Koray Bey merhaba; başka bir platformda Mehmet Bey'e sorduğum soruları size de sormak isterim;
Benim aracım 2011 model Skoda Superb 1.4 TSI. Chip tuning düşünüyorum ancak çoğu kişi gibi benim de kafamda soru işaretleri var. Sorularımı birkaç maddede yazayım, yanıtlayabilirseniz çok sevinirim:
1.Daha önce benim araca uygulama yaptınız mı acaba?
2.Uygulama sonrası tamamen limitlerde kalmak suretiyle ulaşılacak sonuçlar nedir acaba?
3.Kısa, orta ve uzun vadede karşılaşılabilecek problemler var mıdır?
4.İşlem için araçta herhangi bir sökme-takma, araca müdehale gerekir mi ya da uygulama nasıl yapılıyor?
5.Uygulama sonrasında herhangi bir nedenle tamamen orijinal değerlere, aracın orijinal haline dönebiliyor muyuz?
6.Yetkili servis aracı cihaza bağladığında ya da başka bir şekilde chip tuning yapıldığını anlayabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Ender bey;
1-Evet çok kez tsi yapıldı
2-145hp-260nm
3-Araç sürekli üst devir bandında kullanılmaz,bakımlar zamanında olursa sıkıntı olmaz tam tersine chiptuning her zaman fayda sağlar.
4-2010 model üstü vag tsi uygulama bu şekilde.2010 altında ise obd port üzerinden uygulanıyor.
Bu da uygulama yapıldıktan sonra bir foto.Sıfır hata denebilir.
[/QUOTE]
5-Evet her zaman orjinale dönülür ve bir yedekte size verilir.
6-Obd üzerinden zaten anlamaları mümkün değil.Kendi yaptıklarını anlamıyorlar ki adamlar
Diğer ihtimal çok düşük olsa da şu şekilde olur.Bir nedenden beyinde fiziksel müdahale var mı diye kontrol ederlerse ancak o şekilde anlayabilirler ama 4.madde de verdiğim örnekteki gibi yapılan bir işi servisin anlaması imkansız diyebilirim..Tek ihtimal detaylı beyin incelemesi ama bu da merkeze gidip uzun araştırmalar sonucu ancak çıkarsa çıkar.Ben bu şekilde çözdükleri bir durumla karşılaşmadım.Ben bile nerden açtığımı,nereye müdahale ettiğimi bulamıyorum çoğu zaman.