oldukça basit bir uygulama, yinede forumda bulunsun diye ekliyorum.
bu akşam demin değiştim memlekete yarın döneceğimden.
öncelikle ampul hastalığı ile başlayan olayda Nightbreaker denedim, sonra Mega White'a geçtim, sonra öndeki sarılık gitsin diye diadem olayına daldım, gittim sis farı taktım, ledli park taktım, stopları folyoladım, en son sarı plaka ampulleri kalmıştı onlarıda almıştım nerdeyse 1 ay sonra takmak bugüne kısmet...
olaya geçelim;
plakalık ampullerini sökmek için çok çok enteresan uçlu bir tornavidaya ihtiyacınız var, ben hiç arayıp bulup almakla uğraşmadım, bir kalemin cep tokası ile iş halloluyor.
resimde gösterdiğim üzere cep tokasını yuvaya güzelce oturttuktan sora açmak için parmak torkunuz yetmez, yıllardır orda toz kir yapıştırmış, o yüzden kuvvet x kuvvet kolu mantığından şu şekilde yaptım, kolayca çözüldü
üstteki fotodada dikkat ederseniz Made in Czech Republic yazısını görürsünüz, her farda-ampulde-araç elektriğinde olduğu gibi fabia burdada çok kaliteli ve pratik.
plakalık farı bile Hella marka, oldukça tatli bişey, fişli her zamanki gibi bagaj ampulune kadar... yalıtımı içinde arkasında güzel bi süngerimsi yumuşak bi yer var. na böle
takacağımız LED li öz be öz ÇİN malı ampullerimiz
:D:D
ampulu tutan iki ayak var, iletken elektriği taşıyan ayaklar, sıkılıp-gevşetilebiliyor güç uygulayarak. oldukça kolay, ampulu ordan çıkarıyoruz, ahada 4 yıldır heç patlamamış öz plaka ampulu, ipiy kararmış :lol: :lol:
aynı şekilde LED li ampulunüzü yuvaya oturtuyoz ve ayakların gevşek kalmamasına özen gösteriyoz. sarsıntıda vs... temassızlık yapabiler
birde ampulleri takarken parklar açık olsun ki, + sını - sini anlayabilmeniz açısından, ters takınca yanmıyor. LED leri tam aşağı, far camına bakacak şekilde ayarlayıp takıyoz.
ahanda FARK
aynı şekilde sıkıp takıyoz nası söktüysek.
şöyle bi genel fark olaraktan bakalım olaya.
ÖNCE
SONRA
bunlarlada uyum sağladı şindi LED li parklarla güzel oldu
şöle bi bakayım dedim ne var yok neler sökmüş takmışız derken torpidoda tabla altını bi boşalttım.
bir çift H3 uzun, bir çift H7 nightbreaker kısa (çok az kullandım tertemizler yav
),bir çift normal düz H7, bir çift sinyal ampulu, bi çift plakalık, bi çift park ampulü. hepsi faal
patlayana takviye gelir arkadan
:D