škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

'Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz'

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar ilk 2 dönemde oy vermiş son seçimde vermeyen birisi olarak bu sözleri nefretle vede şiddetle lanetliyorum.Şu ana kadar çoktan gitmeliydi ama bu iktidarın intihar etmesi demektir zaten.
Arınç'ın kubilayı katledenlerin akrabası olmasına gelince bunuda lanetliyorum.Ne demek benim dedemin veya babamın veya akrabalarımdan birisinin halt etmesinden bir şahsı yargılamakda neyin nesidir.Bir topluluğa olan kininiz sizi adeletsizliğe sevketmemelidir ölçüsünü koyan ilahi vahyin evrensel öğretisi müslümanım diyenlerin yegane ölçüsüdür.
Kubilay'ı katledenler dindar falan değil dindar süsü verilmiş ayyaş adi katil vede ne idüğü belirsiz zavallılardır ve komplodur ki başarılıda olmuştur her yıl kubilay'ı anma törenlerinde dindarlara saldırıp hakaret etmek amacıyla kurgulanmıştır vede senaryo güzel tutmuştur.Her yıl müslümanlara irtica bahane edilerek bu milletin zavallı cahil müslümanları serseri katiller yüzünden diğer müslüman kardeşlerine kin ve nefret kusmaya devam ederler.
iktidarın şu an için tasvip edecek bişylerini bulmak gerçekten çok zor.resmen hem terör konusunda hem dış politika konusunda çuvallamış herşeyi berbat etmiştir.kınıyorum kendilerini........
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;387270
Arkadaşlar ilk 2 dönemde oy vermiş son seçimde vermeyen birisi olarak bu sözleri nefretle vede şiddetle lanetliyorum.Şu ana kadar çoktan gitmeliydi ama bu iktidarın intihar etmesi demektir zaten.
Arınç'ın kubilayı katledenlerin akrabası olmasına gelince bunuda lanetliyorum.Ne demek benim dedemin veya babamın veya akrabalarımdan birisinin halt etmesinden bir şahsı yargılamakda neyin nesidir.Bir topluluğa olan kininiz sizi adeletsizliğe sevketmemelidir ölçüsünü koyan ilahi vahyin evrensel öğretisi müslümanım diyenlerin yegane ölçüsüdür.
Kubilay'ı katledenler dindar falan değil dindar süsü verilmiş ayyaş adi katil vede ne idüğü belirsiz zavallılardır ve komplodur ki başarılıda olmuştur her yıl kubilay'ı anma törenlerinde dindarlara saldırıp hakaret etmek amacıyla kurgulanmıştır vede senaryo güzel tutmuştur.Her yıl müslümanlara irtica bahane edilerek bu milletin zavallı cahil müslümanları serseri katiller yüzünden diğer müslüman kardeşlerine kin ve nefret kusmaya devam ederler.
iktidarın şu an için tasvip edecek bişylerini bulmak gerçekten çok zor.resmen hem terör konusunda hem dış politika konusunda çuvallamış herşeyi berbat etmiştir.kınıyorum kendilerini........

muhammet "ilahi vahyin evrensel öğretisi müslümanım diyenlerin yegane ölçüsüdür." lafı doğru ama her müslümanım diyen kısmı yanlış. yüce kitabımız indirildiğinde ilk söylenen "oku" değil midir.peki kim bugün okuyup anlamaya çalışıyor. insanlar okuyup anladığında aslında dinden ne kadar çıktıklarını farketseler doğruyu bulacaklardır. birkaç din bezirganı çıkıp ortaya birşeyler atıyor; okumakta kimsenin işine gelmediği için inanıyorlar bunlara. dindar ile dinci arasında yüzeysel gibi gözüksede derin bir fark var. dindarlara kimse birşey söyleyemez. onlar islamiyeti gerçekliğiyle yaşarlar. dinciler öyle değil onlar herşeyi yanlış yaptıkları gibi diğer insanlarıda kendine uydurmaya çalışırlar. bir sürü kepazelik, hurafe, şirk koşma, gıybet bunlar sayesinde çıkmıştır. birinin bir suçu varsa onu yüce Allah cezalandırır. bu insanlara düşer mi? insanlar önce imanın şartlarını bilmeden islamın şartlarına sahip çıkıyorlar. insan kafa kağıdında müslüman yazıyor diye müslüman olmaz. işin temelinde güzel ahlak vardır. gerçek müslümanın son yapacağı şey namaz kılmaktır. önce yaşayız tarzını ve ahlağını düzeltip islamın şartlarını yerine getirmek gerekir. aslında şart kelimeside bana yanlış geliyor. islamın koşulları olması gerekirdi. çünkü herbir şartın koşulları olmadan ifa edilmesi yanlıştır. şimdi durum ne; her türlü herzeyi yiyip namaz kılmak. bunuda gösteriş malzemesi yapmak. islamın temelinde ne var; ibadetini gizli yapmak. bizim dinimizin güzelliği "bireysel ve akıl dini" olmasıdır. cuma namazını ayrı tutuyorum. ama onda bile amaç toplu şekilde namaz kılmak değil. sosyalleşmek. cemaat içinde sıkıntısı derdi olanı görüp ona yardımcı olmak. ne yazık ki tam bilmediğimiz dinimizi yüzeysel yaşıyoruz. yüce Allah bize bunları emretmiş ama derininde niye veya neden kavramını incelemiyoruz. dinimiz akıl dinidir, ama biz aklımızı kullanmıyoruz. bir diyanetimiz var ama insanlara bir faydası yok. devlet neden diyanet için bir tv açıp burda insanları eğitmiyor. işlerine gelmiyor ondan.

ve dediğin senaryolar doğrudur. her iki tarafta derin uçurumlar açmıştır. bir kısım dinimizin yozlaşmış kısmına itilirken diğer kısım dinden soyutlamıştır kendini. ama genede böyle olsada kimin müslüman olduğuna karar verecek insanlar değil yüce Allah'tır. birinin sürekli yaptığı ibadet karşısında ibadetini yerine getirmeyen ve bir ufak iyilik yapan belki ondan daha ileri olacaktır. bunu bilemeyiz. bunu kavradığımız gün müslümanlık yükselecektir.

ve gelelim arınç vakasına  benim herhangi bir topluluğa kinim yok. adaletsiz bir düzenin dinle istismar edilmesine karşıyım. ikincisi sayın arınç büyük bir gayretle şeyh sait'e şeref-i itibarda bulunmakta gayret içinde olması ve bunu başardığında diğerine uğraşma gayreti içine girecek olması bende bu intibayı uyandırdı.

Çevrimdışı atilla

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Neyse arkadaşlar, çok fazla tartışmanın anlamı yok. Ülkemizde kimse dine laf söylemez, söyletmez de (başkasının dini olsa bile). Hepimiz bu kültürün evlatlarıyız. Bu anlamda dinlere bizim kadar saygı gösteren başka bir toplum olduğunu da sanmıyorum.
Yazılardan bu tür anlamlar çıkıyor olabilir ama, bilirsiniz, yazılanlar bazen yanlış da anlaşılabilir. Çünkü iletişimin etkinliğini sağlayan jestler, mimikler, ses tonu, vurgulama gibi unsurları kullanamıyoruz burada yazarken, sadece kelimeler...

Zaten hemen hemen herkes aynı ortak noktada buluşuyor herhalde : Kimsenin dinle ve dinini doğru düzgün yaşayan ile bir alıp vermediği yok, tam tersi saygı da duyuluyor. Ama din adı altında üçkağıtçılık herkesin ortak tepkisini çekiyor.

Çevrimdışı ahmedb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
forumda dünyayı gezip gören görmüş geçirmiş arkadaşlar çok var, şunu merak ediyorum:
değişik hadiseler vasıtasıyla bu kadar milletini aşağılayan,hakaret eden, küçük gören, kendini onlardan ayrı tutan insanların olduğu başka bir memleket var mı acaba?

bunlar da benim kenara yazdıklarım olsun (eğer kabul ederseniz)::blg:
! siyaset yüzünden kamplaşıp ayrışarak, birbirimiz düşman değil de dost olarak görmeden herhangi bir konuyu bir yere götüremeyiz...
! milleti sevmek; onların kusurlarına acımakla ve düzeltmeye çalışmakla olur
! nefret hisssiyle hamiyet (yüksek değerler uğruna gösterilen gayret) olmaz arkadaşlar...
! dini siyasete alet edenleri görenler, siyaseti dinsizliğe alet edenleri de görmelidirler..
! din herkesin umumun malıdır, çok kıymetlidir;ama maalesef çok ucuza inmiş durumdadır...
! din; memleket içinde negatif olarak kullanılmaz, pozitif olmalıyız...
! büyük işlerde yalnız kusurları gören çok aldanır,  aldatır....
neyse çok söz var ama herkes meseleleri benim kadar biliyor !:)

"Her ne ki elde yok ihtiyaçta vardır..
."

Çevrimdışı SekoLive

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
muhammet abi yazdıklarını hep okuyorumda yani bi yerden yine bağlıyosn bu adamlara :)

bu ülkede kimse dine  atatürke laf söyleyemezdi söylememeliydi..

yıl oldu 2012 din'e kimse laf sölemiyor
ama gel görki atatürke birileri yine laf uzatıp söylemeye çalışıyor
ağzında geveliyor lafları....

bunların sebepleri var aklı selim olanda zaten sebebini biliyordur...

şu ülkede namaz kılan yobaz atatürkü seven dinsiz olarak tanımlanmaya devam ettiği sürece bizim halkdanda millettende zarardan başka bişi olmaz...

cok güzel ayrıştırıp böldüler insanları...

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: YEKE;387295
muhammet "ilahi vahyin evrensel öğretisi müslümanım diyenlerin yegane ölçüsüdür." lafı doğru ama her müslümanım diyen kısmı yanlış. yüce kitabımız indirildiğinde ilk söylenen "oku" değil midir.peki kim bugün okuyup anlamaya çalışıyor. insanlar okuyup anladığında aslında dinden ne kadar çıktıklarını farketseler doğruyu bulacaklardır. birkaç din bezirganı çıkıp ortaya birşeyler atıyor; okumakta kimsenin işine gelmediği için inanıyorlar bunlara. dindar ile dinci arasında yüzeysel gibi gözüksede derin bir fark var. dindarlara kimse birşey söyleyemez. onlar islamiyeti gerçekliğiyle yaşarlar. dinciler öyle değil onlar herşeyi yanlış yaptıkları gibi diğer insanlarıda kendine uydurmaya çalışırlar. bir sürü kepazelik, hurafe, şirk koşma, gıybet bunlar sayesinde çıkmıştır. birinin bir suçu varsa onu yüce Allah cezalandırır. bu insanlara düşer mi? insanlar önce imanın şartlarını bilmeden islamın şartlarına sahip çıkıyorlar. insan kafa kağıdında müslüman yazıyor diye müslüman olmaz. işin temelinde güzel ahlak vardır. gerçek müslümanın son yapacağı şey namaz kılmaktır. önce yaşayız tarzını ve ahlağını düzeltip islamın şartlarını yerine getirmek gerekir. aslında şart kelimeside bana yanlış geliyor. islamın koşulları olması gerekirdi. çünkü herbir şartın koşulları olmadan ifa edilmesi yanlıştır. şimdi durum ne; her türlü herzeyi yiyip namaz kılmak. bunuda gösteriş malzemesi yapmak. islamın temelinde ne var; ibadetini gizli yapmak. bizim dinimizin güzelliği "bireysel ve akıl dini" olmasıdır. cuma namazını ayrı tutuyorum. ama onda bile amaç toplu şekilde namaz kılmak değil. sosyalleşmek. cemaat içinde sıkıntısı derdi olanı görüp ona yardımcı olmak. ne yazık ki tam bilmediğimiz dinimizi yüzeysel yaşıyoruz. yüce Allah bize bunları emretmiş ama derininde niye veya neden kavramını incelemiyoruz. dinimiz akıl dinidir, ama biz aklımızı kullanmıyoruz. bir diyanetimiz var ama insanlara bir faydası yok. devlet neden diyanet için bir tv açıp burda insanları eğitmiyor. işlerine gelmiyor ondan.

ve dediğin senaryolar doğrudur. her iki tarafta derin uçurumlar açmıştır. bir kısım dinimizin yozlaşmış kısmına itilirken diğer kısım dinden soyutlamıştır kendini. ama genede böyle olsada kimin müslüman olduğuna karar verecek insanlar değil yüce Allah'tır. birinin sürekli yaptığı ibadet karşısında ibadetini yerine getirmeyen ve bir ufak iyilik yapan belki ondan daha ileri olacaktır. bunu bilemeyiz. bunu kavradığımız gün müslümanlık yükselecektir.

ve gelelim arınç vakasına  benim herhangi bir topluluğa kinim yok. adaletsiz bir düzenin dinle istismar edilmesine karşıyım. ikincisi sayın arınç büyük bir gayretle şeyh sait'e şeref-i itibarda bulunmakta gayret içinde olması ve bunu başardığında diğerine uğraşma gayreti içine girecek olması bende bu intibayı uyandırdı.
söylediklerine aynen katılıyorum vede imzamı atıyorum.yukarda yazdıkların tam benim islam anlayışımı yansıtıyor.Senle tanışmayı çok isterim doğrusu.:+1:

Alıntı yapılan: fenomen;387270
burada düşüncemi net olarak vurgulamışım daha ne diyebilirim.Yalan atma borcum yok 2 dönem oy veren biri olarak.Ama işi berbat ettiler vede zıvanadan çıktılar dedim.İşin ucunu asla onlara getirerek koruma komplikasyonuna girmiyorum.söz anlamını bilenler için erdemdir.

Alıntı yapılan: SekoLive;387444
muhammet abi yazdıklarını hep okuyorumda yani bi yerden yine bağlıyosn bu adamlara :)

bu ülkede kimse dine  atatürke laf söyleyemezdi söylememeliydi..

yıl oldu 2012 din'e kimse laf sölemiyor
ama gel görki atatürke birileri yine laf uzatıp söylemeye çalışıyor
ağzında geveliyor lafları....

bunların sebepleri var aklı selim olanda zaten sebebini biliyordur...

şu ülkede namaz kılan yobaz atatürkü seven dinsiz olarak tanımlanmaya devam ettiği sürece bizim halkdanda millettende zarardan başka bişi olmaz...

cok güzel ayrıştırıp böldüler insanları...
Arkadaşlar ölmüş gitmiş insanlar ve toplumun değer yargılarına sadece saygı gösterilir.Ama umuma malolmuş ve herkesi ilgilendiren geçmişinde yapılan hatalar/sevaplar tartışılır ve olmalıdırda yeter ki hakaret boyutuna varmamalıdır.İslam güzel ahlaktır ve kur'an inanmıyanlara veya başka din mensuplarının değer yargılarına ve kutsallarına incitici davranışlarda bulunulmasını hoş görmemiştir.Siz onların değer yargılarına söverseniz onlarda size söverler günaha girersiniz bundan dolayı demiştir.Buradan yola çıkarak Geçmişimizde kalan tarihe malolmuşinsanların hataları dile getirilip buradan dersler çıkartılarak aynı hataya düşmemliyiz ki tarih tekerrür etmesin.Benim inancıma göre Allah dışında herkes kusur işlemeye uygun olarak yaratılmıştır.Buna peygamberler,alimler,devlet adamları-Atatürk de- dahildir.Zira onlar tanrı değildir ve insandırlar.Her insan kusur işler kur'an da bunun örnekleri çoktur peygamberimizin yaptığı kusurları Allah uyararak hemen ikaz etmiştir.Sevdiklerimizi tanrılaştırmayalım.Hataları eleştirilmelidir.İslam peygamberi vefat ettikten sonra onun ölümünü kabullenemeyenler olmuştur ama gerçek vakıa ölmüştür peygamber.Ölümsüz olan sadece ALLAH'tır.Eletirilerden korkmamak gerek.Ama hakaret olmadan.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ