Üniversitedeyken bende saksağan beslemeye heveslenmiştim. Yurt dışı sitelerden öğrendiğim kadarıyla ev kuşu olmamakla beraber evcilleşebilen bir tür ve evcil olarak kafes kullanmadan besleyenler var. Besleyenlerin genel sıkıntısı çevreden çaldıkları ıvır zıvırı eve topluyor olmaları
birde parlak şeylere karşı hassaslar. ihtimali düşük olsada gecenin bir vakti misal kalktınız lavaboya gidiyorsunuz ve ışıklar kapalı. parlayan gözleriniz kuşun hedefi haline gelebiliyor o an. Dediğim gibi düşük bir ihtimal ama bu yüzden ben çekinmiş vazgeçmiştim
Kargaların zeki bir tür olduğu kesinlikle doğru ve birtakım deneylerle bu kanıtlandı zaten. Yanılmıyorsam japonyadaydı, kargalar trafik ışıklarında renklerin fonksiyonlarını öğrenmişler ve kırmızı yandığı anda yola ceviz atıyorlar. Yeşille birlikte hareket eden araçlar cevizleri kırınca bunlarda afiyetle bir güzel yiyorlardı cevizleri
Aynı zamanda kindar hayvanlar, yavrusunu çalarken yakalanırsanız sürü halinde size saldırma ihtimalleri yüksek
büyük ihtimalle sizi takipte ederler. Bir pazar günü bakkala ekmek almak için evden çıkarken sürü saldırısına uğrayabilirsiniz
Her riske karşın çok farklı bir hayvan, çarşıda yürürken ansızın gelip omzunuza konabilecek olması bile insanı heyecanlandırıyor
benim fikrim beslemeye değer
KArga dışında Saksağanıda düşünebilirsiniz
Siz yuvadan yavru çalmaya niyetlenirseniz iki adet çalın lütfen
üşenmem gelip alırım
Oğlunuz ve kızınız içinde hayırlı olur umarım
hoşçakalın