Cunku toplumun her kesiminin zaafini biliyorlar ona gore hareket ediyorlar. Inanan ama kur an yuzu gormemis, okudugu duanin anlamini bile bilmeyen, seyhlere hurafelere inanan cahil insanlara din vasitasiyla, parasi olan, ilk firsatta cebini doldurmayi dusunen, her hukumetle kazancina kzanc katan ve memleketin butun ticari islerini neredeyse teslim ettigimiz yabanci/azinliklar yani kaymak tabakaya ihaleleler vererek, parasi olmayip baskasina el avuc amak zorunda kalan fakir fukarayi nohut mercimek ile kandiran bu insanlarin bu sekilde davranmasina kizmaya veya sasirmaya kimsenin hakki yok. Amerikali ve Ruslarin gaziyla memlekette sag-sol kavgasi cikartilip yine onlarin gaziyla halkin en cok sevdigi, Turklugun var olusundan beri en degerlimiz olan `vatan ve her daim koruyucusu asker` e darbe yaptirilan bu ulkede `%60 aptaldir` lafi bence cok hafif kalir. Yarin bir gun savas ciktiginda ki `savasta iki tarafta kaybeder, kazanan 3. bir taraf her daim vardir` ilkesini bilmeyen, akli almayan, egitim, saglik, adalet sistemi cokertilmis bu halk mi bas kaldirip dogru yolu bulacak?
Ulke insani oyle bir hal almiski : Dun bankamatik onunde islem gerceklestiriyorum, yan yana iki bankamatik var, ikiside faal, ben bankanin giris kapisina yakin olan taraftayim.Oglen tatili ama banka acildi acilacak, hafif bir kalabalik ve siraya girme durumu var kapinin onunde de. Arkadan bir teyze yaklasti ve etrafindakilerinin de duymasini ister sekilde yuksek bir sesle kendi kendine (yanimdaki diger bankamatik i kastederek : Acaba bu calismiyor mu? HERKES BU TARAFTA DURUYOR? Hay Allah bunlar da cabuk arizalaniyor.
Bu millet koyun ve suru pisikolojisine hayatinin her alanda oyle alismis ki, bakin bilinc alti diger cihazin calistigini sorgulamiyor, hadi arizali, eminim gidip iceriye bidirmek veya sebebini arastirmak, cozum bulmak yerine calisan cihazin arkasinda kuyruk olusturacak.Boyle bir toplumuz iste. Yazik demiyorum, kendimiz ettik kendimiz buluyoruz.