söyledim, bundan olabilir mi diye, alakası yok dediler... Oradan çıktım, başka bir servise gittim ve direk gerdi rulmanını değiştirin dedim, değiştirdiler, sorun çözüldü!!!